This is default featured post 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

2 Mart 2019 Cumartesi

Üç Malzemeli Cheesecake Tarifi

üç malzemeli cheesecake tarifi

Üç Malzemeli Cheesecake Tarifinin Malzemeleri :

  • 3 tane yumurta
  • 120 gram beyaz çikolata
  • 120 gram labne peyniri
  • bir yemek kaşığı pudra şekeri (isteğe göre)

Üç Malzemeli Cheesecake Tarifinin Püf Noktası Nedir ?

Yumurtaların beyaz ve sarı taraflarını dikkatli bir halde ayırmaya dikkat ediniz.Yumurta beyazlarını kabarıp sert bir kıvama gelene kadar çırpmaya itina gösteriniz.Beyaz çikolata küplerini kaynayan suya değdirmeden dikkatli bir halde benmari usulü eritiniz.Fırın tepsisine eklemiş olduğunuz sıcak suyun kek harcıyla temas etmemesine, fırının ilk olarak ısıttığınız olmasına dikkat ediniz.

Üç Malzemeli Cheesecake Tarifi Nasıl Hazırlanır

  1. Ufak parçalara ayırdıktan sonrasında cam bir kaseye eklediğiniz beyaz çikolata küplerini, kaynar su dolu bir tencere üstüne oturtup benmari usulü eritiniz (Kaynar su dolu tencere bu süreçte ocak üstünde olmasın).
  2. Kaynar suyun erimiş çikolataya gelmemesine ve cam kasenin direkt olarak kaynar suya değmemesine özen göstererek karıştırınız.
  3. Yumurtaların sarı ve beyaz taraflarını dikkatli bir halde farklı farklı kaplara ayırınız.
  4. Yumurta beyazlarını mikser desteği ile, yüksek hızda köpük köpük olana kadar katı bir kıvama gelene kadar çırpınız.
  5. Benmari usulü erittiğiniz beyaz çikolataya suyunu süzülen labne peynirini ilave edip bir spatula desteği ile karıştırınız. Farklı bir kenarda beklettiğiniz yumurta sarılarını ekleyip karıştırma yöntemini devam ettiriniz.
  6. Katı bir şekle gelen karıştırılmış yumurta beyazlarını, beyaz çikolatalı cheesecake bileşimine üç basamakta yavaş yavaş ekledikten sonra bir spatula desteği ile aşağıdan yukarı doğru doğru karıştırınız. Cheesecake karışımını tamamlayanız.
  7. Yuvarlak ve sıcaklığa dayanan cam bir fırın kabına yağlı kağıt serip hazırlamış olduğunuz cheesecake karışımını dökünüz. Yukarı doğru çıkan kabarcıkların kaybolması için kalıbı birkaç defa mutfak tezgahına vurunuz.
  8. Büyük bir fırın tepsisine iki parmak genişliğinde sıcak su döküp sıcaklığa dayanan, cam kalıbı üstüne oturtunuz.
  9. İlk olarak ilk olarak ısıttığınız 170 santigrat fırında 15 dakika, arkası sıra 160 santigrat fırında 15 dakika daha pişiriniz. Cheesecake’i, fırın ısısını kapatıp kapağını açmadığınız fırında, kendi ısısında 15 dakika daha bekletiniz.
  10. Eğer yapabilirseniz bir ızgara teli üstüne eklediğiniz keki oda ısısında hepsi soğutunuz. Kalıbından dikkatli bir halde çıkardığınız cheesecake’i üstüne pudra şekeri ekleyiniz kesildikten sonra arkadaşlarınızla paylaşınız.

