This is default featured post 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

26 Ekim 2023 Perşembe

Sütlü Mantar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

 

sütlü mantar çorbası tarifi

Sütlü mantar çorbası tarifi ile sofranızı optimal düzeyde tamamlayabilir ve sevdiklerinizin yüzünü güldürebilirsiniz. İşte o lezzet!

Sütlü Mantar Çorbası Tarifi İçin Gereken Malzemeler

  • ·        Bir çay kaşığı kadar karabiber
  • ·        4 su bardağı kaynamış su
  • ·        Bir su bardağı süt
  • ·        İki yemek kaşığı un
  • ·        Yarım tatlı kaşığı tuz
  • ·        Bir yemek kaşığı sıvı yağ
  • ·        İki yemek kaşığı tereyağı
  • ·        Bir tane soğan
  • ·        300 gram mantar

Sütlü Mantar Çorbası Yapılışı

İlk etapta mantarları ince olacak şekilde kesin. Yağsız tencereye mantarları alın ve suyunu salana kadar pişirin. Soğanları doğrayın, yağı tencereye alın ve soğanla mantarı kavurun. Unu da ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kaynar suyu dahil edin ve karıştırın. Hafif kaynamaya başlayınca da sütü ilave ederek güzelce karıştırın. Ocağın altını kısın. Baharatları ekleyin ve hafif ateşte beş dakika kaynatıp servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Menemen Tarifi

menemen tarifi


Tarif Hakkında Bilgiler :

-        Tarif yaklaşık olarak 2-4 kişiliktir.

-        Tarifin hazırlanması için yaklaşık 10 dakika hazırlık süresi vardır.

-        Menemen tarifi yaklaşık 15-18 dakika pişirme süresine ihtiyaç duymaktadır.

 

Birçok evde pratik bir şekilde hazırlanan, bugün yemekte ne yapsam aklıma bir şey gelmiyor deyince akıllara birden menemen gelen birçok değerli takipçimiz için menemen tarifini sizler için detaylı bir şekilde hazırladık. En zor zamanların kurtarıcısı olarak düşünülen ve hazırlanması birçok yemeğe göre basit olan menemen tarifine dilerseniz geçelim.

Menemen Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler:

-        2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ

-        3 adet orta boy domates

-        3 adet yeşil biber (biberlerin sap ve çekirdeklerini temizledikten sonra ince ince doğrayınız)

-        1/2 (yarım) çay kaşığı kadar tuz

-        3 adet yumurta

-        Kaşar peyniri (Bu malzeme isteğe bağlıdır. Eğer kaşar peynirli menemen yapmak istiyorsanız bu tarif için küçük bir kasenin yarısı kadar kaşar peyniri yeterli olacaktır.)

 

Menemen Nasıl Yapılır?

1.      İlk önce sıvı yağı ve biberleri bir tavaya alınız. Tava içinde biberleri rengi dönünceye kadar özenli bir şekilde kavurunuz.

2.      Biberlerin üzerine önceden kabuklarını soyup küçük küçük doğramış olduğunuz domateslerini ekleyiniz.

3.      Biber ve domatesleri kısık ateşte tavanın kapağını da kapatarak domateslerin iyi bir şekilde pişmesini  bekleyiniz.

4.      Domateslerinizin suyu çok yoksa veya domatesleriniz tavaya yapışıyorsa tavanın içine birazcık kaynak su ekleyebilirsiniz. (Bu sadece bir öneridir, çoğu zaman bu duruma gerek kalmamaktadır.)

5.      Domatesleriniz piştikten sonra artık yumurtaları kırabilirsiniz. Yumurtaları isterseniz çırpabilir isterseniz kırmış olduğunuz gibi bırakabilirsiniz. Bu menemeni tüketecek kişinin tercihine bağlıdır.

6.      Menemeninizin üzerine tuz ve istediğiniz baharatları ekleyerek yumurtalar pişene kadar bekleyiniz.

7.      Malzemelerde de belirttiğimiz gibi kaşar peyniri eklemek isteyen kişiler bu aşamada kaşar peynirini menemenin üzerine ilave edebilir.

