This is default featured post 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

28 Şubat 2019 Perşembe

Muzlu Rulo Pasta Tarifi

muzlu rulo pasta tarifi

Muzlu Rulo Pasta Tarifinin Malzemeleri

  • 4 tane yumurta yeterli
  • bir su bardağı toz şeker
  • bir çay bardağı su
  • Bir buçuk su bardağı un
  • bir paket vanilya
  • bir paket kabartma tozu
  • üç su bardağı süt
  • bir su bardağı toz şeker
  • iki yemek kaşığı un
  • iki yemek kaşığı buğday nişastası
  • bir paket vanilya
  • 2 tane muz
  • Yarım çay bardağı toz antep fıstığı
  • iki paket toz krem şanti
  • iki su bardağı soğuk süt

Püf Noktası Nedir ?

Pastanın iç tarafında kullandığınız kremanın daha parlak ve kıvamlı yapmak için; pişirme adımını tamamladıktan sonrasında bir yemek kaşığı erimiş tereyağı ekledikten sonra, el blenderından kolay bir şekilde geçirebilirsiniz.

Hazırlanışı:

  1. Pandispanyayı yapmak için; yumurta ve toz şekeri krema şekline gelene kadar bir adet mikser desteği ile çırpınız.
  2. Suyu ve vanilyayı ilave ettikten sonra çırpma işlemini seri bir şekilde devam ettiriniz. Arkasından; elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edin, karıştırınız.
  3. Hazırlamış olduğunuz pandispanya bileşimini tabanını yağlı kağıtla sardığınız fırın tavasına aktarınız ve üstünü bir spatula desteği ile düzeltiniz. İlk olarak ısıttığınız 180 santigrat fırında 15 dakika boyunca pişiriniz.
  4. Pastanın kreması yapmak için ( bu işlemi biraz özenir seniz ve kendiniz bir şeyler eklerseniz daha hoş görünümler elde edebilirsiniz); süt, toz şeker, un, buğday nişastası ve vanilyayı bir tencereye aktarınız. Bir çırpıcı desteği ile devamlı karışmasını sağlayarak orta ateşte muhallebi kıvamını gelene kadar pişiriniz.
  5. Pastanın üzerini hazırlamak için (en zevkli yanı); toz krem şantiyi soğuk sütle mikser desteği ile çırptıktan sonrasında buzdolabında ortalama bir saat kadar beklemeye alın.
  6. Pişen pandispanyayı içini çekmesi için 10 dakika boyunca beklettikten sonrasında yağlı pişirme kağıdı ile beraber fırın tepsisinden alınız.
  7. Üstüne hazırlamış olduğunuz ve ılınan kremayı bir spatula desteği ile yayınız. Muzları pastanın ortasına tümünü yerleştiriniz.
  8. Pandispanyayı yağlı kağıttan ayırarak, özenle rulo biçiminde sarınız. Hazırlamış olduğunuz rulo pastayı, ikram tabağına alınız. Üstünü karıştırılmış krem şantiyle kaplayınız. Toz Antep fıstığını güzelce serpiştiriniz.
  9. En azca 5- 10 dakika buzdolabında durduktan sonra sonrasında parçalara bölerek ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.

Nasıl Ikram Edilir ?

Üstünü rendeden geçirilmiş beyaz çikolatayla kapladıktan sonrasında ikram yapınız.

İzmir Köfte Tarifi

izmir kötfe tarifi


İzmir Köfte Tarifinin Malzemeleri

  • 4 tane patates
  • 4 tane yeşil biber
  • 2 tane kokulu domates
  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 tane rendeden geçirilmiş kuru soğan (fena göz yaşartıyor)
  • üç yemek kaşığı bayat ekmek içi veya galeta unu (bulması o kadar da zor değil)
  • 1 tane yumurta yeterli
  • bir çay kaşığı tuz
  • bir çay kaşığı karabiber
  • bir çay kaşığı kimyon
  • iki yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • bir tatlı kaşığı domates salçası (köy salçasını tavsiye ederim güneşte olanları)
  • 2 tane rendeden geçirilmiş domates
  • iki su bardağı sıcak su (çeşme suyunuz kötüyse tercih etmeyiniz)
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Bir buçuk su bardağı ayçiçek yağı

Püf Noktası Nedir ?

Kıyma harcını, güzelce özleşmesi için buzdolabında 15- 20 dakika durduktan sonra sonrasında köfteleri hazırlayınız.