Limonlu Kek Tarifi

limonlu kek tarifi


Malzemeler

  • 2 tane Limon
  • 1 su bardağı Şeker
  • 1 çay bardağı sıvı Yağ
  • 3 tane Yumurta
  • Yarım su bardağı kadar Yoğurt
  • 1 paket Kabartma Tozu
  • 1 paket Vanilya
  • Aldığı kadar Un

Hazırlanışı

İlk önce yumurtaları bir kabın içinde köpük oluşana kadar çırpın, daha sonra şekeri de ilave ederek erinceye kadar karıştırın.
Bir tabağın içine limonların kabuklarını rendeleyin ve yarım limonun da suyunu sıkın.
Yumurta ve şeker karışımına önce yağ ile yoğurdu ekleyip karıştırmanız gerekli, daha sonra limon kabuğu ve suyunu ekleyip karıştırın.
Son olarak ta un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip homojen kıvamı oluşturana kadar karıştırın.
Önceden yağlayıp unladığınız kek kalıbına hamuru dökün ve 180 derecereye ayarladığınız fırında üzerine hafif kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Peynirli Tereyağı Tarifi

peynirli tereyağı tarifi

Peynirli Tereyağı Tarifinin Malzemeleri

  • 250 gram erimiş tereyağı
  • bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 100 gram rendeden geçirilmiş peynir (damak tadınıza gore gravyer, ezine, eski kaşar veya rokfor)

Püf Noktası Nedir ?

Köyden almış olduğunuz tereyağını (tabi marketten alacaksınız köye kim gidecek) az ateşte eritiniz ve üstüne çıkan süt köpüklerini aldıktan sonrasında peynir ile karıştırınız.

Hazırlanışı:

  1. Kırmızı toz biber ve rendeden geçirilmiş peyniri karışmasını sağlayarak, oda ısısında eriyen tereyağla harmanlayınız.
  2. Parayı kıyıp aldığınız alüminyum folyoyu parlayan tarafı arka tarafa gelecek biçimde açınız.
  3. Hazırlamış olduğunuz erimiş tereyağı bileşimini ortasına alınız.
  4. Rulo biçiminde sararak, derin dondurucuda (ingilizcesi difrez diye bilinen namı değer deep freeze) koruyunuz.
  5. Makarna soslarında, kanepelerde ve tuzlu hamurlu tariflerde hoşunuza gittiği gibi oranda kullanınız.

1 Mart 2019 Cuma

Tavuk Suyu Çorbası Tarifi

tavuk suyu çorbası tarifi

Tavuk Suyu Çorbası Tarifinin Malzemeleri

  • 1 tane tavuk göğsü
  • 1 tane tavuk budu
  • 6 su bardağı su
  • 1 tane kuru soğan (eğer yeşillendiyse soğanlar tercih etmeyiniz)
  • bir yemek kaşığı erimiş tereyağı
  • bir yemek kaşığı un
  • bir çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber ekleyebilirsiniz

Pişirme Önerimiz

Çorbanın aromasını ve besleyiciliğini güzelleştirmek için; havuç (eğer mevsimi değilse tercih etmeyiniz), maydanoz ve kereviz sapı üzerine ekleyebilirsiniz.

Hazırlanışı:

  1. Soğanı büyük parçalar şeklinde kesiniz. Çeşmenin suyunu sonuna kadar açın ve güzelce suyla temizlediğiniz tavuk göğsünü ve budu soğanlarla beraber tencereye aktarınız. Suyu ilave edin ve orta ateşte 30 dakika boyunca kaynatınız.
  2. Pişen tavuk etlerini ikram tabağına alınız ve soğuduktan sonrasında kemiklerini güzelce ayıklayın. Tavuk etlerini ufak parçalar şeklinde temizleyin.
  3. Farklı bir tencerede tereyağını eritiniz. Unu kokusu gidip, renk gelene kadar kavurunuz. Tuz ve karabiberi ilave edin.
  4. Hazırlamış olduğunuz unlu terbiye bileşimini tavuk suyuna aktarınız ve çorbanın pürüzsüz yapmak için el mikserinde geçiriniz.
  5. Dittiğiniz tavuk etlerini ilave edin ve çorbayı böyle yaparak 10 dakika boyunca kaynatınız. Pul biber ekleyerek soğumadan ikram ediniz.

