This is default featured post 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

25 Mart 2019 Pazartesi

Soya Soslu Tavuk Tarifi

soya soslu tavuk tarifi

Soya Soslu Tavuk Tarifinin Malzemeleri

  • bir yemek kaşığı erimiş tereyağı
  • 4 tane fileto tavuk göğsü
  • 1 tane kırmızı dolmalık biber
  • 1 tane sarı dolmalık biber
  • 2 tane kabak ekleyiniz
  • dört yemek kaşığı soya sosu
  • bir yemek kaşığı mısır nişastası
  • bir su bardağı sıcak su (çeşme suyunuz kötüyse tercih etmeyiniz)
  • Yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Püf Noktası Nedir ?

Bu gibi Uzakdoğu yemeklerinde tavuk ve sebzeleri lezzetini kaybetmemesi ve sulanmaması için oldukca döküm tencerede ve yüksek ateşte soteleyiniz.Soya sosu tercih etmediğinizden dolayı için tuz kullanmanızı önermiyoruz.

Hazırlanışı:

  1. Renkli dolmalık biberleri ortasından kesiniz. Çekirdeklerini çıkartınız ve uzun ince şeritler şeklinde doğrayınız.
  2. Kabakları, bolca suyla yıkayınız ve kabuklarını soymayınız. Uç taraflarını kestiğiniz kabakları, çekirdekli orta taraflarını kullanmadan her yanından uzunlamasına kesiniz.
  3. Kazanmış olduğunuz kabak dilimlerini bir parmak genişliğinde verev biçiminde doğrayınız. Fileto tavuk göğüslerini kabak ve biberlerle uyumlu olacak biçimde uzun ince şeritler şeklinde kesiniz.
  4. Köyden almış olduğunuz tereyağını (tabi marketten alacaksınız köye kim gidecek) büyük tabanlı bir tencerede eritiniz. İlk olarak; tavukları ilave edin, tavayı aralarda sallayarak veya karışmasını sağlayarak yüksek ateşte soteleyiniz.
  5. Arkasından; kabak dilimlerini ve karabiberi ilave ederek soteleme yöntemini seri bir şekilde devam ettiriniz. Bütün işlemler bittikten sonra; renkli biber dilimlerini ilave edin ve bütün malzemeyi karışmasını sağlayarak soteleyiniz.
  6. Soya sosunu (meksika sosu gibi bir şeyler hayal ediyorsunuz dimi yaparken), sıcak su yardımı ile güzelce karıştırdığınız mısır nişastasını tavaya aktarınız.
  7. Tavukları, sosunu (meksika sosu gibi bir şeyler hayal ediyorsunuz dimi yaparken) çekinceye kadar ortalama beş dakika daha piştikten sonra bekletilmeden soğumadan ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.

Muhallebi Tarifi

muhallebi puding tarifi

Muhallebi Tarifinin Malzemeleri

  • beş su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • üç yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1/2 çay kaşığı vanilya özütü (tercihe bağlı)
  • bir tatlı kaşığı tarçın

Muhallebi Tarifinin Püf Noktası Nedir ?

Az ateşte kaynamakta olan muhallebi bileşimine yavaş yavaş ilave edin ve devamlı karışmasını sağlayarak pişiriniz. takdirde nişasta dibe çökecek ve hazırlamış olduğunuz muhallebi topaklanacaktır.
Önerimiz
Temel olarak hazırlamış olduğunuz muhallebiyi vanilya özütü veya ufak bir parça damla sakızı ekleyerek aromalı hale getirebilirsiniz, renk ve kıvam vermesi için 1 tane yumurtanın sarısını ekleyiniz.

Muhallebi Tarifi Nasıl Hazırlanır ?

