This is default featured post 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

17 Mayıs 2019 Cuma

Revani Tarifi

revani tarifi


İçindekiler:

  • 3 tane yumurta
  • bir çay bardağı toz şeker
  • Bir buçuk su bardağı un
  • bir su bardağı irmik
  • bir çay bardağı ayçiçek yağı
  • bir çay bardağı yoğurt
  • bir paket kabartma tozu
  • bir paket vanilya
  • üç su bardağı toz şeker
  • üç su bardağı su
  • 1/2 tane limon suyu
  • bir yemek kaşığı tereyağı
  • iki yemek kaşığı rendeden geçirilmiş hindistan cevizi

Revani Tarifinin Püf Noktası Nedir ?

Şerbetin kıvamını kontrol etmek için; şerbete bir kaşık yerleştirip çıkartınız. Son damlalardan birisini parmağınıza damlattığınızda damla eğer yayılmıyorsa şerbet en iyi haline gelmiştir.Tatlının daha kabarık gözükmesini istiyorsanız; büyük bir fırın kabı kullanılmaması önermekteyiz.

Revani Tarifi Nasıl Hazırlanır ?

  1. Revani Tarifi. Tatlının şerbetini yapmak için; toz şeker ve suyu bir tencereye aktarınız. Az ateşte ortalama 30 dakika boyunca kaynattıktan sonrasında limon suyunu ilave edin ve ılınması için ateşten alınız.
  2. Yumurta ve toz şekeri bir adet mikser desteği ile toz şeker hepsi sıvı hale gelene kadar karıştırınız.
  3. Sırayla; ayçiçek yağını, yoğurdu, vanilyayı, irmiği, elenmiş unu ve kabartma tozunu ilave ettikten sonra çırpma yöntemini devam ettiriniz.
  4. Fırın kabını tereyağla yağlayınız. Revaniyi, ilk olarak ısıttığınız 180 santigrat fırında 40 dakika boyunca pişiriniz. İçini çeken tatlıyı dikdörtgen veya baklava dilimi biçiminde kesiniz.
  5. Parçalara ayırdığınız ılık tatlıya ilk olarak hazırlamış olduğunuz soğuk şerbeti yavaş yavaş ekleyerek, tatlının içine çekmesini sağlayınız.
  6. Rendeden geçirilmiş Hindistan cevizi ve isteğe göre fındık içi ile süsleyerek ikram ediniz. arkadaşlarınızla paylaşınız.

Portakallı Kek Tarifi

portakallı kek tarifi

Portakallı Kek Tarifinin Malzemeleri:

  • 3 tane yumurta
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Bir su bardağı portakal suyu
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • Yarım su bardağı un
  • bir paket kabartma tozu
  • 1 tane rendeden geçirilmiş portakal kabuğu
  • 1 tane rendeden geçirilmiş limon kabuğu
  • bir yemek kaşığı tereyağı
  • üç yemek kaşığı pudra şekeri
Önerimiz
İsteğe göre kek harcına tarçın ve un eklenmiş kuru üzüm üzerine ekleyebilirsiniz.

Portakallı Kek Tarifi Nasıl Hazırlanır ?

  1. Oda ısısında bekletilen yumurtalar ve toz şekeri yuvarlak bir karıştırma kabına alınız. Toz şeker ekledikten sonra yumurta sarıları beyaz bir şekle gelene kadar bir adet mikser desteği ile, yüksek hızda karıştırınız.
  2. Ayçiçek yağı, süt, portakal suyu, rendeden geçirilmiş portakal ve limon kabuğunu katınız. Birbirine karışana kadar karıştırınız.
  3. Elediğiniz unu ve kabartma tozunu ilave ediniz ve kıvam gelene kadar kek harcını karıştırınız.
  4. Kelepçeli bir kek kalıbını oda ısısında tereyağla yağlayınız. Hazırlamış olduğunuz kek harcını, yağlanmış kalıba dökünüz.
  5. Ilk olarak ısıttığınız 170 santigrat fırında, ortalama 40 dakika pişiriniz. İçini çekip, dinlendirdiğiniz kalıbından çıkartınız.
  6. Ilındıktan sonrasında üstüne pudra şekeri ekleyiniz, kesildikten sonra ikram yapınız. Mis gibi kokan, üstü çatlayana kadar puf benzer biçimde kabarmış keki arkadaşlarınızla paylaşınız.