This is default featured post 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

1 Mart 2019 Cuma

Tavuk Suyu Çorbası Tarifi

tavuk suyu çorbası tarifi

Tavuk Suyu Çorbası Tarifinin Malzemeleri

  • 1 tane tavuk göğsü
  • 1 tane tavuk budu
  • 6 su bardağı su
  • 1 tane kuru soğan (eğer yeşillendiyse soğanlar tercih etmeyiniz)
  • bir yemek kaşığı erimiş tereyağı
  • bir yemek kaşığı un
  • bir çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber ekleyebilirsiniz

Pişirme Önerimiz

Çorbanın aromasını ve besleyiciliğini güzelleştirmek için; havuç (eğer mevsimi değilse tercih etmeyiniz), maydanoz ve kereviz sapı üzerine ekleyebilirsiniz.

Hazırlanışı:

  1. Soğanı büyük parçalar şeklinde kesiniz. Çeşmenin suyunu sonuna kadar açın ve güzelce suyla temizlediğiniz tavuk göğsünü ve budu soğanlarla beraber tencereye aktarınız. Suyu ilave edin ve orta ateşte 30 dakika boyunca kaynatınız.
  2. Pişen tavuk etlerini ikram tabağına alınız ve soğuduktan sonrasında kemiklerini güzelce ayıklayın. Tavuk etlerini ufak parçalar şeklinde temizleyin.
  3. Farklı bir tencerede tereyağını eritiniz. Unu kokusu gidip, renk gelene kadar kavurunuz. Tuz ve karabiberi ilave edin.
  4. Hazırlamış olduğunuz unlu terbiye bileşimini tavuk suyuna aktarınız ve çorbanın pürüzsüz yapmak için el mikserinde geçiriniz.
  5. Dittiğiniz tavuk etlerini ilave edin ve çorbayı böyle yaparak 10 dakika boyunca kaynatınız. Pul biber ekleyerek soğumadan ikram ediniz.

Nasıl İkram Edilir ?

Pul biber kullanmak yerine tereyağında kızdırılmış kırmızı biber (daha lezzetli olur bunu sürekli deneyin) ekleyerek çorbayı ikram yapınız.

Rus Salatası Tarifi

rus salatası tarifi

Rus Salatası Tarifinin Malzemeleri

  • 3 tane patates
  • 2 tane havuç (eğer mevsimi değilse tercih etmeyiniz)
  • bir su bardağı dondurulmuş bezelye
  • bir su bardağı mayonez
  • 6 tane salatalık turşusu
  • bir tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber ekleyebilirsiniz

Hazırlanışı:

  1. Havuçların kabuklarını güzelce soyunuz ve ufak küpler şeklinde doğrayınız. Dondurulmuş bezelyeler ile beraber kaynar suda (sakın elinizi falan dökmeyin) haşlayınız.
  2. Patatesleri, farklı güzel bir yerde kabuğunu soymadan yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Arkasından suyunu süzgeçten geçirin ve soğuması için beklemeye alın.
  3. Haşladığınız patatesleri bezelye ve havuç (eğer mevsimi değilse tercih etmeyiniz) küpleri ile uyumlu olacak biçimde doğrayınız. Suyunu güzelce süzdüğünüz ve soğuyan doğradığınız tüm sebzeleri salata tabağına aktarınız.
  4. Tatlı salatalık turşularını küçük küçük doğrayınız. Mayonezi, tuz ve karabiber ekleyerek çırpınız.
  5. Doğradığınız turşuları ve mayonezi salata tabağına aktarıp, iyice karıştırmanın ardından salatanızı bekletilmeden ikram yapınız. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.

Nasıl İkram Edilir ?

Salatanızın çok hafif yapmak için azca oranda mayonezi süzme yoğurtla karışmasını sağlayarak yapabilirsiniz.

