This is default featured post 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

13 Mart 2019 Çarşamba

Patates Kroket Tarifi

patates kroket tarifi

Patates Kroket Tarifinin Malzemeleri

  • 4 tane orta büyüklükte patates
  • 1 tane yumurta yeterli
  • bir çay bardağı rendeden geçirilmiş kaşar peyniri
  • Yarım çay bardağı un
  • bir çay kaşığı tuz
  • bir çay kaşığı karabiber
  • bir su bardağı galeta unu (bulması o kadar da zor değil)
  • iki su bardağı ayçiçek yağı

Hazırlanışı:

  1. Orta büyüklükte kompirleri (ege de öyler derler) dağılmasın diye kabuklarıyla beraber haşlayınız. Arkasından; soğusun diye (buzlu su falan olursa daha çabuk soğur) soğuk su dolu bir kaba alınız.
  2. Kabukları soyulan patatesleri, rendeleyiniz. Tuz, karabiber, yumurta, un ve rendeden geçirilmiş kaşar peyniri ekleyerek harmanlayınız.
  3. Bütün malzemeyi güzelce özleşip, hamur harcı kıvamı gelene kadar yoğurunuz. Hazırlamış olduğunuz karışımı kolayca biçim vermek için; üstü kapalı bir kasede buzdolabında ortalama bir saat kadar beklemeye alın.
  4. Dinlendirdiğiniz patatesli harçtan (biraz tadabilirsiniz güzel bir tadı vardır) erik büyüklüğünde parçalar kopartınız. Parmağınızla yuvarlak veya uzunlamasına biçimler veriniz.
  5. Galeta ununu büyük bir ikram tabağına alınız. Hazırlamış olduğunuz patates kroketleri, üst kısımları tamamen kaplanacak biçimde galeta ununa bulayın.
  6. Ayçiçek yağını büyük bir tencerede kızdırınız. Hazırlamış olduğunuz patates köftelerini kızgın, derin yağda aralarda arka tarafını çevirerek renk gelene kadar kızartınız.
  7. Artan yağın kalmaması için; kağıt havlu serili bir ikram tabağına eklediğiniz kroketleri 2- 3 dakika durduktan sonra sonrasında ılık olarak ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.

Kabak Tatlısı Tarifi

kabak tatlısı tarifi

Kabak Tatlısı Tarifinin Malzemeleri

  • 600 gram bal kabağı
  • üç su bardağı toz şeker
  • bir su bardağı su
  • bir su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 3 tane karanfil

Hazırlanışı:

  1. Yeşil ve sert taraflarını da alacak biçimde kabuklarını soyduğunuz bal kabağını kesildikten sonra iki parmak genişliğinde kesiniz.
  2. Çeşmenin suyunu sonuna kadar açın ve güzelce suyla temizlediğiniz bal kabağı dilimlerini tencereye yerleştiriniz. Üstlerine toz şeker ve karanfilleri serpiştiriniz ve ortalama bir saat kadar ağzı kapalı tencerede beklemeye alın.
  3. Kabaklar türüne göre suyunu kısa zamanda salmadıysa ekleyeceğiniz suyla bal kabaklarını orta ateşte 50 dakika boyunca pişiriniz.
  4. Suyunu hiç kalmayana kadar çeken bal kabaklarını ılındıktan sonrasında dağılmaması için dikkatli bir biçimde ikram tabağına alınız.
  5. İnce çekilmiş ceviz içi ekleyerek ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.