Hazırlanışı:

  1. Köftenin harcı nasıl hazırlanır; orta yağlı kıyma, rendeden geçirilmiş kuru soğan (fena göz yaşartıyor), bayat ekmek içi, yumurta, tuz, karabiber ve kimyonu yuvarlak bir kaba alınız. Bütün malzemeyi güzelce birbirine karışana kadar yoğurunuz.
  2. Köfte harcından erik büyüklüğünde parçalar alınız ve avcunuzla yuvarlayıp, bastırarak biçim veriniz. Hazırlamış olduğunuz köfteleri ikram tabağına dizerek beklemeye alın.
  3. Kabukları soyulan patatesleri elma dilimi biçiminde doğrayınız. Kokulu domatesleri halka halka doğrayınız. Sap taraflarını kestiğiniz yeşil biberleri (isteğe göre acı biber de ekleyebilirsiniz), uzunlamasına kesiniz ve ortasından bölün.
  4. Ayçiçek yağını büyük bir tencerede kızdırınız. Sırayla; patates dilimlerini ve köfteleri renk gelene kadar kızartınız. Fazla yağlarını bırakması için; kağıt havlu serili bir ikram tabağına çıkartınız.
  5. Sos yapmak için; ayçiçek yağını kızdırınız. Domates salçasını (köy salçası olsa daha tatlı olur) 2- 3 dakika boyunca kavurunuz. Rendeden geçirilmiş kokulu domatesleri ilave edin ve karıştırınız. Güzelce kavrulan domateslere sıcak suyu ve tuzu ilave ettikten sonra 3- 4 dakika boyunca kaynatınız.
  6. Köfte ve patates dilimlerini fırın tavasına sırayla diziniz. Aralarına domates ve yeşil biber dilimlerini yerleştiriniz.
  7. Hazırlamış olduğunuz sosu üstlerine gezdiriniz. Ilk olarak ısıttığınız 200 santigrat fırında 20 dakika biber ve kokulu domates dilimleri kızargın görünene kadar pişiriniz. Ilık durumda iken ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.

Etli Kuru Fasulye Tarifi



Etli Kuru Fasulye Tarifinin Malzemeleri

  • iki yemek kaşığı erimiş tereyağı
  • bir yemek kaşığı zeytinyağı (zeytinyağı eğer 1 seneden fazlaysa kokuyor olabilir dikkat edin)
  • 200 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 500 gram kuru fasulye (bir gece ilk olarak ıslatılmış)
  • 2 tane büyük boy kuru soğan (fena göz yaşartıyor)
  • bir yemek kaşığı domates salçası (köy salçasını tavsiye ederim güneşte olanları)
  • Yarım yiyecek kaşığı biber salçası
  • Üç buçuk su bardağı sıcak su (çeşme suyunuz kötüyse tercih etmeyiniz)
  • bir çay kaşığı tuz

Pişirme Önerimiz

Yemeğin kıvamını ayarlamak için; düdüklüde haşlanma sırasında suyunu çeken kuru fasulye ve kuzu etine bir su bardağı kadar kaynar su üzerine ekleyebilirsiniz.Tencerenin içinde pişen kuru fasulyeyi; karamelize ve yoğun bir tat vermesi için bir yemek kaşığı bal ekleyerek çömlek kapta, fırında 20 dakika boyunca piştikten sonra ikram yapınız.

Hazırlanışı:

  1. Büyük boy kuru soğanları (göze dikkat), ufak parçalar şeklinde yemeklik doğrayınız. Köyden almış olduğunuz tereyağını (tabi marketten alacaksınız köye kim gidecek) ve zeytinyağını düdüklü güzel bir yerde kızdırınız.
  2. Soğanları, kuşbaşı kuzu eti ile beraber tencereye aktarınız. Kuzu etini, soğanlarla beraber renk alıp suyunu çekinceye kadar orta ateşte kavurunuz.
  3. Domates salçasını (köy salçası olsa daha tatlı olur), biber salçasını (tuzlu ya da tuzsuz fark etmez), tuzu, bir gece ilk olarak suda bekletip duruladıktan sonrasında arta kalan suyunu süzdüğünüz kuru fasulyeyi tencereye ilave edin.
  4. Etli kuru fasulyeyi; üstünü dört parmak geçecek kadar ortalama Üç buçuk su bardağı sıcak su katarak ile kapağı sıkıca kapalı düdüklü tencerede 30- 35 dakika pişiriniz.
  5. Tercih ettiğiniz kuru fasulyenin türüne göre pişip pişmediğini denetim ettikten sonrasında soğumadan ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.

