This is default featured post 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

16 Mayıs 2019 Perşembe

Kremalı Rulo Pasta Tarifi

kremalı rulo pasta tarifi

Malzemeler

– 6 yumurta
– Yarım su bardağı şeker
– 1 su bardağı ve 2 çorba kaşığı un
– 1 çorba kaşığı limon suyu
– Limon kabuğu rendesi
– Yarım paket vanilya

Kreması İçin

– 1 yumurta
– 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
– 3 çorba kaşığı un
– Yarım litre süt
– Limon kabuğu rendesi
– Vanilya
– Yarım küçük paket margarin (65 gr.)

Hazırlanışı

KREMA: Yumurta, şeker, un limon kabuğu rendesi çelik bir tasta karıştırılır. Yavaş yavaş süt ilave edilir. Karıştırarak pişirilir. Koyulaşıp kaynamaya başlayınca yağ ve vanilya katıp onları da biraz daha karıştırdıktan sonra ocaktan alınır.
PANDİSPANYA: Fırın tepsisine yağlı kağıdı iyice yayılır yağlanır, unlanır. Fırın 180 derecede ısıtılır.
– Bir kapta yumurtalar ile şeker mikser yardımıyla çırpılır iyice koyulaştırılır.
– Elenmiş un, limon kabuğu rendesi, vanilya, limon suyu konup karıştırılır.
– Tepsiye yayılır. Önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika kurutmadan pişirilir.
– Soğutmadan, kağıdı ile birlikte uzun kenar boyunca sarılıp açılır.
– Krema sürülüp tekrar sarılır. Üzerine de vanilya ve pudra şekeri serpilir. İstenirse kremasından bir miktar ayırarak üzerine sürülür.
Afiyet olsun.

Et Kavurması Tarifi

et kavurması tarifi

Malzemeler

  • 1 kilo kuşbaşı et
  • 2 tane soğan
  • 4 tane sivri biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Tuz

Hazırlanışı

Kavurma yapacağınız etin sinirlerini alıp, kuşbaşı şeklinde doğrayın. Et Kavurma yapacağınız için etin kendi yağında pişmesi daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
Bu yüzden etin yağlı kısımlarını tencereye alın, 5 dakika boyunca karıştırarak yağın erimesini sağlayın. Bu arada et kavurması yaparken, tencerenin ateşi orta seviyede olması gerekli. Daha sonra tencerenize diğer etleri de ekleyin. Etler suyunu tamamen salan kadar ara ara karıştırarak pişirin.
Etler suyunu saldığına göre tencerenin kapağını kapatıp kendi buharında pişmeye bırakıyoruz. 5-10 dakika arayla kapağı açıp etleri karıştırın.
Etler suyunu saldıktan sonra yaklaşık olarak 15 dakika daha pişirin. Bu zamanda tencerede su kalmamış olacaktır. İnce ince doğranmış soğanları da ekleyip 5 dakika karıştırarak pişirin.
Soğanlar kavrulurken, üzerine ince ince doğranmış yeşil biberleri de ekleyin.
Tercihe göre baharatta katabilirsiniz. (kekik, kimyon, karabiber, tuz)
Eklediğiniz karışımlarla 5 dakika daha pişirip ocağın altını kapatın.
Afiyet olsun!

14 Mayıs 2019 Salı

Bisküvili Puding Pasta Tarifi

bisküvili pasta tarifi

Pratik Lezzetler herkes için büyük kolaylıktır. Özellikle yemek yapmayı seven yeni başlayanlar için kolay yemekler geleceğe referans olmaktadır. İşe kolayından başlamak gelecekteki muhteşem lezzetlerin yolunu açabilecektir. Bisküvili puding tatlısı bu konuda en güzel örnek olarak verilebilmektedir. Malzemeleri evde bulunabilen, yapılışı kolay olmasına rağmen nefis bir tatlıdır, herkes tarafından da sevilmektedir. Geçmişte hemen her evde sıklıkla yapılan bir tatlı iken günümüzde unutulmaya yüz tuttuğu görülmektedir. Bu nedenle de geleneksel lezzetleri anımsatmak gerekmektedir.

 

Malzemeleri

  • ü  500ml süt,
  • ü  2 Yemek kaşığı un,
  • ü  2 yemek kaşığı kakao,
  • ü  5 yemek kaşığı şeker,
  • ü  1paket vanilya,
  • ü  1tatlı kaşığı tereyağı,
  • ü  1paket pötibör bisküvi,

