This is default featured post 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

4 Mart 2019 Pazartesi

Tarhana Çorbası Tarifi

tarhana çorbası tarifi

Tarhana Çorbası Tarifinin Malzemeleri

  • bir su bardağı toz tarhana
  • iki yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • bir tatlı kaşığı domates salçası (köy salçasını tavsiye ederim güneşte olanları)
  • bir çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber ekleyebilirsiniz
  • bir çay kaşığı pul biber
  • bir tatlı kaşığı nane (yaş nane de olabilir)

Pişirme Önerimiz

Kendi hazırlamış olduğunuz et veya tavuk suyunu tercih edebilirsiniz.

Hazırlanışı:

  1. Toz tarhanayı bir su bardağı kadar sıcak et suyuyla karışmasını sağlayarak katı kalması için beklemeye alın.
  2. Ay çiçek yağını büyük bir tencerede kızdırınız. Domates salçasını (köy salçası olsa daha tatlı olur) ilave edin ve 2- 3 dakika boyunca kavurunuz.
  3. Tuz, karabiber, pul biber (taze olursa çok güzel tat veriyor) ve naneyi (yaş nane de olabilir) ekleyip, karıştırınız. Baharatlarla kavrulan salçaya önceden ıslatmış olduğunuz tarhanayı ekleyiniz.
  4. Kalan sıcak et suyunu ekleyip, bir çırpıcı desteği ile devamlı karışmasını sağlayarak çorbanın kıvama gelmesini sağlayınız.
  5. Fokur fokur kaynayan çorbayı bekletilmeden soğumadan ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.

Ayva Reçeli Tarifi

ayva reçeli tarifi

Ayva Reçeli Tarifinin Malzemeleri

  • 3 tane orta boy sulu ayva
  • iki su bardağı toz şeker
  • Bir buçuk su bardağı su
  • 3 tane karanfil
  • 4 tane ayva çekirdeği
  • bir yemek kaşığı limon suyu (marketlerde satılan hazır limon sularını almamaya çalışınız mecbur kalmadıkça)

Püf Noktası Nedir ?

Meyvelerin eşit dağılımı için kavanozdaki reçel sıcaklığı gidene kadar (iyice soğumasına gerek yok), kavanozları otuz dakika ara ile alt üst yapınız. Kapağı sıkıca kapalı biçimde koruyunuz.

Hazırlanışı:

  1. Kabuklarını güzelce soyduğunuz ayvaları ortasından kesiniz ve kullanmak suretiyle çekirdeklerini çıkartınız.
  2. Çeşmenin suyunu sonuna kadar açın ve güzelce suyla temizlediğiniz ayvaları isteğe göre; iri küpler şeklinde veya dilim olarak kesiniz.
  3. Doğradığınız ayvaları tencereye alınız. Toz şekeri, hepsinin üzeri aynı seviyede kapatacak biçimde ilave edin.
  4. Ayvaların üstünü geçmeyecek kadar ortalama Bir buçuk su bardağı suyu tencereye aktarınız. Karanfil ve ayva çekirdeklerini ilave edin.
  5. Reçeli, ayvalar yumuşayıp şerbeti renk gelene kadar orta ateşte ortalama 90 dakika pişiriniz. Limon suyunu ekledikten sonra, ateşten alınız.
  6. Ilınan reçeli kavanozlara teker teker güzelce doldurun ve soğuduktan sonrasında kapağı sıkıca kapalı biçimde muhafaza ederek kullanınız. Kızarmış ekmek dilimleri üstünde dostlarınız ile bu tarifi severek paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.

2 Mart 2019 Cumartesi

Üç Malzemeli Cheesecake Tarifi

üç malzemeli cheesecake tarifi

Üç Malzemeli Cheesecake Tarifinin Malzemeleri :

  • 3 tane yumurta
  • 120 gram beyaz çikolata
  • 120 gram labne peyniri
  • bir yemek kaşığı pudra şekeri (isteğe göre)

Üç Malzemeli Cheesecake Tarifinin Püf Noktası Nedir ?

Yumurtaların beyaz ve sarı taraflarını dikkatli bir halde ayırmaya dikkat ediniz.Yumurta beyazlarını kabarıp sert bir kıvama gelene kadar çırpmaya itina gösteriniz.Beyaz çikolata küplerini kaynayan suya değdirmeden dikkatli bir halde benmari usulü eritiniz.Fırın tepsisine eklemiş olduğunuz sıcak suyun kek harcıyla temas etmemesine, fırının ilk olarak ısıttığınız olmasına dikkat ediniz.