8.      Menemen Nasıl Yapılır? Menemen tarifimizin bu aşamada sonuna gelmiş bulunmaktayız. Menemeni ister tavada isterseniz de bir tabağa koyarak servis edebilirsiniz. Şimdiden menemen tarifini deneyen ve deneyecek olan takipçilerimize afiyet olsun.

24 Ekim 2023 Salı

Evde Baklava Tarifi

 

baklava tarifi

Kolay Baklava

Bayramların vazgeçilmezi baklavalardır. Hazır baklavalar kolayımıza gelse de bizler ev baklavasına bayılırız. Yapılması zor olsa da tadından asla vazgeçemeyiz. Şerbetli tatlıların en güzeli tabi ki de baklavadır. Misafirlerimize incecik açılmış baklava ikram etmek sizi ve misafirinizi çok mutlu eder.

Herkesin beğenisini kazanacak olan baklavanızın içerisini zenginleştirmek sizin elinizde ister cevizli ister Antep fıstıklı yapa bilirsiniz.

Bu tarifim ile daha kolay baklava yapacaksınız baklava yapamayan kalmayacak. Tarifi mi mutlaka deneyin.

Kolay Baklavanın Malzemeleri

Şerbeti için

·        5 su bardağı su

·        5 su bardağı şeker

·        1 tatlı kaşığı limon suyu

·        Kaynama suresi 20 dakika

Hamur İçin Malzemeleri

·        2 yumurta

·        1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)

·        1çay bardağı süt

·        1 çay bardağı sıvı yağ

·        Yarım çay bardağı eritilmiş margarin veya tereyağı (tereyağı ile yapmanızı öneririm harika oluyor)

·        1 yemek kaşığı limon suyu

·        1 yemek kaşığı sirke

·        2 yemek kaşığı yoğurt

·        Yarım çay kaşığı tuz

·        1 paket kabartma tozu

·        Beş buçuk su bardağı un (5 bardak unu ekledikten sonra yarım bardak unu kontrollü ekleyin.)

·        Baklavanın açımında 300 gr buğday nişastası

·        Arası için tercihe bağlı ben 250gr ceviz kullandım.

Üzeri için

·        200 gr margarin veya tereyağı

·        1 çay bardağı sıvı yağ

Kolay Baklavanın Hazırlanışı

İlk olarak şeker ve suyu karıştırıp ocağımıza alalım kaynamaya başlayınca orta ateşte 15 dk

Kaynatıp limon suyunu ekleyelim 5 dakika daha kaynatalım. Limon ile de kaynadıktan sonra ocağımızı kapatalım soğumaya bırakalım.

Daha sonra sıvı olan bütün hamur malzemelerini ekleyip karıştıralım ve kabartma tozunu ve unumuzu ekleyip yumuşak kıvamlı hamur yoğuralım. Hamurunuzu yoğururken unumuzu kontrollü ekleyelim sert olmasın

Yoğurduğumuz hamuru 5 eşit parçaya bölüp beze yapalım üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirelim.

Daha sonra nişasta ile ekleyip kare şekildeki birbirlerine bakacak şekilde karşılıklı hamurları birleştirip sonra diğer ikisini birleştirelim. Tekrar kare şeklini alacak hamurunuz. Hamurun üzerini kapatıp

15 dakika tekrar dinlendirelim. Dinlenen hamur dikdörtgen şekilde tepsi boyutunuzda açalım açtığınız hamuru tepsiye yağ sürmeden serelim ve arasına ceviz koyalım. Diğer hamurları da aynı şekilde açalım açıp her kata cevizlerden ekleyelim.

En son katı yaptıktan sonra tatlımızı istediğiniz şekilde keselim.

Tereyağı veya margarini ocakta eritelim üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyip ısınınca ocağımızı kapatalım.

Eriyen yağımızı tatlımızın her yerine gelecek şekilde dökelim.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırına tepsimizi koyalım.

