This is default featured post 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

4 Mart 2019 Pazartesi

Tarhana Çorbası Tarifi

tarhana çorbası tarifi

Tarhana Çorbası Tarifinin Malzemeleri

  • bir su bardağı toz tarhana
  • iki yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • bir tatlı kaşığı domates salçası (köy salçasını tavsiye ederim güneşte olanları)
  • bir çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber ekleyebilirsiniz
  • bir çay kaşığı pul biber
  • bir tatlı kaşığı nane (yaş nane de olabilir)

Pişirme Önerimiz

Kendi hazırlamış olduğunuz et veya tavuk suyunu tercih edebilirsiniz.

Hazırlanışı:

  1. Toz tarhanayı bir su bardağı kadar sıcak et suyuyla karışmasını sağlayarak katı kalması için beklemeye alın.
  2. Ay çiçek yağını büyük bir tencerede kızdırınız. Domates salçasını (köy salçası olsa daha tatlı olur) ilave edin ve 2- 3 dakika boyunca kavurunuz.
  3. Tuz, karabiber, pul biber (taze olursa çok güzel tat veriyor) ve naneyi (yaş nane de olabilir) ekleyip, karıştırınız. Baharatlarla kavrulan salçaya önceden ıslatmış olduğunuz tarhanayı ekleyiniz.
  4. Kalan sıcak et suyunu ekleyip, bir çırpıcı desteği ile devamlı karışmasını sağlayarak çorbanın kıvama gelmesini sağlayınız.
  5. Fokur fokur kaynayan çorbayı bekletilmeden soğumadan ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.

Ayva Reçeli Tarifi

ayva reçeli tarifi

Ayva Reçeli Tarifinin Malzemeleri

  • 3 tane orta boy sulu ayva
  • iki su bardağı toz şeker
  • Bir buçuk su bardağı su
  • 3 tane karanfil
  • 4 tane ayva çekirdeği
  • bir yemek kaşığı limon suyu (marketlerde satılan hazır limon sularını almamaya çalışınız mecbur kalmadıkça)

Püf Noktası Nedir ?

Meyvelerin eşit dağılımı için kavanozdaki reçel sıcaklığı gidene kadar (iyice soğumasına gerek yok), kavanozları otuz dakika ara ile alt üst yapınız. Kapağı sıkıca kapalı biçimde koruyunuz.

Hazırlanışı:

  1. Kabuklarını güzelce soyduğunuz ayvaları ortasından kesiniz ve kullanmak suretiyle çekirdeklerini çıkartınız.
  2. Çeşmenin suyunu sonuna kadar açın ve güzelce suyla temizlediğiniz ayvaları isteğe göre; iri küpler şeklinde veya dilim olarak kesiniz.
  3. Doğradığınız ayvaları tencereye alınız. Toz şekeri, hepsinin üzeri aynı seviyede kapatacak biçimde ilave edin.
  4. Ayvaların üstünü geçmeyecek kadar ortalama Bir buçuk su bardağı suyu tencereye aktarınız. Karanfil ve ayva çekirdeklerini ilave edin.
  5. Reçeli, ayvalar yumuşayıp şerbeti renk gelene kadar orta ateşte ortalama 90 dakika pişiriniz. Limon suyunu ekledikten sonra, ateşten alınız.
  6. Ilınan reçeli kavanozlara teker teker güzelce doldurun ve soğuduktan sonrasında kapağı sıkıca kapalı biçimde muhafaza ederek kullanınız. Kızarmış ekmek dilimleri üstünde dostlarınız ile bu tarifi severek paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.