  1. Muhallebi Tarifi için dört su bardağı soğuk sütü büyük bir tencereye aktarınız. Toz şeker ekleyerek iyice karıştırmanın ardından ocağa alınız.
  2. Az ateşte aralarda karışmasını sağlayarak kaynamaya bırakınız.
  3. Buğday nişastasını kenara ayırdığınız bir su bardağı soğuk sütle seri bir şekilde karıştırınız. Nişastanın kıvamını açınız.
  4. Tencerenin içinde kaynamakta olan şekerli süt bileşimine nişastalı sütü yavaş yavaş ekledikten sonra bir çırpma teli desteği ile durmaksızın karıştırınız.
  5. Kıvam gelene kadar az ateşte karışmasını sağlayarak pişirdiğiniz muhallebiyi ikram kaselerine paylaştırınız. Oda sıcaklığında durduktan sonra sonrasında buzdolabında soğutunuz.
  6. Toz tarçınla süsleyip tatlandırdığınız muhallebileri soğuk olarak arkadaşlarınızla paylaşınız. Muhallebi Tarifini seveceksiniz.

23 Mart 2019 Cumartesi

Nevzine Tatlısı Tarifi

nevzine talısı tarifi


Malzemeler

·        Yumurta 1 adet
·        200 ml süt
·        Yarım su bardağı sıvı yağ
·        Tereyağı
·        3 damla sirke
·        Un (18 kaşık)
·        Ceviz
·        Tahin 2 yemek kaşığı
·        Kabartma tozu 2 paket

Şerbeti İçin

·        600 ml su
·        2 bardak toz şeker
·        200 ml üzüm pekmezi

Hazırlanışı

    Tatlıyı hazırlamadan önce şerbetini hazırlanması hem zaman kazandırıcı hem de soğuması için oldukça önemli bir etkendir. Şerbet hazırlanırken şeker ve su ocağa konulur, içerisine bir küp şeker attığınızda erimeyecek kıvama geldiğinde ocaktan alınır. Soğuyan şerbeti pekmez ilave edilir. Gelelim hamurun yoğrulmasına. Burada vücut ısısıyla tereyağının harmanlanması oldukça önemlidir. unun miktarında birkaç kaşık değişim söz konusu olabilir.

     Bunun haricinde verilen malzemeler derin bir kapta yoğurulur. Oluşan hamur tepsiye aktarılır. Her tarafa eşit ve dengeli olacak şekilde el ile bastırılarak hamur sıkıştırılır. Hamurun iyice sıkışmış olması kesinlikle şarttır. Ardından mutlaka ve mutlaka fırına girmeden önce tatlı dilimlenir. 250 ° lik bir fırın da hamur kızarana kadar pişirilir.  Soğuyunca üzerine şerbeti dökülür.

20 Mart 2019 Çarşamba

Makarna Salatası Tarifi

makarna salatası tarifi

Makarna Salatası Tarifinin Malzemeleri

  • bir paket sebzeli burgu makarna
  • bir su bardağı konserve haşladığınız garnitür
  • 6 tane kornişon turşu
  • Çeyrek demet dereotu
  • bir su bardağı yoğurt
  • bir yemek kaşığı mayonez
  • iki yemek kaşığı zeytinyağı (zeytinyağı eğer 1 seneden fazlaysa kokuyor olabilir dikkat edin)
  • bir tatlı kaşığı nane (yaş nane de olabilir)
  • bir çay kaşığı tuz

Püf Noktası Nedir ?

Haşladığınız makarnayı yalnız süzgeçten geçirin, durdurmayınız. takdirde tadı yok olacak ve sosu ile benzeşmeyecektir. Güzel makarnayı tuz ve zeytinyağı (zeytinyağı eğer 1 seneden fazlaysa kokuyor olabilir dikkat edin) eklediğiniz kaynar suda (sakın elinizi falan dökmeyin) haşlamanız önermekteyiz.

