This is default featured post 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

26 Şubat 2019 Salı

Haşhaşlı Kek Tarifi

haşhaşlı kek tarifi


Haşhaşlı Kek Tarifinin Malzemeleri

  • 3 tane yumurta yeterli
  • iki çay bardağı toz şeker
  • iki çay bardağı yoğurt
  • bir çay bardağı ayçiçek yağı
  • bir su bardağı haşhaş tohumu
  • iki su bardağı un
  • 1 tane rendeden geçirilmiş limon kabuğu
  • bir paket kabartma tozu
  • bir yemek kaşığı erimiş tereyağı

Hazırlanışı:

  1. Yumurta ve toz şekeri bir adet mikser desteği ile pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpınız.
  2. Sırayla; ayçiçek yağı, süt ve rendeden geçirilmiş limon kabuğu ilave edin ve çırpmaya devam edin.
  3. Kek bileşimini önceden yağlamış olduğunuz kalıba aktarınız ve üstünü düzeltiniz. Keki, ilk olarak ısıttığınız 170 santigrat fırında 40 dakika boyunca pişiriniz.
  4. Fırından çıkan sıcak keki dinlendikten sonrasında kalıbından çıkartınız ve hoşunuza gittiği gibi benzer biçimde parçalara bölerek ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.

Elmalı Pasta Tarifi

elmalı pasta tarifi

Elmalı Pasta Tarifinin Malzemeleri

  • üç su bardağı un
  • bir çay bardağı pudra şekeri ekleyin
  • 1 tane yumurta yeterli
  • bir çay bardağı yoğurt
  • 200 gram margarin
  • bir paket kabartma tozu
  • bir paket vanilya
  • 4 tane rendeden geçirilmiş elma
  • bir tatlı kaşığı tarçın
  • üç yemek kaşığı toz şeker yeterli
  • üç yemek kaşığı pudra şekeri

Püf Noktası Nedir ?

Hazırlamış olduğunuz hamur harcını kolaylıkla açılması için buzdolabında 15 dakika boyunca beklemeye alın.Yağlı bir hamur harcı olduğundan fırın kalıbını hatta yağlamayın.

Hazırlanışı:

  1. Elmalı harcı yapmak için; rendeden geçirilmiş elmaları, toz şeker ve tarçın ekleyerek elmalar suyunu çekinceye kadar ortalama 10 dakika kavurunuz. Soğuması için bir köşede beklemeye alın.
  2. Yumurta ve pudra şekerini (parmağınızı yalayıp tadına bakabilirsiniz :D) yuvarlak bir kasede karıştırınız. Yoğurdu, oda ısısında bekletilen margarini, vanilyayı, unu ve kabartma tozunu ilave edin. Bütün malzemeyi birbirine karışana kadar yoğurunuz.
  3. Hazırlamış olduğunuz hamurun dörtte birtanesini ayırınız ve bir köşede beklemeye alın. Geri kalan kısmını un eklenmiş mutfak tezgahı üstünde bir merdane desteği ile 1- 2 santimetre. genişliğinde açınız.
  4. Açtığınız hamur harcını yuvarlak fırın tepsisi veya tart kalıbına özenle alınız. Hazırlamış olduğunuz elmalı harcı üstüne yayınız.
  5. Güzelce ayırdığınız hamurdan erik büyüklüğünde parçalar alınız ve mutfak tezgahı üstünde avuç içinizle bastırarak ince uzun çubuklar şeklinde açınız.
  6. Hamur harcı parçalarını, elmalı pastanın üstüne kafes görüntüsünü alacak biçimde yerleştiriniz. Hamurların bağlantı noktalarına yapışması için hafifçe bastırın. Burası çok önemli
  7. Elmalı pastayı, ilk olarak ısıttığınız 180 santigrat fırında 35 dakika boyunca pişiriniz. Ilındıktan sonrasında üstüne pudra şekeri eleyiniz ve kesildikten sonra ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.

