This is default featured post 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

1 Ocak 2024 Pazartesi

Çerkes Tavuğu Tarifi

 

çerkez tavuğu tarifi

Çerkez tavuğu aslında ülkemizin her yöresinde bilinen bir yemek. Ancak her mutfakta farklı şekillerde hazırlanması ile kafa karışıklığına neden olabiliyor. Geleneksel bir Türk yemeği olan çerkes tavuğunun tarifi, yapım aşaması, dikkat edilmesi gerekenler ve malzeme listesini sizler için ele aldık!

ÇERKES TAVUĞU MALZEME LİSTESİ

Çerkez tavuğunu pratik ve bir şekilde yapabilmek için aşağıda sizler için sıraladığımız malzeme listesini tam bir şekilde hazırlamanız önerilmektedir. İşte çerkes tavuğu malzeme listesi:

  • ·        1 bütün tavuk
  • ·        2 su bardağı kadar dövülmüş ceviz içi (200 ml)
  • ·        1 su bardağı kadar dövülmüş ceviz ii (Sos içerisinde kullanılacak)
  • ·        1 su bardağı ince buldur (200 ml)
  • ·        1 su bardağı süzme yoğurt
  • ·        2-3 diş sarımsak (Ezilmiş / dövülmüş)
  • ·        1 tatlı kaşığı kadar tuz
  • ·        Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • ·        Yarım çay bardağı zeytinyağı

·        İsteğe bağlı olarak yarım deme taze soğan / yarım demet taze nane (İnce kıyılmış)

ÇERKEZ TAVUĞU YAPIM AŞAMASI

Çerkez tavuğu zor gibi görünse de aslında yapımı son derece pratik bir lezzettir. Yapımı için gerekli olan bütün malzeme listesini bir araya getirdikten sonra şu aşamaları takip ederek, lezzetli bir çerkez tavuğu elde edebilirsiniz:

Tavuğu bir tencereye koyun ve haşlayın. Haşlama aşamasında kuru soğan ve toz karabiber kullanabilirsiniz.

Ceviz içi bir kaba alın. Üzerine ince bulgur, süzme yoğurt ekleyerek karıştırın. Daha sonra sırasıyla sarımsak, tuz, nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyerek tamamen harmanlayın.

Bu sırada haşlanmış ve yumuşacık olan tavuğunuzu iyice didin. Bu karışım ile tavuk etlerini bir araya getirin.

Buraya kadar bütün aşamaları eksiksiz bir şekilde yerine getirdikten sonra karşımı servis tabağına alın ve üzerini dümdüz yapın. İsteğe bağlı olarak sunum için ayrı olarak hazırlayabileceğiniz bir su bardağı cevizi serpiştirin.

Daha sonra sırası ile ince ince doğradığınız taze soğan ve taze naneyi karışımın üzerine ekleyin.

Hazırladığınız çerkes tavuğunun en lezzetli halini alabilmesi için mümkünse en az 1 saat boyunca buzdolabında dinlenmesine izin verin. Daha sonra keyifle tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Un Kurabiyesi Tarifi

 

un kurabiyesi tarifi

Görünümü ve ağızda dağılan o hissi ile herkesin vazgeçilmez tatlıları arasında olan un kurabiyesi son derece pratik bir tatlıdır. Hemen hemen her evde bulunan malzemelerle yapılabilecek olan un kurabiyesi yapım aşaması ve malzeme listesini sizler için sıraladık!

UN KURABİYESİ MALZEME LİSTESİ

Un kurabiyesi hazırlamak için ilk olarak hazırlamanız gereken malzeme listesi şu şekilde:

·        250 gram kadar tereyağı (Mümkünse oda sıcaklığında olması gerekiyor)

·        Yarım su bardağı pudra şekeri (Normal şeker yerine kullanılacak)

·        1 adet yumurta

·        1 paket vanilya tozu, 1 paket kabartma tozu

·        Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ (Tereyağı olduğu için sıvıyağ kullanmak istemeyenler kullanmayabilir)

·        Yarım paket karbonat ve 1 tutam kadar tuz

·        Aldığı kadar un (Ortalama 2 su bardağı kadar)

·        Üzeri için: İsteğe bağlı olarak fındık ya da ceviz içi veya da fıstık kullanılabilir.

UN KURABİYESİ

Un kurabiyesi hazırlamak sanılanın aksine çok basit! Yapmanız gerekenleri harfiyen anlatıyoruz!

İlk olarak oda sıcaklığına gelen tereyağını bir kabın içerisine alın ve üzerine pudra şekeri ekleyin Kıvamın tamamen pürüzsüz olmasına özen gösterin.

Daha sonra yumurtayı ekleyin ve bir çırpıcıdan yardım alarak karıştırın.

Unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde eklemeniz önerilmektedir.

Hamurunuzun kıvamını kontrol ederek ilerleyin. Kulak memesi tarzında bir hamur elde etmeniz gerekiyor.

Daha sonra hazırladığınız hamurdan ortalama olarak ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayın.

Fırın tepsinize yağlı kağıdı serin ve yuvarladığınız parçaları tepsinize sırasıyla yerleştirin. İsteğe bağlı olarak kurabiyenizi süslemek için fındık ya da ceviz içi tercih edebilirsiniz.

Un kurabiyesinin pişme hızı çok hızlı olacaktır. Kontrollü bir şekilde önceden ısıtılmış fırında en az 12 en fazla 15 dakika içerisinde pişmesine özen gösterin. Mutlaka fırınınızı önceden ısınması gerekiyor. Aksi durumda ısınmadan fırına koyarsanız, kurabiyenizin içerisinde tereyağı olduğu için yayılarak pişecek ve istediğiniz görüntüye ulaşmanız engel olacaktır.

Görüldüğü üzere yapımının son derece kolay odluğu 1-2 püf noktası ile mükemmel bir lezzet ortaya koyabileceğiniz un kurabiyesi tarifini ayrıntılı olarak sizlere aktardık. Farklı şekillerde süsleyerek, kurabiyenizi daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.