This is default featured post 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

5 Ekim 2023 Perşembe

Cevizli Kadayıflı Muhallebi Tarifi

 

Cevizli Kadayıflı Muhallebi Tarifi


Malzeme Listesi

Muhallebisi İçin;

- 1 Litre Süt

- 1 Su bardağı un

- 1 Su bardağı şeker

- 1 Yumurta Sarısı

-  Kadayıf için 300 gr yaş kadayıf

- 1 su bardağı dövülmüş ceviz

- 3 yemek kaşığı şeker

- 150 gr tereyağı

 

Hazırlanışı;

 

Öncelikle muhallebi için tencereye süt, şeker, un, yumurta sarısını alalım. Güzelce çırptıktan sonra ocağın altını yakalım. Orta ateşte sürekli çırparak homojen bir kıvam almasını sağlayalım ve kaynamasını bekleyelim. Kaynadıktan sonra altını kapatıp 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyelim. Tereyağını ekledikten ve erittikten sonra pürüzsüz bir kıvam alması için mikser yardımı ile biraz çırpalım, ardından soğumaya bırakalım. Şimdi sıra muhallebimizin kadayıfında...

 

300 gr kadayıfı altı yanmayacak bir tencereye alalım. Tencerenin içine şekerini ekleyelim ve göz kararı kadar ( ben 2 yemek kaşığı tercih ediyorum )tereyağı ekleyelim ve rengi kızarana kadar orta ateşte kavuralım. En son cevizleri de ekleyip biraz daha kavurduktan sonra tenceremizi ocaktan alalım.

 

Kadayıf ve muhallebimiz soğuduktan sonra borcamın alt kısmına kadayıflarımızı yayalım. ( Alt kısmın kalın olmamasına dikkat edelim.) Daha sonra kadayıfın üstüne muhallebinin tamamını özenle aktaralım ve spatula yardımıyla düzgünce şekil verelim. Ardından ise geri kalan kavrulmuş kadayıfımızı muhallebinin üzerine serpiştirelim. Süslemek için isteğinize göre muhallebinin üzerine fındık, ceviz, nar veya istediğiniz herhangi bir malzemeyi ekleyebilirsiniz. Ben borcamın kenarlarına nar ekliyorum ve çok yakışıyor. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun....


Puf Poğaça Tarifi

 

puf poğaça tarifi

Kahvaltıda vaz geçemediğimiz hamur işleri içinde en çok sevilen tabi ki yumuşacık lezzetli poğaçalardır.

Kahvaltılarınızı lezzetlendirmek için ya da sabah okula giden çocuklarınıza beslenme çantalarında olması gereken bu poğaçayı mutlaka denemelisiniz.

Eğer poğaçalarım hiç kabarmıyor puf bir şekilde olmuyor derseniz işte tam sizler için harika bir tarif.

 Puf Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

. 2 yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)

. 1 bardak süt (ılık)

. 1 bardak su (ılık)

. 1 bardak sıvı yağ

. 2 yemek kaşığı yoğurt

. 1 tatlı kaşığı toz şeker

. 1 paket kuru maya

. 1 çay kaşığı tuz

. 6 su bardağı un

Puf Poğaça Tarifinin Yapılışı

. Öncelikle geniş bir kap içerisine yumurtalar kırılır ve sarısı bir ayrı kaba ayrılır çünkü onları hamurun yüzeylerine süreceğiz.

. Bir bardak süt ve bir bardak suyu bir cezvede ısıtalım ılık olası gerekiyor.

. Kabımızın içine 2 yemek kaşığı yoğurt ve bir bardak yağ eklenir ve bir çırpıcı ile çırpılır.

. Ilık sütün içine bir paket kuru maya dökülür ve üzerine bir tatlı kaşığı şeker ilave edilir mayanın kabarması beklenir.

. Süt ile kabaran maya kabımızdaki malzemelerin içine dökülür ve tekrar çırpılır.

. Daha sonra tuz ekleyip en son aşamada unumuzu kontrollü bir şekilde ilave etmeliyiz.

. Ununuz az geldi ise az bir miktar ekleyebilirsiniz elinize yapışmayan bir hamur yoğurmanız gerekir.

. Hamurunuzu yoğurduktan sonra üzerini bir kapak ile kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakınız.

. Mayalanan hamuru bir kez daha yoğuralım ki mayanın kokusu hamurdan çıksın.

. Elimize küçük parçalar koparıp şekil verelim poğaçanızı neyli seviyor iseniz ondan yapabilirsiniz.

. Şekil verdiğiniz poğaçalarınızı bir tepsiye dizin ve tepsi mayalandırması mutlaka yapın. Tepsi mayası poğaçalarınızın daha iyi kabarmasını sağlar.

. Aceleniz var ise fırınınızı 100 dereceye ayarlayıp fırında da mayasını getirebilirsiniz.

. Tepsi mayası gelen poğaçalarınızın üzerine yumurta sarısını sürelim. Yumurta sarılarını sürer iken asla hamura bastırmayalım.

. Poğaçalarınızı fırına sürebilirsiniz fırının ayarı 180 -200 derece olmalı üzerleri kızarana kadar pişirilir.

. Fırından çıkan poğaçalarınızın üzerini temiz bir bez ile kapatıp 15 dakika soğumaya bırakın poğaçalarınız yumuşacık olacaktır. Afiyet olsun