Üzeri kızarınca tatlınız fırından alabilirsiniz.

Tatlınız soğumadan çok sıcak iken soğuk şerbeti dökelim ve 3.4 saat dinlendirelim.

Üzerine isteğe bağlı süsleme yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

İşkembe Çorbası Tarifi

 

işkembe çorbası tarifi

Seveni kadar da sevmeyeni olan işkembe çorbası tarifine neden pratik dediğimizi dilerseniz hemen en başında belirtelim. İçerisine işkembe gerçek manada girmeyecek, işte bu sebepten dolayı herkese hitap edecek evde koku vesaire gibi olumsuz durumlar yaşanmayacak. Bunun için adı pratik işkembe çorbası, başka bir değişle yalancı işkembe çorbası olarak da anılabilmekte.  Ayrıntıyı verecek olursak bu tarifimiz 6 kişilik olup, ortalama otuz dakika pişme süresi yeterlidir.

Pratik İşkembe Çorbası Malzemeleri

-1 tercihe göre 2 yemek kaşığı kadar tereyağı

-1,5 Litre su ( sıcak )

- Dolu şeklide 4 yemek kaşığı un

- 3-4 diş kadar sarımsak

-Tuz

-Karabiber

-Pul biber

-1 yemek kaşığı sirke

Pratik İşkembe Tarifi

Burada ilk olarak sizlere tavsiyem tereyağını dışarıda eritmeniz olacaktır. Sonrasında bir tencere içerisinde unumuzu yağa katarak pembeleşmeye başlayıncaya kadar hafifçe kavurmak. Pembeleşme başladığında ise karıştırma işlemini bırakmadan yavaş bir şekilde suyumuzu ilave edelim, topaklaşmayı engelleyelim bu şekilde. Suyumuz da tamam ise tuzu ve karabiberi de ekleyelim çorbamıza. Bu şekilde kısık ortadan biraz daha az yanacak şekilde Ocakta 25 – 30 dakika kadar kaynatalım. Kaynama işlemi bittiğinde sarımsaklarımızı rendelenmiş bir şekilde tencereye ilave edelim ve tekrar kapağını kapatarak bir 5 dakika kadar olmak kaydı ile dinlenmeye başka bir deyişle demlenmeye bırakalım. Aslında burada isteyen sirkeyi de ekleyebilir ama ben sıcak severim diyen bu işlemi en sona bırakabilir. Eğer dinlenme işlemi de tamam ise pratik işkembe çorbası için son adıma geçelim ve tereyağımızı bir küçük tava yardımı ile eritelim üzerine kırmızıbiberi ekleyelim hafif kıvam aldıktan sonra da hazır olan çorbamızın üstünde gezdirerek sıcak bir biçimde servis edelim. Şimdiden deneyen yapan herkese afiyet olsun.

21 Ekim 2023 Cumartesi

Antakya Tepsi Kebabı, Nasıl yapılır

 

antakya tepsi kebabı nasıl yapılır

Antakya Tepsi Kebabı, Hatay'ın büyülü baharatları ve damağınızda iz bırakan etin eşsiz dansıyla sofralarınıza gelen bir şölen. Bu sıcak yaz günlerinde damakları şenlendiren bu eşsiz tarifi, tamamen özgün ve hiçbir sitede yer almayan cümlelerle sizlerle paylaşıyoruz. Şimdi, malzemeler ve yapılışla lezzet yolculuğuna davetinizi yapıyoruz!

Malzemeler:

·        500 gram dana eti (kuşbaşı doğranmış)

·        2 adet orta boy soğan (ince doğranmış)

·        2 adet domates (küp şeklinde doğranmış)

·        2 adet yeşil biber (halka şeklinde doğranmış)

·        3 yemek kaşığı sıvı yağ

·        Yarım su bardağı su

·        Yarım limonun suyu

·        2 yemek kaşığı biber salçası

·        Yarım çay kaşığı kimyon

·        Yarım çay kaşığı karabiber

·        Yarım çay kaşığı pul biber

·        Tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)

·        Taze maydanoz (servis için)

Yapılışı:

1.      Dana etini bir kaba alın ve üzerine limon suyu ve tuz ekleyerek harmanlayın. Limonun dana etiyle buluştuğu an, size taze bir esinti hissi verecek.