Közlenmiş Patlıcan Salatası Tarifi

közlenmiş patlıcan salatası tarifi

Közlenmiş Patlıcan Salatası Tarifinin Malzemeleri

  • 5 tane patlıcan
  • 3 tane sivri biber
  • 2 tane kokulu domates
  • 3 diş sarımsak
  • üç yemek kaşığı zeytinyağı (zeytinyağı eğer 1 seneden fazlaysa kokuyor olabilir dikkat edin)
  • üç yemek kaşığı sirke
  • bir çay kaşığı tuz

Püf Noktası Nedir ?

Közlenmiş patlıcan ve sivri biberleri (dikkat edin bazen bazıları çok acı olabiliyor) ağzına kadar soğuk su dolu bir kabın içinde 5 dakika boyunca durduktan sonra sonrasında kabuklarını kolaylıkla soyabilirsiniz.

Hazırlanışı:

  1. Patlıcan ve sivri biberleri (dikkat edin bazen bazıları çok acı olabiliyor) yüksek ısıda fırında veya ocak üstünde yüksek ateşte aralarda arka tarafını çevirerek közleyin.
  2. Kabuklarını soyduktan sonrasında minik parçalar şeklinde doğrayınız ve soğuması için beklemeye alın.
  3. Kabukları soyulan kokulu domatesleri minik küpler şeklinde kesiniz.
  4. Sarımsakları (Not : sarımsak çok faydalıdır sürekli kullanınız) rendeleyiniz. Zeytinyağı (zeytinyağı eğer 1 seneden fazlaysa kokuyor olabilir dikkat edin), sirke ve tuzla karışmasını sağlayarak salatanın sosunu (meksika sosu gibi bişiler hayal ediyorsunuz dimi yaparken) hazırlayınız.
  5. Bütün malzemeyi harmanladıktan sonrasında isteğe göre soğuk veya ılık olarak ikram ediniz.
  6. Kızarmış ekmek dilimleri üstünde dostlarınız ile bu tarifi severek paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.

Nasıl İkram Edilir ?

Salatayı maydanoz ekleyerek de ikram yapınız.

Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi

hindistan cevizli kurabiye tarifi


Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifinin Malzemeleri

  • 125 gram erimiş tereyağı
  • Yarım su bardağı rendeden geçirilmiş hindistan cevizi
  • 1 tane yumurta yeterli
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Bir buçuk su bardağı un
  • bir paket kabartma tozu
  • bir paket vanilya
  • 1 tane yumurta yeterli akı
  • Yarım su bardağı rendeden geçirilmiş hindistan cevizi

Püf Noktası Nedir ?

Köyden almış olduğunuz tereyağını (tabi marketten alacaksınız köye kim gidecek) oda ısısında durduktan sonra sonrasında kullanınız.

Pişirme Önerimiz

Hamur harcını rulo biçiminde derin dondurucuda (ingilizcesi difrez diye bilinen namı değer deep freeze) saklayabilir, hoşunuza gittiği gibi süre rendeden geçirilmiş Hindistan cevizine bulayarak tercih edebilirsiniz.

Hazırlanışı:

  1. Yumurta, erimiş tereyağı ve pudra şekerini (parmağınızı yalayıp tadına bakabilirsiniz :D), yuvarlak bir kasede güzel bir krema haline gelene kadar karıştırınız.
  2. Sırayla; rendeden geçirilmiş Hindistan cevizi, elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya ilave edin. Bütün malzemeyi birbirine karışana kadar yoğurunuz.
  3. Güzel bir krema sıkma torbasına, hoşunuza gittiği gibi kurabiye şeklini yapmak için lüzumlu uç kısmı takının. Hazırlamış olduğunuz kurabiye hamurundan bir bölümünü güzel bir krema torbasına alınız.
  4. Fırın tepsisinin tabanını yağlı kağıtla kaplayınız. Kurabiyeleri, güzel bir krema sıkma torbasının desteği ile boşluklu olarak fırın tavasına yerleştiriniz.
  5. Üstlerine karıştırılmış yumurta akı sürünüz. Rendeden geçirilmiş Hindistan cevizi serpiştiriniz.
  6. Kurabiyeleri, ilk olarak ısıttığınız 180 santigrat fırında üst kısımları kızargın görünene kadar ortalama 30 dakika pişiriniz. Ilındıktan sonrasında ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.