Yapılışı

Bir tencereye süt, un, kakao, vanilya ve şeker alınarak iyice karıştırılır. Pütürleşme kalmadığına inanıldığında ateş yakılarak karıştırarak pişirilir. İyice koyulaşarak kalınlaşan puding ateşi kapatılarak kenara alınır. Yumuşak ve homojen olması için son olarak tereyağı ilave edilerek karıştırılır. Diğer tarafta isteğe bağlı olarak cam veya farklı tepsi kullanılabilmektedir. Bisküvi şeklinden dolayı kare tepsi kolaylık sağlamaktadır. Tepsiye düzgünce bir kat bisküvi yayılır. Puding üzerine gezdirilir. Bir kat daha dizilir aynı işlem tekrarlanarak işleme devam edilir. En üst kat için daha fazla puding ayrılması gerekmektedir. Çünkü ara katlarda üste gelen bisküvi yayarak pudingi eşitlemektedir. En üstte ise mutlaka tüm malzemenin kaplanabilmesi gerekmektedir. Puding ve bisküvi katları isteğe bağlı olarak değerlendirilmektedir. Küçük tepsiye daha fazla kat olabilirken büyük tepside az kat olabilmektedir. İşlem tamamlandıktan sonra tatlının kabuk tutmaması için, Streç filmle kaplanması gerekmektedir. Soğuyuncaya kadar başka bir tepsiyle kapatılabilmektedir. Soğuduktan sonra tekrar üstü kapalı buzdolabına alınarak 2-3 saat dinlendikten sonra servise sunulmaktadır. Servis sırasında üzeri Hindistan cevizi tozu, fındık ya da ceviz kırığıyla süslenebilmektedir. Afiyet olsun.


25 Mart 2019 Pazartesi

Soya Soslu Tavuk Tarifi

soya soslu tavuk tarifi

Soya Soslu Tavuk Tarifinin Malzemeleri

  • bir yemek kaşığı erimiş tereyağı
  • 4 tane fileto tavuk göğsü
  • 1 tane kırmızı dolmalık biber
  • 1 tane sarı dolmalık biber
  • 2 tane kabak ekleyiniz
  • dört yemek kaşığı soya sosu
  • bir yemek kaşığı mısır nişastası
  • bir su bardağı sıcak su (çeşme suyunuz kötüyse tercih etmeyiniz)
  • Yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Püf Noktası Nedir ?

Bu gibi Uzakdoğu yemeklerinde tavuk ve sebzeleri lezzetini kaybetmemesi ve sulanmaması için oldukca döküm tencerede ve yüksek ateşte soteleyiniz.Soya sosu tercih etmediğinizden dolayı için tuz kullanmanızı önermiyoruz.

Hazırlanışı:

  1. Renkli dolmalık biberleri ortasından kesiniz. Çekirdeklerini çıkartınız ve uzun ince şeritler şeklinde doğrayınız.
  2. Kabakları, bolca suyla yıkayınız ve kabuklarını soymayınız. Uç taraflarını kestiğiniz kabakları, çekirdekli orta taraflarını kullanmadan her yanından uzunlamasına kesiniz.
  3. Kazanmış olduğunuz kabak dilimlerini bir parmak genişliğinde verev biçiminde doğrayınız. Fileto tavuk göğüslerini kabak ve biberlerle uyumlu olacak biçimde uzun ince şeritler şeklinde kesiniz.
  4. Köyden almış olduğunuz tereyağını (tabi marketten alacaksınız köye kim gidecek) büyük tabanlı bir tencerede eritiniz. İlk olarak; tavukları ilave edin, tavayı aralarda sallayarak veya karışmasını sağlayarak yüksek ateşte soteleyiniz.
  5. Arkasından; kabak dilimlerini ve karabiberi ilave ederek soteleme yöntemini seri bir şekilde devam ettiriniz. Bütün işlemler bittikten sonra; renkli biber dilimlerini ilave edin ve bütün malzemeyi karışmasını sağlayarak soteleyiniz.
  6. Soya sosunu (meksika sosu gibi bir şeyler hayal ediyorsunuz dimi yaparken), sıcak su yardımı ile güzelce karıştırdığınız mısır nişastasını tavaya aktarınız.
  7. Tavukları, sosunu (meksika sosu gibi bir şeyler hayal ediyorsunuz dimi yaparken) çekinceye kadar ortalama beş dakika daha piştikten sonra bekletilmeden soğumadan ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.

Muhallebi Tarifi

muhallebi puding tarifi

Muhallebi Tarifinin Malzemeleri

  • beş su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • üç yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1/2 çay kaşığı vanilya özütü (tercihe bağlı)
  • bir tatlı kaşığı tarçın

Muhallebi Tarifinin Püf Noktası Nedir ?

Az ateşte kaynamakta olan muhallebi bileşimine yavaş yavaş ilave edin ve devamlı karışmasını sağlayarak pişiriniz. takdirde nişasta dibe çökecek ve hazırlamış olduğunuz muhallebi topaklanacaktır.
Önerimiz
Temel olarak hazırlamış olduğunuz muhallebiyi vanilya özütü veya ufak bir parça damla sakızı ekleyerek aromalı hale getirebilirsiniz, renk ve kıvam vermesi için 1 tane yumurtanın sarısını ekleyiniz.

Muhallebi Tarifi Nasıl Hazırlanır ?