 

2.      Soğanları ince ince doğrayın ve sıvı yağla kavurun. Soğanların kavrulurken yaydığı enfes koku, sizin için yemek yapmanın keyfini artıracak.

 

3.      Etleri soğanların üzerine ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Etlerin piştiğini hissettiğinizde, sofranızda büyülü bir yolculuk başlayacak.

 

4.      Domatesleri, biber salçasını, kimyonu, karabiberi, pul biberi ve tuzu ekleyerek etlerle buluşturun. Baharatların dana etiyle uyumu, sizin için lezzetin doruklarında bir dansa dönüşecek.

 

5.      Yeşil biberleri de ekleyerek, tepsi kebabınızı zenginleştirin. Yeşil biberlerin eklenişi, size bir renk şöleni sunacak.

 

6.      Su ekleyerek etlerin yumuşamasını sağlayın ve tüm malzemeleri karıştırın. Suyun etlerle birleştiği an, size sıcak bir lezzet şöleni yaşatacak.

 

7.      Antakya Tepsi Kebabını tepsiye alın ve üzerini taze maydanozla süsleyin. Taze maydanozun kokusu, sizin için güzellikleri hatırlatacak.

 

8.      Şimdi, Antakya Tepsi Kebabı servise hazır! Sofralarınızı Hatay'ın lezzeti ve sıcaklığıyla donatın, sevdiklerinizle bu lezzet yolculuğuna çıkın.

 

Hatay'ın baharatları ve dana eti, sıcak bir dansla birleşerek size enfes bir yolculuk yaşatıyor. Şimdi, bu özgün tarifi denemek için mutfağa adım atın ve lezzet şölenine davetinizi kabul edin. Afiyet olsun, lezzet yolculuğunuz başlasın!

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

 

pirinç pilavı nasıl yapılır

  • è Vermiş olduğumuz pirinç pilavı tarifi yaklaşık olarak 5 – 6 kişiliktir.
  • è Tarifin 25 dakikalık bir hazırlık süreci ve 20 – 25 dakika kadar pişirme süresi bulunmaktadır.

 

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Birçok kişi tane tane dökülen pirinç pilavı yapmak ister ama bazı kişiler için bu kıvamı tutturmak hüsranla sonuçlanabilir. Pirinç pilavının yapımı kışra sürse de güzel bir pilav yapmak deneyim isteyen bir işlemdir diyebiliriz. Sizlere bu tarifimizde “Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?“ hakkında tarifimizi vereceğiz. Umarız bu tariften sonra herkes istediği bir kıvamda pirinç pilavı yapmış olur. Dilerseniz şimdi pirinç pilavı nasıl yapılır tarifimizin malzemelerini sizlere tanıtalım.

Pirinç Pilavı Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler:

·       2 su bardağı kadar pirinç

·       3 yemek kaşığı kadar tereyağı

·       2,5 su bardağı sıcak su

·       Tuz (kişinin damak zevkine göre miktarı değişebilir)

Pirinçleri Islatmak İçin Gerekli Olan Malzemeler:

·       Pirinçlerin üzerini geçecek miktarda ılık su (bu miktar sizin pirinçleri koyduğunuz kaba göre değişiklik gösterebilir)

·       Tuz

Dilerseniz şimdi Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır? sorusunun cevabını sizlere maddeler halinde bu tarifimizde vermeye çalışalım.

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

1.     İlk olarak pirinçleri bol suda yıkıyoruz. Pirinçleri yıkadıktan sonra uygun bir kaba alıyoruz ve pirinçlerin üzerini geçecek miktarda ılık su ekliyoruz. Kabın içerisine bir miktar tuz da ilave edip karıştırıyoruz ve yaklaşık olarak 16-21 dakika kadar bekletiyoruz. Daha sonra ise pirinçleri yıkıyoruz ve suyunu iyi bir şekilde süzüyoruz. Pirinçlerin nişastası gidene kadar yıkıyoruz ve çıkan suyun berrak olduğunu gördükten sonra işlemi sonlandırıyoruz.