Ev Yapımı Karamelize Soğanlı Hamburger Tarifi

ev yapımı hamburger tarifi

Ev Yapımı Karamelize Soğanlı Hamburger Tarifinin Malzemeleri

  • 2 tane hamburger ekmeği
  • bir yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 250 gram dana antrikot
  • 100 gram yağlı dana döş eti
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı karabiber ekleyebilirsiniz
  • 1 tane büyük boy kuru soğan (fena göz yaşartıyor)
  • iki yemek kaşığı zeytinyağı (zeytinyağı eğer 1 seneden fazlaysa kokuyor olabilir dikkat edin)
  • bir tatlı kaşığı toz şeker
  • bir yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı tane çekilmiş karabiber
  • bir yemek kaşığı dijon hardalı
  • bir tatlı kaşığı mayonez
  • bir tatlı kaşığı acı sos
  • 2 tane kornişon turşu (isteğe göre)

Püf Noktası Nedir ?

Hamburgerin sulu yapmak için; köfte bileşimini rondoda hazırlamayın, zırh ile bütün malzemeyi küçüçük kıyınız. Kasapta hazırlatıyorsanız bir kez çektirin. Yeterince yoğurmayın.İyi bir hamburger köftesi, yağsız olmamalıdır.

Pişirme Önerimiz

Hazırlamış olduğunuz hamburger köfteleri, hamburger ekmeğinin çapından büyük ve kalınlığı 2 santimetre. kadar olmalıdır.Köftelerin pişme sırasında toplanmaması için; orta kısımlarına baş parmağınız ile bastırarak ortalarında çukurlar oluşturunuz. Bu sayede köfteler, yassı biçimde pişecek ve ortadaki oyuntu kaybolacaktır.

Hazırlanışı:

  1. Hamburger köftesini yapmak için; dana antrikot ve yağlı dana döş etini keskin bir bıçak veya zırh desteği ile büyük parçalar şeklinde kesiniz.
  2. Tuz ve karabiberi ilave edin, yalnız bir kez karıştırınız. Köfte harcını yoğurmayın.
  3. Kalınca ve leziz köfteler pişirmek için; harcı iki eşit bölüme bölün. Ellerinizi ıslattıktan sonrasında yuvarlak ve kalınca köfteler hazırlayınız.
  4. Izgara veya döküm tavanızı kızdırınız. Ayçiçek yağı ile yağlayınız. Fazlasını bir kağıt havlu desteği ile alınız.
  5. Hazırlamış olduğunuz köfteleri, tavaya yerleştiriniz. Damak tadınıza ve hoşunuza gittiği gibi pişme derecesine bakılırsa averaj her bir tarafını 3’er dakika boyunca kızartınız.
  6. Karamelize soğanı yapmak için; büyük boy kuru soğanı piyazlık doğrayınız. Zeytinyağını farklı bir tencerede kızdırınız. Soğanları 2- 3 dakika boyunca soteleyiniz.
  7. Toz şeker, elma sirkesi, tuz ve tane çekilmiş karabiberi de ilave ettikten sonra soteleme işlemini soğanlar renk gelene kadar, yüksek ısıda seri bir şekilde devam ettiriniz.
  8. Hamburgerin sosu için; isteğe göre kullanacağınız kornişon turşuları minik küpler şeklinde doğrayınız. Dijon hardalı, mayonez ve acı sos ile harmanlayınız.
  9. Hamburger ekmeklerini ızgara veya tencerede ısıtın. Alt bölümde kullanacağınız ekmeklerin üstüne hazırlamış olduğunuz sostan bir adet sürünüz.
  10. Üstlerine kızarttığınız köfteleri yerleştiriniz. Karamelize soğan ile köftelerin üstünü kaplayınız. İç tarafına sos sürdüğünüz kalan hamburger ekmeklerini de köftelerin üstüne kapatınız.
  11. İsteğe göre; tüm halde veya ortasından kestikten sonrasında soğumadan ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.