Nasıl İkram Edilir ?

Pul biber kullanmak yerine tereyağında kızdırılmış kırmızı biber (daha lezzetli olur bunu sürekli deneyin) ekleyerek çorbayı ikram yapınız.

Rus Salatası Tarifi

rus salatası tarifi

Rus Salatası Tarifinin Malzemeleri

  • 3 tane patates
  • 2 tane havuç (eğer mevsimi değilse tercih etmeyiniz)
  • bir su bardağı dondurulmuş bezelye
  • bir su bardağı mayonez
  • 6 tane salatalık turşusu
  • bir tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber ekleyebilirsiniz

Hazırlanışı:

  1. Havuçların kabuklarını güzelce soyunuz ve ufak küpler şeklinde doğrayınız. Dondurulmuş bezelyeler ile beraber kaynar suda (sakın elinizi falan dökmeyin) haşlayınız.
  2. Patatesleri, farklı güzel bir yerde kabuğunu soymadan yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Arkasından suyunu süzgeçten geçirin ve soğuması için beklemeye alın.
  3. Haşladığınız patatesleri bezelye ve havuç (eğer mevsimi değilse tercih etmeyiniz) küpleri ile uyumlu olacak biçimde doğrayınız. Suyunu güzelce süzdüğünüz ve soğuyan doğradığınız tüm sebzeleri salata tabağına aktarınız.
  4. Tatlı salatalık turşularını küçük küçük doğrayınız. Mayonezi, tuz ve karabiber ekleyerek çırpınız.
  5. Doğradığınız turşuları ve mayonezi salata tabağına aktarıp, iyice karıştırmanın ardından salatanızı bekletilmeden ikram yapınız. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.

Nasıl İkram Edilir ?

Salatanızın çok hafif yapmak için azca oranda mayonezi süzme yoğurtla karışmasını sağlayarak yapabilirsiniz.

Etli Çiğ Köfte Tarifi

etli çiğ köfte tarifi

Etli Çiğ Köfte Tarifinin Malzemeleri

  • 250 gram yağsız kıyma
  • Bir buçuk su bardağı ince bulgur
  • 1 tane kuru soğan (eğer yeşillendiyse soğanlar tercih etmeyiniz)
  • 4 diş sarımsak
  • 4 tane taze kopmuş soğan
  • iki yemek kaşığı biber salçası
  • bir yemek kaşığı domates salçası (köy salçasını tavsiye ederim güneşte olanları)
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 tane rendeden geçirilmiş domates
  • 1 tane kırmızı sivri biber
  • 1 tane limon
  • Yarım çay bardağı acı kırmızı pul biber (isot)
  • bir tatlı kaşığı tuz
  • bir çay kaşığı karabiber
  • bir çay kaşığı kimyon

Hazırlanışı:

  1. Kuru soğanı ve sarımsakları küçüçük doğrayınız. Bıçak sırtı ile zırh şeklinde kıyarak yine üstünden geçiriniz. Limon kabuğunun beyaz taraflarını dokunmadan sarı taraflarını incecik ve uzunca parçalar şeklinde kesiniz.
  2. Çekirdeklerini temizleyiniz, rastgele doğradığınız kırmızı sivri biberi robotta kıyınız. Taze kopmuş soğanları ve kokulu maydanozu fazlaca ince kıyınız.
  3. İki kez çektirdiğiniz yağsız kıymayı (kıymanın içine umarım ekmeği doldurmamışşınızdır :DD), yüzeyi tırtıklı bir pişmeden köfte tepsisine alınız. Küçücük doğradığınız (dikkat tedin elinizi kesmeyiniz) kuru soğan (fena göz yaşartıyor) ve sarımsakları, biber salçasını (tuzlu ya da tuzsuz farketmez), domates salçasını (köy salçası olsa daha tatlı olur), limon kabuğu parçalarını, tuzu, karabiberi, kimyonu ve acı kırmızı toz biberi ( çok atmayınız herkes yemez) ilave edin.
  4. Köfte yoğurur şeklinde bütün malzemeyi güzelce birbirine karışana kadar parmağınızla karışmasını sağlayarak yoğurunuz. Üstünü streç film ile kaplayarak ortalama bir saat kadar beklemeye alın.
  5. Bir saat geçtikten sonra limon kabuğu parçalarını içinden çıkartınız. Temizlemediğiniz ince bulguru ilave edin ve avuç içinizle bastırarak bir müddet elinizle yoğurmaya devam ediniz.
  6. Yoğurma işlemi sırasında kuruyan bulgura az az rendeden geçirilmiş domates ve kırmızı sivri biber püresi ilave ederek yoğurma işlemini seri bir şekilde devam ettiriniz.
  7. İncecik kıydığınız taze kopmuş soğan ve kokulu maydanozları (iyice yıkayınız tarım ilacı atılıyor) ilave ediniz. Bütün işlemler bittikten sonra; zeytinyağı ve isteğe göre yarım çay bardağı suyu ilave ederek güzelce kıvam gelene kadar yoğurma işlemine devam ediniz.
  8. Hazırlamış olduğunuz pişmeden köfte harcından parçalar kopartarak avucunuzla parmağınızla sıkın. Biçim verdikten sonrasında yeşilliklerle beraber ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.

Kedidili Bisküvili Pasta Tarifi

kedidili bisküvili pasta tarifi

Kedidili Bisküvili Pasta Tarifinin Malzemeleri

  • bir paket kedidili bisküvi
  • bir çay bardağı sıcak su (çeşme suyunuz kötüyse tercih etmeyiniz)
  • bir tatlı kaşığı granül kahve
  • bir yemek kaşığı acıbadem aroması
  • dört su bardağı süt
  • üç yemek kaşığı un
  • bir su bardağı toz şeker
  • 200 gram labne peyniri
  • bir yemek kaşığı erimiş tereyağı
  • bir paket vanilya
  • 500 gram çilek
  • iki yemek kaşığı kakao

Pişirme Önerimiz

Pastayı zamanında ve hoşunuza gittiği gibi değişik meyvelerle hazırlayabilirsiniz, kahve veya çikolata sosu ile ikram yapınız.

Hazırlanışı:

  1. Kedidili bisküvilerin yarısını ikram tabağının veya kullanacağınız kalıbın üstüne yan yana diziniz.
  2. Bisküvileri ıslak olması için; sıcak su, granül kahve ve acıbadem aromasını bir kasede karıştırınız. Yarısını bisküvilerin üstüne azar azar gezdiriniz.
  3. Pastanın kremasını yapmak için; süt, un, toz şeker ve vanilyayı bir tencereye aktarınız. Bir çırpıcı desteği ile devamlı karışmasını sağlayarak muhallebi haline gelene kadar pişiriniz.
  4. Labne peynirini ve tereyağını ilave edin. Kremayı pürüzsüz yapmak için blenderdan geçiriniz.
  5. Uç taraflarını temizlediğiniz çilekleri ortasından kesiniz. Hazırlamış olduğunuz kremanın yarısı ile ıslattığınız kedidili bisküvilerin üstünü güzel bir krema ile kaplayınız. Çilek dilimlerinin yarısını üstlerine yerleştiriniz.
  6. Kalan bisküvileri pastanın üstüne diziniz. Aynı işlemleri sırayla tekrarlayınız. Arası güzel bir krema ve çilek dolgulu olan pastanın üstüne kakaoyu eleyiniz.
  7. Rahat bir biçimde dilimlenebilmesi için buzdolabında bir – iki saat kadar durduktan sonra sonrasında parçalara bölerek ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.