This is default featured post 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

8 Aralık 2023 Cuma

Ahududu ve Ahududu Yaprağı Çayı Faydaları Nelerdir?

 

ahududu faydalari

Ahududu, genelde böğürtlen ile karıştırılan ve aynı zamanda çileğe de benzeyen bir meyvedir. Yaz aylarında ve son bahar aylarında meyve veren ahududu kırmızı renkli bir meyvedir. Oldukça sulu ve etli bir yapıya sahip olan ahududunun sert çekirdeklere de sahip bir meyvedir.

Ahududunun faydaları nelerdir?

Kanı temizler ve vücutta bulunan toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Şeker ve böbrek rahatsızlığı yaşayanlara tavsiye edilmekte olan ahududu, vücuda dinçlik verir, dokuların güçlenmesini ve sıklaşmasını sağlar. Ateşli hastalıklara karşı ateşin düşmesine yardımcı olur. Ahududu A vitamini açısından da oldukça zengin bir meyvedir. Verem, anemi, romatizma hastalıklarına karşı şifa kaynağıdır. İdrar söktürücü özelliğe sahiptir. Yüksek lif içermesi ile kabızlığa karşı son derece etkili bir meyvedir. Çiçeklerinin kaynatılarak gargara yapılması diş eti hastalıklarına iyi gelmektedir. Maske yapılıp yüze sürülebilir ve akne, sivilce gibi cilt rahatsızlıklarına iyi gelir. Ahududu ne sıklıkla tüketilmelidir? Günde beş, altı adet tüketilerek faydalarından yararlanılabilir.

Ahududu yaprağı çayı faydaları nelerdir?

Kanın temizlenmesine yardımcı olur. Boğaz ağrılarına iyi gelir. Diş eti hastalıklarına karşı oldukça etkilidir. Adeti düzenler, ishale ve bronşite iyi gelir. Ahududu yaprakları, ishali gidermeye yardımcı olan madde tanen yönünden oldukça zengindir.

Ahududu yaprağı çayı nasıl yapılır?

Kurutulmuş ve ufalanmış ahududu yapraklarını soğuk suda bekletiniz. Sonra yaprakların içerisinde bulunduğu bu suyu kaynatınız. Bir fincan ahududu yaprağı çayı için bir çay kaşığı kurutulmuş ahududu yaprağı yeterlidir.

Kaynadıktan sonra yaklaşık 5 dakika kadar dinlenmeye bırakınız. Sonrasında süzerek içebilirsiniz.

Ahududu yaprağı çayının yan etkileri var mıdır?

Ahududu yaprağı çayını, rahim bölgesini etkilemesi nedeniyle gebelik döneminde içilmemesi tavsiye edilmemektedir. Bunun haricinde bilinen bir yan etkisi bulunmamakla birlikte ancak yine de doktorunuzun kontrolünde ve yine doktorunuzun onayı ile tüketmenizde fayda vardır.


Hurmanın Faydaları Nelerdir?

 

hurmanın faydaları

Hurma tüm dünyada oldukça severek tüketilen bir meyvedir. Esas üretim yeri Arap Yarımadasıdır. Zaten o coğrafyada hurmanın faydaları konusunda oldukça fazla inanış vardır. Hurmanın şifalı bir besin olduğuna ve pek çok hastalığı tedavi ettiğine inanılır.

Hurmanın insan sağlığı için faydaları nelerdir?

Aç kalan vücudu hurma ile beslemek son derece sağlıklıdır. Bu nedenle de ramazan aylarında çok fazla tercih edilir. İftarın hurma ile yapılması insan sağlığı açısından son derece önemlidir.

Hurmanın bilinen en önemli özelliği DNA yapısında yenileme oluşturmasıdır. Bu da insanı oldukça genç görünüme ulaştırır. Yani hurma yiyerek gençleşmek de mümkündür.

Hurma oldukça doyurucu özelliği bulunan bir besindir. Bu nedenle de diyet programlarının vazgeçilmez parçasıdır. Hurma yiyerek formu korumak mümkündür. Ancak sadece doyurucu özellikte değildir. Ayrıca son derece besleyicidir. Hurma da A vitamini ve B 2 vitamini de bulunur. Bu da bağışıklık sistemini güçlendirir. Hurma yiyenlerde bu nedenle kansere yakalanma riski az görülür.

Hurma flor bakımından da oldukça zengindir. Florun yüksek olması dişlerin çürümesine engel olur. Bu nedenle diş doktorları tarafından da hurma yemek çok sık tavsiye edilir.

Hurmada antioksidan özellik bulunur. Bu da kalp ve damar temizliği sağlar. Bu nedenle hurmanın tüketilmesi; kalp ve damar hastalıklarının ortaya çıkmasına engel olur. Bu durumda kalp sağlığı açısından oldukça önem taşır. Damar tıkanıklıklarına izin vermediği için kalbin sağlıklı bir şekilde çalışmasına katkı sağlar.

Hurmanın özellikle aç kalan vücutta tüketilmesi gerekir. Bu nedenle de ramazan aylarında iftar sırasında tüketimi yaygındır. Hurmanın faydaları arasında kan şekerini düzenlemesi de sayılır. Uzun süre aç kalan bir vücut bir anda yemek yediği takdirde kan şekeri artar. Oysa hurma sayesinde bu durum dengelenmiş olur.