Üç Malzemeli Cheesecake Tarifi Nasıl Hazırlanır

  1. Ufak parçalara ayırdıktan sonrasında cam bir kaseye eklediğiniz beyaz çikolata küplerini, kaynar su dolu bir tencere üstüne oturtup benmari usulü eritiniz (Kaynar su dolu tencere bu süreçte ocak üstünde olmasın).
  2. Kaynar suyun erimiş çikolataya gelmemesine ve cam kasenin direkt olarak kaynar suya değmemesine özen göstererek karıştırınız.
  3. Yumurtaların sarı ve beyaz taraflarını dikkatli bir halde farklı farklı kaplara ayırınız.
  4. Yumurta beyazlarını mikser desteği ile, yüksek hızda köpük köpük olana kadar katı bir kıvama gelene kadar çırpınız.
  5. Benmari usulü erittiğiniz beyaz çikolataya suyunu süzülen labne peynirini ilave edip bir spatula desteği ile karıştırınız. Farklı bir kenarda beklettiğiniz yumurta sarılarını ekleyip karıştırma yöntemini devam ettiriniz.
  6. Katı bir şekle gelen karıştırılmış yumurta beyazlarını, beyaz çikolatalı cheesecake bileşimine üç basamakta yavaş yavaş ekledikten sonra bir spatula desteği ile aşağıdan yukarı doğru doğru karıştırınız. Cheesecake karışımını tamamlayanız.
  7. Yuvarlak ve sıcaklığa dayanan cam bir fırın kabına yağlı kağıt serip hazırlamış olduğunuz cheesecake karışımını dökünüz. Yukarı doğru çıkan kabarcıkların kaybolması için kalıbı birkaç defa mutfak tezgahına vurunuz.
  8. Büyük bir fırın tepsisine iki parmak genişliğinde sıcak su döküp sıcaklığa dayanan, cam kalıbı üstüne oturtunuz.
  9. İlk olarak ilk olarak ısıttığınız 170 santigrat fırında 15 dakika, arkası sıra 160 santigrat fırında 15 dakika daha pişiriniz. Cheesecake’i, fırın ısısını kapatıp kapağını açmadığınız fırında, kendi ısısında 15 dakika daha bekletiniz.
  10. Eğer yapabilirseniz bir ızgara teli üstüne eklediğiniz keki oda ısısında hepsi soğutunuz. Kalıbından dikkatli bir halde çıkardığınız cheesecake’i üstüne pudra şekeri ekleyiniz kesildikten sonra arkadaşlarınızla paylaşınız.

Limonlu Kek Tarifi

limonlu kek tarifi


Malzemeler

  • 2 tane Limon
  • 1 su bardağı Şeker
  • 1 çay bardağı sıvı Yağ
  • 3 tane Yumurta
  • Yarım su bardağı kadar Yoğurt
  • 1 paket Kabartma Tozu
  • 1 paket Vanilya
  • Aldığı kadar Un

Hazırlanışı

İlk önce yumurtaları bir kabın içinde köpük oluşana kadar çırpın, daha sonra şekeri de ilave ederek erinceye kadar karıştırın.
Bir tabağın içine limonların kabuklarını rendeleyin ve yarım limonun da suyunu sıkın.
Yumurta ve şeker karışımına önce yağ ile yoğurdu ekleyip karıştırmanız gerekli, daha sonra limon kabuğu ve suyunu ekleyip karıştırın.
Son olarak ta un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip homojen kıvamı oluşturana kadar karıştırın.
Önceden yağlayıp unladığınız kek kalıbına hamuru dökün ve 180 derecereye ayarladığınız fırında üzerine hafif kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Peynirli Tereyağı Tarifi

peynirli tereyağı tarifi

Peynirli Tereyağı Tarifinin Malzemeleri

  • 250 gram erimiş tereyağı
  • bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 100 gram rendeden geçirilmiş peynir (damak tadınıza gore gravyer, ezine, eski kaşar veya rokfor)

Püf Noktası Nedir ?

Köyden almış olduğunuz tereyağını (tabi marketten alacaksınız köye kim gidecek) az ateşte eritiniz ve üstüne çıkan süt köpüklerini aldıktan sonrasında peynir ile karıştırınız.

