This is default featured post 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

2 Mart 2019 Cumartesi

Üç Malzemeli Cheesecake Tarifi

üç malzemeli cheesecake tarifi

Üç Malzemeli Cheesecake Tarifinin Malzemeleri :

  • 3 tane yumurta
  • 120 gram beyaz çikolata
  • 120 gram labne peyniri
  • bir yemek kaşığı pudra şekeri (isteğe göre)

Üç Malzemeli Cheesecake Tarifinin Püf Noktası Nedir ?

Yumurtaların beyaz ve sarı taraflarını dikkatli bir halde ayırmaya dikkat ediniz.Yumurta beyazlarını kabarıp sert bir kıvama gelene kadar çırpmaya itina gösteriniz.Beyaz çikolata küplerini kaynayan suya değdirmeden dikkatli bir halde benmari usulü eritiniz.Fırın tepsisine eklemiş olduğunuz sıcak suyun kek harcıyla temas etmemesine, fırının ilk olarak ısıttığınız olmasına dikkat ediniz.

Üç Malzemeli Cheesecake Tarifi Nasıl Hazırlanır

  1. Ufak parçalara ayırdıktan sonrasında cam bir kaseye eklediğiniz beyaz çikolata küplerini, kaynar su dolu bir tencere üstüne oturtup benmari usulü eritiniz (Kaynar su dolu tencere bu süreçte ocak üstünde olmasın).
  2. Kaynar suyun erimiş çikolataya gelmemesine ve cam kasenin direkt olarak kaynar suya değmemesine özen göstererek karıştırınız.
  3. Yumurtaların sarı ve beyaz taraflarını dikkatli bir halde farklı farklı kaplara ayırınız.
  4. Yumurta beyazlarını mikser desteği ile, yüksek hızda köpük köpük olana kadar katı bir kıvama gelene kadar çırpınız.
  5. Benmari usulü erittiğiniz beyaz çikolataya suyunu süzülen labne peynirini ilave edip bir spatula desteği ile karıştırınız. Farklı bir kenarda beklettiğiniz yumurta sarılarını ekleyip karıştırma yöntemini devam ettiriniz.
  6. Katı bir şekle gelen karıştırılmış yumurta beyazlarını, beyaz çikolatalı cheesecake bileşimine üç basamakta yavaş yavaş ekledikten sonra bir spatula desteği ile aşağıdan yukarı doğru doğru karıştırınız. Cheesecake karışımını tamamlayanız.
  7. Yuvarlak ve sıcaklığa dayanan cam bir fırın kabına yağlı kağıt serip hazırlamış olduğunuz cheesecake karışımını dökünüz. Yukarı doğru çıkan kabarcıkların kaybolması için kalıbı birkaç defa mutfak tezgahına vurunuz.
  8. Büyük bir fırın tepsisine iki parmak genişliğinde sıcak su döküp sıcaklığa dayanan, cam kalıbı üstüne oturtunuz.
  9. İlk olarak ilk olarak ısıttığınız 170 santigrat fırında 15 dakika, arkası sıra 160 santigrat fırında 15 dakika daha pişiriniz. Cheesecake’i, fırın ısısını kapatıp kapağını açmadığınız fırında, kendi ısısında 15 dakika daha bekletiniz.
  10. Eğer yapabilirseniz bir ızgara teli üstüne eklediğiniz keki oda ısısında hepsi soğutunuz. Kalıbından dikkatli bir halde çıkardığınız cheesecake’i üstüne pudra şekeri ekleyiniz kesildikten sonra arkadaşlarınızla paylaşınız.

Limonlu Kek Tarifi

limonlu kek tarifi


Malzemeler

  • 2 tane Limon
  • 1 su bardağı Şeker
  • 1 çay bardağı sıvı Yağ
  • 3 tane Yumurta
  • Yarım su bardağı kadar Yoğurt
  • 1 paket Kabartma Tozu
  • 1 paket Vanilya
  • Aldığı kadar Un

Hazırlanışı

İlk önce yumurtaları bir kabın içinde köpük oluşana kadar çırpın, daha sonra şekeri de ilave ederek erinceye kadar karıştırın.
Bir tabağın içine limonların kabuklarını rendeleyin ve yarım limonun da suyunu sıkın.
Yumurta ve şeker karışımına önce yağ ile yoğurdu ekleyip karıştırmanız gerekli, daha sonra limon kabuğu ve suyunu ekleyip karıştırın.
Son olarak ta un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip homojen kıvamı oluşturana kadar karıştırın.
Önceden yağlayıp unladığınız kek kalıbına hamuru dökün ve 180 derecereye ayarladığınız fırında üzerine hafif kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Peynirli Tereyağı Tarifi

peynirli tereyağı tarifi

Peynirli Tereyağı Tarifinin Malzemeleri

  • 250 gram erimiş tereyağı
  • bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 100 gram rendeden geçirilmiş peynir (damak tadınıza gore gravyer, ezine, eski kaşar veya rokfor)

Püf Noktası Nedir ?

Köyden almış olduğunuz tereyağını (tabi marketten alacaksınız köye kim gidecek) az ateşte eritiniz ve üstüne çıkan süt köpüklerini aldıktan sonrasında peynir ile karıştırınız.

Hazırlanışı:

  1. Kırmızı toz biber ve rendeden geçirilmiş peyniri karışmasını sağlayarak, oda ısısında eriyen tereyağla harmanlayınız.
  2. Parayı kıyıp aldığınız alüminyum folyoyu parlayan tarafı arka tarafa gelecek biçimde açınız.
  3. Hazırlamış olduğunuz erimiş tereyağı bileşimini ortasına alınız.
  4. Rulo biçiminde sararak, derin dondurucuda (ingilizcesi difrez diye bilinen namı değer deep freeze) koruyunuz.
  5. Makarna soslarında, kanepelerde ve tuzlu hamurlu tariflerde hoşunuza gittiği gibi oranda kullanınız.