  1. Muhallebi Tarifi için dört su bardağı soğuk sütü büyük bir tencereye aktarınız. Toz şeker ekleyerek iyice karıştırmanın ardından ocağa alınız.
  2. Az ateşte aralarda karışmasını sağlayarak kaynamaya bırakınız.
  3. Buğday nişastasını kenara ayırdığınız bir su bardağı soğuk sütle seri bir şekilde karıştırınız. Nişastanın kıvamını açınız.
  4. Tencerenin içinde kaynamakta olan şekerli süt bileşimine nişastalı sütü yavaş yavaş ekledikten sonra bir çırpma teli desteği ile durmaksızın karıştırınız.
  5. Kıvam gelene kadar az ateşte karışmasını sağlayarak pişirdiğiniz muhallebiyi ikram kaselerine paylaştırınız. Oda sıcaklığında durduktan sonra sonrasında buzdolabında soğutunuz.
  6. Toz tarçınla süsleyip tatlandırdığınız muhallebileri soğuk olarak arkadaşlarınızla paylaşınız. Muhallebi Tarifini seveceksiniz.

23 Mart 2019 Cumartesi

Nevzine Tatlısı Tarifi

nevzine talısı tarifi


Malzemeler

·        Yumurta 1 adet
·        200 ml süt
·        Yarım su bardağı sıvı yağ
·        Tereyağı
·        3 damla sirke
·        Un (18 kaşık)
·        Ceviz
·        Tahin 2 yemek kaşığı
·        Kabartma tozu 2 paket

Şerbeti İçin

·        600 ml su
·        2 bardak toz şeker
·        200 ml üzüm pekmezi

Hazırlanışı

    Tatlıyı hazırlamadan önce şerbetini hazırlanması hem zaman kazandırıcı hem de soğuması için oldukça önemli bir etkendir. Şerbet hazırlanırken şeker ve su ocağa konulur, içerisine bir küp şeker attığınızda erimeyecek kıvama geldiğinde ocaktan alınır. Soğuyan şerbeti pekmez ilave edilir. Gelelim hamurun yoğrulmasına. Burada vücut ısısıyla tereyağının harmanlanması oldukça önemlidir. unun miktarında birkaç kaşık değişim söz konusu olabilir.

     Bunun haricinde verilen malzemeler derin bir kapta yoğurulur. Oluşan hamur tepsiye aktarılır. Her tarafa eşit ve dengeli olacak şekilde el ile bastırılarak hamur sıkıştırılır. Hamurun iyice sıkışmış olması kesinlikle şarttır. Ardından mutlaka ve mutlaka fırına girmeden önce tatlı dilimlenir. 250 ° lik bir fırın da hamur kızarana kadar pişirilir.  Soğuyunca üzerine şerbeti dökülür.

20 Mart 2019 Çarşamba

Makarna Salatası Tarifi

makarna salatası tarifi

Makarna Salatası Tarifinin Malzemeleri

  • bir paket sebzeli burgu makarna
  • bir su bardağı konserve haşladığınız garnitür
  • 6 tane kornişon turşu
  • Çeyrek demet dereotu
  • bir su bardağı yoğurt
  • bir yemek kaşığı mayonez
  • iki yemek kaşığı zeytinyağı (zeytinyağı eğer 1 seneden fazlaysa kokuyor olabilir dikkat edin)
  • bir tatlı kaşığı nane (yaş nane de olabilir)
  • bir çay kaşığı tuz

Püf Noktası Nedir ?

Haşladığınız makarnayı yalnız süzgeçten geçirin, durdurmayınız. takdirde tadı yok olacak ve sosu ile benzeşmeyecektir. Güzel makarnayı tuz ve zeytinyağı (zeytinyağı eğer 1 seneden fazlaysa kokuyor olabilir dikkat edin) eklediğiniz kaynar suda (sakın elinizi falan dökmeyin) haşlamanız önermekteyiz.

Hazırlanışı:

  1. Burgu makarnayı kaynar suda (sakın elinizi falan dökmeyin) 10- 12 dakika boyunca haşlayınız. Suyunu süzgeçten geçirin ve soğuması için bir köşede beklemeye alın.
  2. Kornişon turşuları halka halka doğrayınız. Dereotunu küçücük kıyınız. Konserve haşladığınız garnitürün suyunu süzgeçten geçirin ve durulayın.
  3. Salatanın sosunu (meksika sosu gibi bir şeyler hayal ediyorsunuz dimi yaparken) yapmak için; yoğurt, mayonez, zeytinyağı (zeytinyağı eğer 1 seneden fazlaysa kokuyor olabilir dikkat edin), nane ve tuzu bir kasede çırpınız.
  4. Haşladığınız makarnayı, doğradığınız dereotu, salatalık turşusu ve konserve garnitürü salata tabağına aktarınız.
  5. Hazırlamış olduğunuz sos bileşimini ilave edin ve harmanladıktan sonrasında bekletilmeden ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.

Iyi mi Ikram Edilir ?

İsteğe göre; dilimlenmiş siyah zeytin ve kırmızı biber dilimleriyle süsleyerek ikram yapınız.