Etli Çiğ Köfte Tarifi

etli çiğ köfte tarifi

Etli Çiğ Köfte Tarifinin Malzemeleri

  • 250 gram yağsız kıyma
  • Bir buçuk su bardağı ince bulgur
  • 1 tane kuru soğan (eğer yeşillendiyse soğanlar tercih etmeyiniz)
  • 4 diş sarımsak
  • 4 tane taze kopmuş soğan
  • iki yemek kaşığı biber salçası
  • bir yemek kaşığı domates salçası (köy salçasını tavsiye ederim güneşte olanları)
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 tane rendeden geçirilmiş domates
  • 1 tane kırmızı sivri biber
  • 1 tane limon
  • Yarım çay bardağı acı kırmızı pul biber (isot)
  • bir tatlı kaşığı tuz
  • bir çay kaşığı karabiber
  • bir çay kaşığı kimyon

Hazırlanışı:

  1. Kuru soğanı ve sarımsakları küçüçük doğrayınız. Bıçak sırtı ile zırh şeklinde kıyarak yine üstünden geçiriniz. Limon kabuğunun beyaz taraflarını dokunmadan sarı taraflarını incecik ve uzunca parçalar şeklinde kesiniz.
  2. Çekirdeklerini temizleyiniz, rastgele doğradığınız kırmızı sivri biberi robotta kıyınız. Taze kopmuş soğanları ve kokulu maydanozu fazlaca ince kıyınız.
  3. İki kez çektirdiğiniz yağsız kıymayı (kıymanın içine umarım ekmeği doldurmamışşınızdır :DD), yüzeyi tırtıklı bir pişmeden köfte tepsisine alınız. Küçücük doğradığınız (dikkat tedin elinizi kesmeyiniz) kuru soğan (fena göz yaşartıyor) ve sarımsakları, biber salçasını (tuzlu ya da tuzsuz farketmez), domates salçasını (köy salçası olsa daha tatlı olur), limon kabuğu parçalarını, tuzu, karabiberi, kimyonu ve acı kırmızı toz biberi ( çok atmayınız herkes yemez) ilave edin.
  4. Köfte yoğurur şeklinde bütün malzemeyi güzelce birbirine karışana kadar parmağınızla karışmasını sağlayarak yoğurunuz. Üstünü streç film ile kaplayarak ortalama bir saat kadar beklemeye alın.
  5. Bir saat geçtikten sonra limon kabuğu parçalarını içinden çıkartınız. Temizlemediğiniz ince bulguru ilave edin ve avuç içinizle bastırarak bir müddet elinizle yoğurmaya devam ediniz.
  6. Yoğurma işlemi sırasında kuruyan bulgura az az rendeden geçirilmiş domates ve kırmızı sivri biber püresi ilave ederek yoğurma işlemini seri bir şekilde devam ettiriniz.
  7. İncecik kıydığınız taze kopmuş soğan ve kokulu maydanozları (iyice yıkayınız tarım ilacı atılıyor) ilave ediniz. Bütün işlemler bittikten sonra; zeytinyağı ve isteğe göre yarım çay bardağı suyu ilave ederek güzelce kıvam gelene kadar yoğurma işlemine devam ediniz.
  8. Hazırlamış olduğunuz pişmeden köfte harcından parçalar kopartarak avucunuzla parmağınızla sıkın. Biçim verdikten sonrasında yeşilliklerle beraber ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.

Kedidili Bisküvili Pasta Tarifi

kedidili bisküvili pasta tarifi

Kedidili Bisküvili Pasta Tarifinin Malzemeleri

  • bir paket kedidili bisküvi
  • bir çay bardağı sıcak su (çeşme suyunuz kötüyse tercih etmeyiniz)
  • bir tatlı kaşığı granül kahve
  • bir yemek kaşığı acıbadem aroması
  • dört su bardağı süt
  • üç yemek kaşığı un
  • bir su bardağı toz şeker
  • 200 gram labne peyniri
  • bir yemek kaşığı erimiş tereyağı
  • bir paket vanilya
  • 500 gram çilek
  • iki yemek kaşığı kakao

Pişirme Önerimiz

Pastayı zamanında ve hoşunuza gittiği gibi değişik meyvelerle hazırlayabilirsiniz, kahve veya çikolata sosu ile ikram yapınız.

Hazırlanışı:

  1. Kedidili bisküvilerin yarısını ikram tabağının veya kullanacağınız kalıbın üstüne yan yana diziniz.
  2. Bisküvileri ıslak olması için; sıcak su, granül kahve ve acıbadem aromasını bir kasede karıştırınız. Yarısını bisküvilerin üstüne azar azar gezdiriniz.
  3. Pastanın kremasını yapmak için; süt, un, toz şeker ve vanilyayı bir tencereye aktarınız. Bir çırpıcı desteği ile devamlı karışmasını sağlayarak muhallebi haline gelene kadar pişiriniz.
  4. Labne peynirini ve tereyağını ilave edin. Kremayı pürüzsüz yapmak için blenderdan geçiriniz.
  5. Uç taraflarını temizlediğiniz çilekleri ortasından kesiniz. Hazırlamış olduğunuz kremanın yarısı ile ıslattığınız kedidili bisküvilerin üstünü güzel bir krema ile kaplayınız. Çilek dilimlerinin yarısını üstlerine yerleştiriniz.
  6. Kalan bisküvileri pastanın üstüne diziniz. Aynı işlemleri sırayla tekrarlayınız. Arası güzel bir krema ve çilek dolgulu olan pastanın üstüne kakaoyu eleyiniz.
  7. Rahat bir biçimde dilimlenebilmesi için buzdolabında bir – iki saat kadar durduktan sonra sonrasında parçalara bölerek ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.

Tahinli Kurabiye Tarifi

tahinli kurabiye tarifi

Tahinli Kurabiye Tarifinin Malzemeleri

  • dört su bardağı un
  • bir su bardağı pudra şekeri
  • bir su bardağı tahin
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • bir paket vanilya
  • bir çay bardağı çam fıstığı

Pişirme Önerimiz

Kurabiyeleri, üstünü ilkin yumurta akına arkasından toz şeker veya ceviz içine batırarak da yapabilirsiniz.

Hazırlanışı:

  1. Tahin, ayçiçek yağı ve pudra şekerini (parmağınızı yalayıp tadına bakabilirsiniz :D) yuvarlak bir kasede karıştırınız.
  2. Vanilya ve unu katınız. Bütün malzemeyi birbirine karışana kadar yoğurunuz.
  3. Hazırlamış olduğunuz kurabiye hamurundan erik büyüklüğünde parçalar kopartınız ve avcunuzla yuvarlayarak biçim veriniz.
  4. Kurabiyelerin üstüne çam fıstıklarını hafifçe bir biçimde bastırarak yerleştiriniz.
  5. Altını yağlı kağıtla sardığınız fırın tavasına hazırlamış olduğunuz kurabiyeleri boşluklu olarak yerleştiriniz.
  6. İlk olarak ısıttığınız 170 santigrat fırında ortalama 25 dakika üst kısımları renk alıp, çatlayana kadar pişiriniz. Tahinli kurabiyeleri (yazarken öyle bir canım çekti ki bunu hazırlayan bana da göndersin) ılık olarak ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.

28 Şubat 2019 Perşembe

Muzlu Rulo Pasta Tarifi

muzlu rulo pasta tarifi

Muzlu Rulo Pasta Tarifinin Malzemeleri

  • 4 tane yumurta yeterli
  • bir su bardağı toz şeker
  • bir çay bardağı su
  • Bir buçuk su bardağı un
  • bir paket vanilya
  • bir paket kabartma tozu
  • üç su bardağı süt
  • bir su bardağı toz şeker
  • iki yemek kaşığı un
  • iki yemek kaşığı buğday nişastası
  • bir paket vanilya
  • 2 tane muz
  • Yarım çay bardağı toz antep fıstığı
  • iki paket toz krem şanti
  • iki su bardağı soğuk süt

Püf Noktası Nedir ?

Pastanın iç tarafında kullandığınız kremanın daha parlak ve kıvamlı yapmak için; pişirme adımını tamamladıktan sonrasında bir yemek kaşığı erimiş tereyağı ekledikten sonra, el blenderından kolay bir şekilde geçirebilirsiniz.

Hazırlanışı:

  1. Pandispanyayı yapmak için; yumurta ve toz şekeri krema şekline gelene kadar bir adet mikser desteği ile çırpınız.
  2. Suyu ve vanilyayı ilave ettikten sonra çırpma işlemini seri bir şekilde devam ettiriniz. Arkasından; elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edin, karıştırınız.
  3. Hazırlamış olduğunuz pandispanya bileşimini tabanını yağlı kağıtla sardığınız fırın tavasına aktarınız ve üstünü bir spatula desteği ile düzeltiniz. İlk olarak ısıttığınız 180 santigrat fırında 15 dakika boyunca pişiriniz.
  4. Pastanın kreması yapmak için ( bu işlemi biraz özenir seniz ve kendiniz bir şeyler eklerseniz daha hoş görünümler elde edebilirsiniz); süt, toz şeker, un, buğday nişastası ve vanilyayı bir tencereye aktarınız. Bir çırpıcı desteği ile devamlı karışmasını sağlayarak orta ateşte muhallebi kıvamını gelene kadar pişiriniz.
  5. Pastanın üzerini hazırlamak için (en zevkli yanı); toz krem şantiyi soğuk sütle mikser desteği ile çırptıktan sonrasında buzdolabında ortalama bir saat kadar beklemeye alın.
  6. Pişen pandispanyayı içini çekmesi için 10 dakika boyunca beklettikten sonrasında yağlı pişirme kağıdı ile beraber fırın tepsisinden alınız.
  7. Üstüne hazırlamış olduğunuz ve ılınan kremayı bir spatula desteği ile yayınız. Muzları pastanın ortasına tümünü yerleştiriniz.
  8. Pandispanyayı yağlı kağıttan ayırarak, özenle rulo biçiminde sarınız. Hazırlamış olduğunuz rulo pastayı, ikram tabağına alınız. Üstünü karıştırılmış krem şantiyle kaplayınız. Toz Antep fıstığını güzelce serpiştiriniz.
  9. En azca 5- 10 dakika buzdolabında durduktan sonra sonrasında parçalara bölerek ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.

Nasıl Ikram Edilir ?

Üstünü rendeden geçirilmiş beyaz çikolatayla kapladıktan sonrasında ikram yapınız.

İzmir Köfte Tarifi

izmir kötfe tarifi


İzmir Köfte Tarifinin Malzemeleri

  • 4 tane patates
  • 4 tane yeşil biber
  • 2 tane kokulu domates
  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 tane rendeden geçirilmiş kuru soğan (fena göz yaşartıyor)
  • üç yemek kaşığı bayat ekmek içi veya galeta unu (bulması o kadar da zor değil)
  • 1 tane yumurta yeterli
  • bir çay kaşığı tuz
  • bir çay kaşığı karabiber
  • bir çay kaşığı kimyon
  • iki yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • bir tatlı kaşığı domates salçası (köy salçasını tavsiye ederim güneşte olanları)
  • 2 tane rendeden geçirilmiş domates
  • iki su bardağı sıcak su (çeşme suyunuz kötüyse tercih etmeyiniz)
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Bir buçuk su bardağı ayçiçek yağı

Püf Noktası Nedir ?

Kıyma harcını, güzelce özleşmesi için buzdolabında 15- 20 dakika durduktan sonra sonrasında köfteleri hazırlayınız.

Hazırlanışı:

  1. Köftenin harcı nasıl hazırlanır; orta yağlı kıyma, rendeden geçirilmiş kuru soğan (fena göz yaşartıyor), bayat ekmek içi, yumurta, tuz, karabiber ve kimyonu yuvarlak bir kaba alınız. Bütün malzemeyi güzelce birbirine karışana kadar yoğurunuz.
  2. Köfte harcından erik büyüklüğünde parçalar alınız ve avcunuzla yuvarlayıp, bastırarak biçim veriniz. Hazırlamış olduğunuz köfteleri ikram tabağına dizerek beklemeye alın.
  3. Kabukları soyulan patatesleri elma dilimi biçiminde doğrayınız. Kokulu domatesleri halka halka doğrayınız. Sap taraflarını kestiğiniz yeşil biberleri (isteğe göre acı biber de ekleyebilirsiniz), uzunlamasına kesiniz ve ortasından bölün.
  4. Ayçiçek yağını büyük bir tencerede kızdırınız. Sırayla; patates dilimlerini ve köfteleri renk gelene kadar kızartınız. Fazla yağlarını bırakması için; kağıt havlu serili bir ikram tabağına çıkartınız.
  5. Sos yapmak için; ayçiçek yağını kızdırınız. Domates salçasını (köy salçası olsa daha tatlı olur) 2- 3 dakika boyunca kavurunuz. Rendeden geçirilmiş kokulu domatesleri ilave edin ve karıştırınız. Güzelce kavrulan domateslere sıcak suyu ve tuzu ilave ettikten sonra 3- 4 dakika boyunca kaynatınız.
  6. Köfte ve patates dilimlerini fırın tavasına sırayla diziniz. Aralarına domates ve yeşil biber dilimlerini yerleştiriniz.
  7. Hazırlamış olduğunuz sosu üstlerine gezdiriniz. Ilk olarak ısıttığınız 200 santigrat fırında 20 dakika biber ve kokulu domates dilimleri kızargın görünene kadar pişiriniz. Ilık durumda iken ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.