Hazırlanışı:

  1. Burgu makarnayı kaynar suda (sakın elinizi falan dökmeyin) 10- 12 dakika boyunca haşlayınız. Suyunu süzgeçten geçirin ve soğuması için bir köşede beklemeye alın.
  2. Kornişon turşuları halka halka doğrayınız. Dereotunu küçücük kıyınız. Konserve haşladığınız garnitürün suyunu süzgeçten geçirin ve durulayın.
  3. Salatanın sosunu (meksika sosu gibi bir şeyler hayal ediyorsunuz dimi yaparken) yapmak için; yoğurt, mayonez, zeytinyağı (zeytinyağı eğer 1 seneden fazlaysa kokuyor olabilir dikkat edin), nane ve tuzu bir kasede çırpınız.
  4. Haşladığınız makarnayı, doğradığınız dereotu, salatalık turşusu ve konserve garnitürü salata tabağına aktarınız.
  5. Hazırlamış olduğunuz sos bileşimini ilave edin ve harmanladıktan sonrasında bekletilmeden ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.

Iyi mi Ikram Edilir ?

İsteğe göre; dilimlenmiş siyah zeytin ve kırmızı biber dilimleriyle süsleyerek ikram yapınız.

19 Mart 2019 Salı

Sulu Köfte Tarifi

sulu köfte tarifi


Sulu Köfte Tarifinin Malzemeleri

  • üç yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 250 gram orta yağlı kıyma
  • Yarım su bardağı kırık pirinç
  • üç su bardağı sıcak su (çeşme suyunuz kötüyse tercih etmeyiniz)
  • 1 tane patates
  • 1 tane kuru soğan (eğer yeşillendiyse soğanlar tercih etmeyiniz)
  • Yarım tane havuç (eğer mevsimi değilse tercih etmeyiniz)
  • 3 tane yeşil biber
  • Yarım su bardağı dondurulmuş bezelye
  • bir tatlı kaşığı domates salçası (köy salçasını tavsiye ederim güneşte olanları)
  • 1/4 demet maydanoz
  • bir çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Pişirme Önerimiz

Sulu köfte tarifini; salçalı sos kullanmak yerine haşlama suyuna eklediğiniz yumurtanın sarısını ile karıştırılmış bir tane limon suyu (marketlerde satılan hazır limon sularını almamaya çalışınız mecbur kalmadıkça) ekleyerek de yapabilirsiniz.Köfte harcına isteğe göre küçük küçük parçalara ayrılmış reyhan veya maydanoz ekleyiniz.

Hazırlanışı:

  1. Kırık pirinci nişastasını salması için 15- 20 dakika ılık suda beklemeye alın. Arkası sıra suyunu süzgeçten geçirin ve altı derin bir kasede kıyma ile yoğurunuz. Kolayca biçim verebilmek için buzdolabında 10 dakika boyunca beklemeye alın.
  2. Kabukları soyulan patates, havuç (eğer mevsimi değilse tercih etmeyiniz), domates ve soğanı ufak küpler şeklinde doğrayınız. Ortasından kesiniz çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri (isteğe göre acı biber de ekleyebilirsiniz) yarım ay biçiminde doğrayınız. Maydanozları küçücük kıyınız.
  3. Ayçiçek yağını büyük bir tencerede kızdırınız. İlk olarak soğanları renk gelene kadar orta ateşte kavurunuz.
  4. Domates salçası (köy salçasını tavsiye ederim güneşte olanları) ilave edin, kavurma yöntemini 2- 3 dakika boyunca seri bir şekilde devam ettiriniz. Sıcak suyu, tuz ve karabiberi ekledikten sonra, 5 dakika boyunca kaynatınız.
  5. Dolapta bekletilen köfte harcından erik büyüklüğünde köfteler hazırlayınız.
  6. Fokur fokur kaynayan salçalı suya sırayla; doğradığınız havuç (eğer mevsimi değilse tercih etmeyiniz), patates, dondurulmuş bezelye ve hazırlamış olduğunuz köfteleri katınız.
  7. Köfte içindeki pirinçler şişip, bezelyeler yumuşayıncaya kadar ortalama 35 dakika pişirdiğiniz sulu köfteyi, ufak ufak parçalara ayrılmış maydanoz ekleyerek soğumadan ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.