Hazırlanışı:

  1. Kırmızı toz biber ve rendeden geçirilmiş peyniri karışmasını sağlayarak, oda ısısında eriyen tereyağla harmanlayınız.
  2. Parayı kıyıp aldığınız alüminyum folyoyu parlayan tarafı arka tarafa gelecek biçimde açınız.
  3. Hazırlamış olduğunuz erimiş tereyağı bileşimini ortasına alınız.
  4. Rulo biçiminde sararak, derin dondurucuda (ingilizcesi difrez diye bilinen namı değer deep freeze) koruyunuz.
  5. Makarna soslarında, kanepelerde ve tuzlu hamurlu tariflerde hoşunuza gittiği gibi oranda kullanınız.

1 Mart 2019 Cuma

Tavuk Suyu Çorbası Tarifi

tavuk suyu çorbası tarifi

Tavuk Suyu Çorbası Tarifinin Malzemeleri

  • 1 tane tavuk göğsü
  • 1 tane tavuk budu
  • 6 su bardağı su
  • 1 tane kuru soğan (eğer yeşillendiyse soğanlar tercih etmeyiniz)
  • bir yemek kaşığı erimiş tereyağı
  • bir yemek kaşığı un
  • bir çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber ekleyebilirsiniz

Pişirme Önerimiz

Çorbanın aromasını ve besleyiciliğini güzelleştirmek için; havuç (eğer mevsimi değilse tercih etmeyiniz), maydanoz ve kereviz sapı üzerine ekleyebilirsiniz.

Hazırlanışı:

  1. Soğanı büyük parçalar şeklinde kesiniz. Çeşmenin suyunu sonuna kadar açın ve güzelce suyla temizlediğiniz tavuk göğsünü ve budu soğanlarla beraber tencereye aktarınız. Suyu ilave edin ve orta ateşte 30 dakika boyunca kaynatınız.
  2. Pişen tavuk etlerini ikram tabağına alınız ve soğuduktan sonrasında kemiklerini güzelce ayıklayın. Tavuk etlerini ufak parçalar şeklinde temizleyin.
  3. Farklı bir tencerede tereyağını eritiniz. Unu kokusu gidip, renk gelene kadar kavurunuz. Tuz ve karabiberi ilave edin.
  4. Hazırlamış olduğunuz unlu terbiye bileşimini tavuk suyuna aktarınız ve çorbanın pürüzsüz yapmak için el mikserinde geçiriniz.
  5. Dittiğiniz tavuk etlerini ilave edin ve çorbayı böyle yaparak 10 dakika boyunca kaynatınız. Pul biber ekleyerek soğumadan ikram ediniz.

Nasıl İkram Edilir ?

Pul biber kullanmak yerine tereyağında kızdırılmış kırmızı biber (daha lezzetli olur bunu sürekli deneyin) ekleyerek çorbayı ikram yapınız.

Rus Salatası Tarifi

rus salatası tarifi

Rus Salatası Tarifinin Malzemeleri

  • 3 tane patates
  • 2 tane havuç (eğer mevsimi değilse tercih etmeyiniz)
  • bir su bardağı dondurulmuş bezelye
  • bir su bardağı mayonez
  • 6 tane salatalık turşusu
  • bir tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber ekleyebilirsiniz

Hazırlanışı:

  1. Havuçların kabuklarını güzelce soyunuz ve ufak küpler şeklinde doğrayınız. Dondurulmuş bezelyeler ile beraber kaynar suda (sakın elinizi falan dökmeyin) haşlayınız.
  2. Patatesleri, farklı güzel bir yerde kabuğunu soymadan yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Arkasından suyunu süzgeçten geçirin ve soğuması için beklemeye alın.
  3. Haşladığınız patatesleri bezelye ve havuç (eğer mevsimi değilse tercih etmeyiniz) küpleri ile uyumlu olacak biçimde doğrayınız. Suyunu güzelce süzdüğünüz ve soğuyan doğradığınız tüm sebzeleri salata tabağına aktarınız.
  4. Tatlı salatalık turşularını küçük küçük doğrayınız. Mayonezi, tuz ve karabiber ekleyerek çırpınız.
  5. Doğradığınız turşuları ve mayonezi salata tabağına aktarıp, iyice karıştırmanın ardından salatanızı bekletilmeden ikram yapınız. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.

Nasıl İkram Edilir ?

Salatanızın çok hafif yapmak için azca oranda mayonezi süzme yoğurtla karışmasını sağlayarak yapabilirsiniz.