This is default featured post 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

8 Mart 2019 Cuma

İtalyan usulü Biberiyeli Patates ve Tavuk Tarifi

İtalyan usulü biberiyeli patates ve tavuk

Malzemeler

• 1 kg patates
• ½ kg kemiği alınmış tavuk but
• 1 tutam taze biberiye
• 2-3 diş sarımsak
• Tuz, karabiber
• Bir miktar zeytinyağı

Hazırlanışı

Öncelikle yıkadığınız patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Orta boy fırın tepsisinin içine koyun. Kabuklarını soyulan iki diş sarmısağı ince ince doğrayın, biberiyeyi, tuzunu ve karabiberini her köşesine dağılacak şekilde serpiştirin. Birazda zeytinyağı döktükten sonra malzemeleri iyice karıştırın. 200 dereceye ayarlayıp ısıtılmış fırında patatesler kızarıncaya kadar (takribi yarım saat) pişirin.
Afiyet olsun!

Lazanya Tarifi

lazanya tarifi

Lazanya Tarifinin Malzemeleri

  • 1/2 paket lazanya (yaprak hamur harcı)
  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • üç yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 tane kuru soğan (eğer yeşillendiyse soğanlar tercih etmeyiniz)
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tane kokulu domates
  • bir yemek kaşığı domates salçası (köy salçasını tavsiye ederim güneşte olanları)
  • 2 tane sivri biber
  • 1 tane orta boy havuç (eğer mevsimi değilse tercih etmeyiniz)
  • 1/2 su bardağı sıcak su (çeşme suyunuz kötüyse tercih etmeyiniz)
  • bir su bardağı rendeden geçirilmiş kaşar peyniri
  • bir çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • iki yemek kaşığı erimiş tereyağı
  • dört yemek kaşığı un
  • iki su bardağı soğuk süt
  • Çeyrek çay kaşığı karabiber
  • Çeyrek çay kaşığı rendeden geçirilmiş muskat cevizi
  • bir yemek kaşığı ayçiçek yağı

 Pişirme Önerimiz

Lazanyanın kıymalı içine doldurulacak harcına isteğe göre; doğradığınız kereviz sapı, maydanoz şeklinde aromatik bitkiler ve kuru baharatlar üzerine ekleyebilirsiniz. Beşamel sos yerine daha çok rendeden geçirilmiş kaşar veya değişik peynir çeşitleri tercih ederek de lazanya yapabilirsiniz.

Hazırlanışı:

  1. Lazanyanın kıymalı harcını yapmak için; kuru soğanları (göze dikkat) ve kabuğunu güzelce soyduğunuz kokulu domatesleri minik küpler şeklinde doğrayınız.
  2. Uzun uzun keserek çekirdeklerini temizlediğiniz sivri biberleri (dikkat edin bazen bazıları çok acı olabiliyor) yarım ay biçiminde kesiniz. Kabukları soyulan havucu rendeleyiniz. Sarımsakları (Not : sarımsak çok faydalıdır sürekli kullanınız) küçüçük kıyınız.
  3. Ayçiçek yağını bir tencerede kızdırınız. Doğradığınız soğanları 3- 4 dakika boyunca kavurunuz. Orta yağlı kıymayı (kıymanın içine umarım ekmeği doldurmamışşınızdır :DD) ilave edin ve suyunu çekinceye kadar kavurunuz.
  4. Arkasından sırayla; kıyılmış sarımsak, rendeden geçirilmiş havuç (eğer mevsimi değilse tercih etmeyiniz) ve sivri biberleri (dikkat edin bazen bazıları çok acı olabiliyor) ilave edin. Domates salçasını (köy salçası olsa daha tatlı olur) katınız ve iyice karıştırmanın ardından 1- 2 dakika boyunca kavurunuz.
  5. Doğradığınız kokulu domatesleri, tuz ve karabiberi ilave edin. Bütün işlemler bittikten sonra yarım su bardağı sıcak suyu katınız. Kıymalı harcı 3- 4 dakika piştikten sonra ateşten alınız.
  6. Beşamel sosu yapmak için; tereyağını sos tenceresinde eritiniz. Unu, kokusu çıkıp renk gelene kadar kavurunuz.
  7. Kavurduğunuz beyaz unu soğuk sütü ilave edin ve bir çırpıcı desteği ile devamlı karışmasını sağlayarak rengi koyulaşıncaya kadar pişiriniz. Karabiber ve rendeden geçirilmiş muskat cevizini ilave ettikten sonra ateşten alınız.
  8. Fırın kabının tabanını ayçiçek yağı ile yağlayınız. Lazanya yapraklarını tek sıra şeklinde diziniz. Üstlerine hazırladığınız beşamel sostan sürünüz.
  9. Sırayla; kıymalı harç ve bir adet rendeden geçirilmiş kaşar peyniri ilave edin. Lazanyanın en üst katı için beşamel sos ve rendeden geçirilmiş kaşar peyniri ayırdıktan sonrasında bu adımı sırayla tüm lazanya yaprakları için tekrarlayınız.
  10. Kalan beşamel sos ve rendeden geçirilmiş kaşar peyniriyle lazanyanın üstünü kaplayınız. Ilk olarak ısıttığınız 180 santigrat fırında 20 dakika pişiriniz.
  11. Fırından çıkan lazanyayı kesildikten sonra ılık olarak ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.

Köri Soslu Tavuk Tarifi

köri soslu tavuk tarifi

Köri Soslu Tavuk Tarifinin Malzemeleri

  • 600 gram kuşbaşı tavuk göğsü
  • iki yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • iki yemek kaşığı un
  • iki yemek kaşığı erimiş tereyağı
  • Bir buçuk su bardağı soğuk süt
  • 1/2 su bardağı sıcak su (çeşme suyunuz kötüyse tercih etmeyiniz)
  • bir tatlı kaşığı köri
  • bir çay kaşığı karabiber
  • bir çay kaşığı tuz
  • Çeyrek demet maydanoz

Pişirme Önerimiz

Sosu süt yerine benzer oranda güzel bir krema ekleyerek de yapabilirsiniz. Fakat kremayı kesilmemesi için; son günde ilave edin ve sosu yeterince kaynatmanıza gerek yok.

Hazırlanışı:

  1. Ayçiçek yağını bir tencerede kızdırınız. Kuşbaşı olarak kesilmiş tavuk göğüslerini renk alıp, suyunu çekinceye kadar orta ateşte kavurunuz.
  2. Köri sosu yapmak için; tereyağını güzelce sos tenceresinde eritiniz. Unu, kokusu gidip, renk gelene kadar karışmasını sağlayarak kavurunuz.
  3. Kavurduğunuz beyaz unu soğuk sütü ilave edin ve unun top top olmaması için bir çırpıcı desteği ile seri bir şekilde karıştırınız.
  4. Sıcak su, köri, tuz ve karabiberi katınız. Sosu, az ateşte koyu bir kıvama gelene kadar devamlı karışmasını sağlayarak 4- beş dakika pişiriniz.
  5. Hazırlamış olduğunuz sosu, kavrulan tavuklara ilave edin ve harmanladıktan sonrasında pişirme adımını 5 dakika boyunca seri bir şekilde devam ettiriniz.
  6. Kokulu maydanozları (iyice yıkayınız tarım ilacı atılıyor) küçüçük kıyınız ve köri soslu tavuğa ekledikten sonra bekletilmeden soğumadan ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.