2.     Tencerede tereyağını eritip suyunu iyi bir şekilde süzdüğümüz pirinci ekliyoruz ve 4-6 kadar kavurma işlemini gerçekleştiriyoruz. Pirinçlerin yeterli kadar kavrulduğunu bilmiyorsanız bunu pirinçlerin tane tane dökülmeye başladığını gördüğünüz zaman pirinçler bir şekilde kavrulduğunu söyleyebiliriz.

3.     Pirinçlerin kavrulma işlemini tamamlandıktan sonra sıcak su ekliyoruz.

4.     Daha sonra tuz ekliyoruz.

5.     Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde önce yüksek ateşte pilavı pişirmeye alıyoruz.

6.     Suyun üzeri göz göz olduğunda yani üzerindeki suyu çekip pilavın üzerinde nokta nokta delikler oluştuğu zaman tencereyi kısık ateşe alıyoruz. Pirinçler yumuşayana kadar ve su tamamen çekilene kadar pişirme işlemine devam ediyoruz.

7.     Pilav piştikten sonra ocaktan alıyoruz. Ocaktan aldığımız tencereyi üzerine havlu peçete seriyoruz ve kapağı tekrardan kapatıyoruz.

8.     Yapmış olduğumuz pilavı 12-16 dakika kadar dinlendiriyoruz. Daha sonra pilavınızı servis edebilirsiniz.

9.     Evde pilav nasıl yapılır tarifini deneyen takipçilerimize şimdiden afiyet olsun.

16 Ekim 2023 Pazartesi

Su Böreği Tarifi, Nasıl Yapılır

 

su böreği tarifi

Malzemeler:

Yufka hamuru:

5-6 adet yufka (tepsi boyutuna göre ayarlayabilirsiniz)

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı süt

İç harcı:

250 gr beyaz peynir (veya lor peyniri)

2 su bardağı süt

2 yumurta

Tuz (damak zevkinize göre)

Maydanoz (isteğe bağlı, ince muhafaza)

Üzeri için:

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı süt

Yapılışı:

İlk olarak iç harcını hazırlayın. Beyaz peyniri rendeleyin veya çatal yardımıyla ezin. İnce mevcut maydanozu peynirle karıştırın. Tuzunu da ekleyerek karıştırın.

Bir kâse içerisinde süt ve yumurtaları çırpın.

Daha sonra yufkaları tezgâhın üzerine serin. Yufkanın tamamını sermeye gerek yok, yarım bırakarak başlayabilirsiniz. Serdiğiniz yufkanın yarısına, sıvı yağ ve süt karışımından fırçalayarak sürün.

Üzerine ikinci yufkayı serin ve yine sıvı yağ ve süt karışımı sürün.

Hazırladığınız peynirli harcı yufkanın üzerine yayın. Daha sonra kalan yufkaları da aynı şekilde aralarına yağ-süt karışımı sürerek üst üste koyun.

Yufkaları kesmeden önce tepsiye yerleştirin. Üzerine kalan sıvı yağ ve süt karışımını gezdirin. Bu karışım su böreğinin üzerinin güzelce kızarmasını sağlar.

Yufkaları istediğiniz şekilde dilimleyin. Desenler kare veya üçgenler kesilir.

180 derecelik önceden ısıtılmış fırında alt ve üst yüzey güzelce kızarana kadar pişirmeye devam edin. Bu genellikle 30-40 dakika kadar sürüyor.

Fırından çıkan su böreğini sıcak servis yapın. Afiyet olsun!

Dilerseniz iç harcı değiştirerek farklı tatlar sağlayabilirsiniz. İçine ıspanak, kıyma veya patates gibi malzemeler katılarak çeşitlendirilebilir.