This is default featured post 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

12 Mart 2019 Salı

Yoğurt Çorbası Tarifi

yoğurt çorbası tarifi

Yoğurt Çorbası Tarifinin Malzemeleri

  • 6 su bardağı et suyu ekleyiniz
  • bir yemek kaşığı un vardır
  • 1 tane yumurta
  • iki çay bardağı yoğurt güzel gider
  • Yarım su bardağı su
  • bir çay kaşığı tuz
  • bir yemek kaşığı erimiş tereyağı
  • bir çay kaşığı kırmızı biber
  • bir tatlı kaşığı nane

Pişirme Önerimiz

Çorbada haşlanıp, güzelce ditilmiş et veya tavuk parçaları tercih edebilirsiniz.Zamanınız yoksa kullanacağınız et veya tavuk suyunu kaliteli bulyon tercih ederek de yapabilirsiniz.

Hazırlanışı:

  1. Et suyunu derin bir tencereye aktarınız ve fokur fokur kaynamaya bırakınız.
  2. Çorbanın terbiyesini yapmak için; un, yumurta, yoğurt, su ve tuz bileşimini farklı bir kasede bir çırpıcı desteği ile karıştırınız.
  3. Yumurtanın kesilmemesi için; kaynayan et suyundan terbiye bileşimine yavaş yavaş ekleyip, seri bir şekilde karıştırınız.
  4. Böyle yaparak tüm terbiye bileşimini çorbaya kattıktan sonrasında aralarda karışmasını sağlayarak 15 dakika boyunca pişiriniz.
  5. Servisi için; tereyağını ufak bir tencerede eritiniz. Kızgın yağa kırmızı toz biberi ve naneyi ekledikten sonra, iyice karıştırmanın ardından ateşten alınız.
  6. Kızdırılmış toz biberli tereyağla iyice karıştırmanın ardından çorbayı soğumadan ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.

Ekşili Köfte Tarifi

ekşili köfte tarifi

Ekşili Köfte Tarifinin Malzemeleri

  • iki yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 tane kuru soğan (eğer yeşillendiyse soğanlar tercih etmeyiniz)
  • 2 tane patates
  • 1 tane havuç (eğer mevsimi değilse tercih etmeyiniz)
  • 1/2 su bardağı haşladığınız bezelye
  • üç su bardağı sıcak su (çeşme suyunuz kötüyse tercih etmeyiniz)
  • 200 gram orta yağlı kıyma alınız
  • 1 tane yumurta yeterli
  • iki yemek kaşığı pirinç
  • 1/4 demet maydanoz
  • bir çay kaşığı tuz
  • bir çay kaşığı karabiber
  • 1 tane yumurtanın sarısını
  • üç yemek kaşığı limon suyu (marketlerde satılan hazır limon sularını almamaya çalışınız mecbur kalmadıkça)
  • 1/2 su bardağı su

Püf Noktası Nedir ?

Aldığınız yumurtanın kesilmemesi için; terbiye bileşimini yemeğin kendi suyuyla az az karışmasını sağlayarak ilave edin.

Hazırlanışı:

  1. Kabukları soyulan havuç (eğer mevsimi değilse tercih etmeyiniz), patates ve kuru soğanı minik küpler şeklinde doğrayınız. Maydanozu küçücük kıyınız.
  2. Kıyma, yıkanmış ve süzülmüş pirinç, doğradığınız maydanoz, yumurta, tuz ve karabiberi yuvarlak bir kaba aktarınız.
  3. Bütün malzemeyi güzelce karıştırınız ve yoğurunuz. Köfte harcından parçalar alarak misket büyüklüğünde köfteler hazırlayınız.
  4. Ayçiçek yağını güzel bir yerde kızdırınız. Doğradığınız soğanları renk gelene kadar kavurunuz. Sırayla; havuç (eğer mevsimi değilse tercih etmeyiniz) ve patatesleri ilave ederek kavurma yöntemini seri bir şekilde devam ettiriniz.
  5. Arkasından; sıcak suyu, dondurulmuş bezelye ve hazırlamış olduğunuz misket köfteleri ilave ediniz. Köfte ve sebzeleri fokur fokur kaynamaya bırakınız.
  6. Tarifin terbiyesi için; yumurtanın sarısını, limon suyu (marketlerde satılan hazır limon sularını almamaya çalışınız mecbur kalmadıkça) ve suyu bir kasede karıştırarak güzel bir şekilde hazırlayınız.(çırpma işleminde etrafa taşmamayı özen gösteriniz mutfağınız her zaman temiz olsun). Fokur fokur kaynayan sebze ve köfte suyundan alarak terbiye bileşimine az az ilave edin.
  7. Ilıştırdığınız terbiye karışımının hepsini tencereye aktarınız. Yemeği az ateşte 10 dakika boyunca piştikten sonra soğumadan ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.

Beşamel Soslu Tavuk Tarifi

beşamel soslu tavuk tarifi

Beşamel Soslu Tavuk Tarifinin Malzemeleri

  • 600 gram kuşbaşı tavuk göğsü alın
  • iki yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber ekleyiniz
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • iki yemek kaşığı un
  • iki yemek kaşığı erimiş tereyağı
  • iki su bardağı soğuk süt
  • 100 gram rendeden geçirilmiş kaşar peyniri
  • bir çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Püf Noktası Nedir ?

Beşamel sos hazırlarken unun köpürüp, kavrulmasına ve kokusunun güzelce çıkmasına dikkat ediniz. Soğuk süt tercih ederseniz güzel olur.

Pişirme Önerimiz

İsteğe göre tarife haşladığınız garnitür (bezelye, patates, havuç (eğer mevsimi değilse tercih etmeyiniz)) katabilirsiniz, porsiyonluk kaplarda haşladığınız tavuk eti ile de fırında pişirerek yapabilirsiniz.

Hazırlanışı:

  1. Kuşbaşı olarak doğradığınız tavuk göğsünü, taze çekilmiş tane karabiber ve tuzla harmanlayarak daha lezzetli hale getirebilirsiniz.
  2. Zeytinyağını bir tencerede kızdırınız. Tavuk etlerini aralarda karışmasını sağlayarak, yüksek ateşte soteleyiniz. Sotelenen tavukları sıcaklığa dayanan fırın kasesine aktarınız.
  3. Beşamel sosu yapmak için; tereyağını sos tenceresinde eritiniz. Unu, bir çırpıcı desteği ile karışmasını sağlayarak kavurunuz.
  4. Kavrulan una soğuk sütü az az ekleyerek top top olmaması için için devamlı karıştırınız. Tuz ve karabiber ilave edin.
  5. Tavukların üstünü beşamel sos ile kaplayınız. Üstlerine rendeden geçirilmiş kaşar peyniri ilave edin ve ilk olarak ısıttığınız 200 santigrat fırında 25 dakika pişiriniz.
  6. Kesildikten sonra, bekletilmeden soğumadan ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.