This is default featured post 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

25 Mart 2019 Pazartesi

Soya Soslu Tavuk Tarifi

soya soslu tavuk tarifi

Soya Soslu Tavuk Tarifinin Malzemeleri

  • bir yemek kaşığı erimiş tereyağı
  • 4 tane fileto tavuk göğsü
  • 1 tane kırmızı dolmalık biber
  • 1 tane sarı dolmalık biber
  • 2 tane kabak ekleyiniz
  • dört yemek kaşığı soya sosu
  • bir yemek kaşığı mısır nişastası
  • bir su bardağı sıcak su (çeşme suyunuz kötüyse tercih etmeyiniz)
  • Yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Püf Noktası Nedir ?

Bu gibi Uzakdoğu yemeklerinde tavuk ve sebzeleri lezzetini kaybetmemesi ve sulanmaması için oldukca döküm tencerede ve yüksek ateşte soteleyiniz.Soya sosu tercih etmediğinizden dolayı için tuz kullanmanızı önermiyoruz.

Hazırlanışı:

  1. Renkli dolmalık biberleri ortasından kesiniz. Çekirdeklerini çıkartınız ve uzun ince şeritler şeklinde doğrayınız.
  2. Kabakları, bolca suyla yıkayınız ve kabuklarını soymayınız. Uç taraflarını kestiğiniz kabakları, çekirdekli orta taraflarını kullanmadan her yanından uzunlamasına kesiniz.
  3. Kazanmış olduğunuz kabak dilimlerini bir parmak genişliğinde verev biçiminde doğrayınız. Fileto tavuk göğüslerini kabak ve biberlerle uyumlu olacak biçimde uzun ince şeritler şeklinde kesiniz.
  4. Köyden almış olduğunuz tereyağını (tabi marketten alacaksınız köye kim gidecek) büyük tabanlı bir tencerede eritiniz. İlk olarak; tavukları ilave edin, tavayı aralarda sallayarak veya karışmasını sağlayarak yüksek ateşte soteleyiniz.
  5. Arkasından; kabak dilimlerini ve karabiberi ilave ederek soteleme yöntemini seri bir şekilde devam ettiriniz. Bütün işlemler bittikten sonra; renkli biber dilimlerini ilave edin ve bütün malzemeyi karışmasını sağlayarak soteleyiniz.
  6. Soya sosunu (meksika sosu gibi bir şeyler hayal ediyorsunuz dimi yaparken), sıcak su yardımı ile güzelce karıştırdığınız mısır nişastasını tavaya aktarınız.
  7. Tavukları, sosunu (meksika sosu gibi bir şeyler hayal ediyorsunuz dimi yaparken) çekinceye kadar ortalama beş dakika daha piştikten sonra bekletilmeden soğumadan ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.

Muhallebi Tarifi

muhallebi puding tarifi

Muhallebi Tarifinin Malzemeleri

  • beş su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • üç yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1/2 çay kaşığı vanilya özütü (tercihe bağlı)
  • bir tatlı kaşığı tarçın

Muhallebi Tarifinin Püf Noktası Nedir ?

Az ateşte kaynamakta olan muhallebi bileşimine yavaş yavaş ilave edin ve devamlı karışmasını sağlayarak pişiriniz. takdirde nişasta dibe çökecek ve hazırlamış olduğunuz muhallebi topaklanacaktır.
Önerimiz
Temel olarak hazırlamış olduğunuz muhallebiyi vanilya özütü veya ufak bir parça damla sakızı ekleyerek aromalı hale getirebilirsiniz, renk ve kıvam vermesi için 1 tane yumurtanın sarısını ekleyiniz.

Muhallebi Tarifi Nasıl Hazırlanır ?

  1. Muhallebi Tarifi için dört su bardağı soğuk sütü büyük bir tencereye aktarınız. Toz şeker ekleyerek iyice karıştırmanın ardından ocağa alınız.
  2. Az ateşte aralarda karışmasını sağlayarak kaynamaya bırakınız.
  3. Buğday nişastasını kenara ayırdığınız bir su bardağı soğuk sütle seri bir şekilde karıştırınız. Nişastanın kıvamını açınız.
  4. Tencerenin içinde kaynamakta olan şekerli süt bileşimine nişastalı sütü yavaş yavaş ekledikten sonra bir çırpma teli desteği ile durmaksızın karıştırınız.
  5. Kıvam gelene kadar az ateşte karışmasını sağlayarak pişirdiğiniz muhallebiyi ikram kaselerine paylaştırınız. Oda sıcaklığında durduktan sonra sonrasında buzdolabında soğutunuz.
  6. Toz tarçınla süsleyip tatlandırdığınız muhallebileri soğuk olarak arkadaşlarınızla paylaşınız. Muhallebi Tarifini seveceksiniz.