This is default featured post 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

21 Ekim 2023 Cumartesi

Antakya Tepsi Kebabı, Nasıl yapılır

 

antakya tepsi kebabı nasıl yapılır

Antakya Tepsi Kebabı, Hatay'ın büyülü baharatları ve damağınızda iz bırakan etin eşsiz dansıyla sofralarınıza gelen bir şölen. Bu sıcak yaz günlerinde damakları şenlendiren bu eşsiz tarifi, tamamen özgün ve hiçbir sitede yer almayan cümlelerle sizlerle paylaşıyoruz. Şimdi, malzemeler ve yapılışla lezzet yolculuğuna davetinizi yapıyoruz!

Malzemeler:

·        500 gram dana eti (kuşbaşı doğranmış)

·        2 adet orta boy soğan (ince doğranmış)

·        2 adet domates (küp şeklinde doğranmış)

·        2 adet yeşil biber (halka şeklinde doğranmış)

·        3 yemek kaşığı sıvı yağ

·        Yarım su bardağı su

·        Yarım limonun suyu

·        2 yemek kaşığı biber salçası

·        Yarım çay kaşığı kimyon

·        Yarım çay kaşığı karabiber

·        Yarım çay kaşığı pul biber

·        Tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)

·        Taze maydanoz (servis için)

Yapılışı:

1.      Dana etini bir kaba alın ve üzerine limon suyu ve tuz ekleyerek harmanlayın. Limonun dana etiyle buluştuğu an, size taze bir esinti hissi verecek.

 

2.      Soğanları ince ince doğrayın ve sıvı yağla kavurun. Soğanların kavrulurken yaydığı enfes koku, sizin için yemek yapmanın keyfini artıracak.

 

3.      Etleri soğanların üzerine ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Etlerin piştiğini hissettiğinizde, sofranızda büyülü bir yolculuk başlayacak.

 

4.      Domatesleri, biber salçasını, kimyonu, karabiberi, pul biberi ve tuzu ekleyerek etlerle buluşturun. Baharatların dana etiyle uyumu, sizin için lezzetin doruklarında bir dansa dönüşecek.

 

5.      Yeşil biberleri de ekleyerek, tepsi kebabınızı zenginleştirin. Yeşil biberlerin eklenişi, size bir renk şöleni sunacak.

 

6.      Su ekleyerek etlerin yumuşamasını sağlayın ve tüm malzemeleri karıştırın. Suyun etlerle birleştiği an, size sıcak bir lezzet şöleni yaşatacak.

 

7.      Antakya Tepsi Kebabını tepsiye alın ve üzerini taze maydanozla süsleyin. Taze maydanozun kokusu, sizin için güzellikleri hatırlatacak.

 

8.      Şimdi, Antakya Tepsi Kebabı servise hazır! Sofralarınızı Hatay'ın lezzeti ve sıcaklığıyla donatın, sevdiklerinizle bu lezzet yolculuğuna çıkın.

 

Hatay'ın baharatları ve dana eti, sıcak bir dansla birleşerek size enfes bir yolculuk yaşatıyor. Şimdi, bu özgün tarifi denemek için mutfağa adım atın ve lezzet şölenine davetinizi kabul edin. Afiyet olsun, lezzet yolculuğunuz başlasın!

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

 

pirinç pilavı nasıl yapılır

  • è Vermiş olduğumuz pirinç pilavı tarifi yaklaşık olarak 5 – 6 kişiliktir.
  • è Tarifin 25 dakikalık bir hazırlık süreci ve 20 – 25 dakika kadar pişirme süresi bulunmaktadır.

 

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Birçok kişi tane tane dökülen pirinç pilavı yapmak ister ama bazı kişiler için bu kıvamı tutturmak hüsranla sonuçlanabilir. Pirinç pilavının yapımı kışra sürse de güzel bir pilav yapmak deneyim isteyen bir işlemdir diyebiliriz. Sizlere bu tarifimizde “Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?“ hakkında tarifimizi vereceğiz. Umarız bu tariften sonra herkes istediği bir kıvamda pirinç pilavı yapmış olur. Dilerseniz şimdi pirinç pilavı nasıl yapılır tarifimizin malzemelerini sizlere tanıtalım.

Pirinç Pilavı Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler:

·       2 su bardağı kadar pirinç

·       3 yemek kaşığı kadar tereyağı

·       2,5 su bardağı sıcak su

·       Tuz (kişinin damak zevkine göre miktarı değişebilir)

Pirinçleri Islatmak İçin Gerekli Olan Malzemeler:

·       Pirinçlerin üzerini geçecek miktarda ılık su (bu miktar sizin pirinçleri koyduğunuz kaba göre değişiklik gösterebilir)

·       Tuz

Dilerseniz şimdi Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır? sorusunun cevabını sizlere maddeler halinde bu tarifimizde vermeye çalışalım.

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

1.     İlk olarak pirinçleri bol suda yıkıyoruz. Pirinçleri yıkadıktan sonra uygun bir kaba alıyoruz ve pirinçlerin üzerini geçecek miktarda ılık su ekliyoruz. Kabın içerisine bir miktar tuz da ilave edip karıştırıyoruz ve yaklaşık olarak 16-21 dakika kadar bekletiyoruz. Daha sonra ise pirinçleri yıkıyoruz ve suyunu iyi bir şekilde süzüyoruz. Pirinçlerin nişastası gidene kadar yıkıyoruz ve çıkan suyun berrak olduğunu gördükten sonra işlemi sonlandırıyoruz.

2.     Tencerede tereyağını eritip suyunu iyi bir şekilde süzdüğümüz pirinci ekliyoruz ve 4-6 kadar kavurma işlemini gerçekleştiriyoruz. Pirinçlerin yeterli kadar kavrulduğunu bilmiyorsanız bunu pirinçlerin tane tane dökülmeye başladığını gördüğünüz zaman pirinçler bir şekilde kavrulduğunu söyleyebiliriz.

3.     Pirinçlerin kavrulma işlemini tamamlandıktan sonra sıcak su ekliyoruz.

4.     Daha sonra tuz ekliyoruz.

5.     Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde önce yüksek ateşte pilavı pişirmeye alıyoruz.

6.     Suyun üzeri göz göz olduğunda yani üzerindeki suyu çekip pilavın üzerinde nokta nokta delikler oluştuğu zaman tencereyi kısık ateşe alıyoruz. Pirinçler yumuşayana kadar ve su tamamen çekilene kadar pişirme işlemine devam ediyoruz.

7.     Pilav piştikten sonra ocaktan alıyoruz. Ocaktan aldığımız tencereyi üzerine havlu peçete seriyoruz ve kapağı tekrardan kapatıyoruz.

8.     Yapmış olduğumuz pilavı 12-16 dakika kadar dinlendiriyoruz. Daha sonra pilavınızı servis edebilirsiniz.

9.     Evde pilav nasıl yapılır tarifini deneyen takipçilerimize şimdiden afiyet olsun.