16 Mart 2019 Cumartesi

Fıstıklı Kurabiye Tarifi

fıstıklı kurabiye tarifi

Malzemeler

  • Yarım su bardağı yeşil toz fıstık
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Bir paket toz vanilya
  • Bir adet yumurta
  • 100 gr. tereyağı
  • 2 su bardağı un

Hazırlanışı

Eritilmiş tereyağı yoğurma kabının içine dökülür. Ardından yumurta eklenir. Burada tereyağının sıcaklığına dikkat edin zira yumurta pişebilir! Pudra şekeri ve toz vanilya da eklenir ve tüm malzemelerle birlikte karıştırılır. Toz halindeki yeşil fıstığı da içine döküp iyice karıştırın. Un ve kabartma tozunu da ekledikten sonra yoğurmaya başlayın.
Hamur ele yapışmayan ve istenen kıvama geldikten sonra, ufak parçalar halinde koparılıp avuç içiyle yuvarlatarak top haline getirilir. Sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika süreyle pişirilir.
Afiyet olsun.

15 Mart 2019 Cuma

Patates Salatası Tarifi

patates salatası tarifi

Patates Salatası Tarifinin Malzemeleri

  • 4 tane patates
  • 1 tane büyük boy kırmızı soğan
  • 4 dal taze kopmuş soğan
  • 6 tane kurutulmuş domates
  • 1 diş sarımsak
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Çeyrek demet dereotu
  • Çeyrek demet nane
  • bir tatlı kaşığı kapari
  • üç yemek kaşığı zeytinyağı (zeytinyağı eğer 1 seneden fazlaysa kokuyor olabilir dikkat edin)
  • 2 tane limon suyu (marketlerde satılan hazır limon sularını almamaya çalışınız mecbur kalmadıkça)
  • bir tatlı kaşığı balsamik sirke
  • bir çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber

Hazırlanışı:

  1. Patatesleri kabuklarını soymadan orta ateşte 30 dakika boyunca haşlayınız. Suyunu süzgeçten geçirin, kabuklarını güzelce soyunuz ve büyük parçalar şeklinde doğrayınız. Büyük bir salata tabağına alıp, soğusun diye (buzlu su falan olursa daha çabuk soğur) beklemeye alın.
  2. Kırmızı soğanı halka halka, ince bir biçimde doğrayınız. Sarımsağı (sarımsak çok faydalı kesinlikle öneririm) rendeleyiniz. Taze kopmuş soğanları halka halka doğrayınız.
  3. Maydanoz, dereotu ve naneyi (yaş nane de olabilir) küçücük kıyınız. Kapari çiçeklerini aromalarını vermeleri için minik parçalar şeklinde kesiniz. Kurutulmuş kokulu domatesleri incecik ve uzuncasına parçalar şeklinde doğrayınız.
  4. Salatanın sosunu (meksika sosu gibi bir şeyler hayal ediyorsunuz dimi yaparken) yapmak için; zeytinyağı (zeytinyağı eğer 1 seneden fazlaysa kokuyor olabilir dikkat edin), limon suyu (marketlerde satılan hazır limon sularını almamaya çalışınız mecbur kalmadıkça), balsamik sirke, rendeden geçirilmiş sarımsak, tuz ve kırmızı toz biberi minik bir kasede çırpınız. Kapari çiçeklerini ilave edin ve karıştırınız.
  5. Doğramış olduğunuz yeşillikleri salata tabağına aktarınız. Patateslerle beraber harmanladıktan sonrasında sosunu (meksika sosu gibi bir şeyler hayal ediyorsunuz dimi yaparken) ilave edin ve patateslerin ezilmemesi için yavaşça karıştırınız. Bekletilmeden, dostlarınız ile bu tarifi severek paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.