Nasıl Ikram Edilir ?

Yemeğin tuzunu damak tadınıza göre ayarladıktan sonrasında eğer isterseniz toz karabiber ekleyerek ikram yapınız.

Soğanlı Menemen Tarifi

soğanlı menemen tarifi

Soğanlı Menemen Tarifinin Malzemeleri

  • 5 tane kokulu domates
  • 2 tane kuru soğan (eğer yeşillendiyse soğanlar tercih etmeyiniz)
  • 4 tane sivri biber
  • 3 tane yumurta yeterli
  • iki yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • bir çay kaşığı tuz
  • bir çay kaşığı karabiber

Pişirme Önerimiz

Menemeni; küçük küçük parçalara ayırılmış maydanoz ilave ederek de yapabilirsiniz.

Hazırlanışı:

  1. Soğanları ve kabuğunu soyduğunuz kokulu domatesleri minik küpler şeklinde doğrayınız.
  2. Uzunlamasına kesiniz, çekirdekleri çıkarıp temizlediğiniz sivri biberleri yarım ay biçiminde kesiniz.
  3. Ayçiçek yağını bir tencerede kızdırınız. Soğanları 4- 5 dakika boyunca kavurunuz. Arkasından; sivri biberleri ilave edin ve kavurma yöntemini seri bir şekilde devam ettiriniz.
  4. Doğramış olduğunuz kokulu domatesleri ilave ediniz ve suyunun tamamına yakını çekinceye kadar öteki malzemelerle beraber pişiriniz.
  5. Yumurtaları, tuz ve karabiber ekleyerek çırpınız. Suyunu çeken domatesli harca ilave edin ve aralarda karışmasını sağlayarak 3- 4 dakika boyunca pişiriniz.
  6. İsteğe göre; kızarmış ekmek parçalarıyla beraber bekletilmeden, soğumadan ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.

Şehriye Çorbası Tarifi

şehriyeli çorba tarifi


Şehriye Çorbası Tarifinin Malzemeleri

  • bir çay bardağı tel şehriye
  • bir yemek kaşığı erimiş tereyağı
  • 1 tane havuç (eğer mevsimi değilse tercih etmeyiniz)
  • Çeyrek demet maydanoz
  • dört su bardağı sıcak tavuk suyu (isteğe göre 1 tane tavuk su tablet ile hazırlanmış)
  • 1 tane haşladığınız tavuk budu
  • bir çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Pişirme Önerimiz

Çorbayı isteğe göre et suyuyla de yapabilirsiniz.

Hazırlanışı:

  1. Kabukları soyulan havucu ortasından bölün ve yarım ay biçiminde doğrayınız. Maydanozun yapraklarını ayıklayın (içinde sarı yapraklar varsa onları alın ve bu tür yeşilliklerde bile tarım ilacı kullanılıyor iyi yıkayınız).
  2. Haşladığınız tavuk budunu kemik ve derisinden ayırınız. Uzun ince şeritler şeklinde temizleyin.
  3. Köyden almış olduğunuz tereyağını (tabi marketten alacaksınız köye kim gidecek) güzel bir yerde eritiniz. Doğramış olduğunuz havuçları 3- 4 dakika boyunca kavurunuz.
  4. Sıcak tavuk suyunu ilave ettikten sonra bir çırpıcı desteği ile karışmasını sağlayarak tavuk suyunu 5 dakika boyunca kaynatınız.
  5. Tel şehriyeyi, tuzu ve karabiberi ekleyip, şehriyeler yumuşayıncaya kadar çorbayı pişiriniz.
  6. Yaprak yaprak temizlediğiniz kokulu maydanozları (iyice yıkayınız tarım ilacı atılıyor) ekledikten sonra, iyice karıştırmanın ardından soğumadan ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.

26 Şubat 2019 Salı

Haşhaşlı Kek Tarifi

haşhaşlı kek tarifi


Haşhaşlı Kek Tarifinin Malzemeleri

  • 3 tane yumurta yeterli
  • iki çay bardağı toz şeker
  • iki çay bardağı yoğurt
  • bir çay bardağı ayçiçek yağı
  • bir su bardağı haşhaş tohumu
  • iki su bardağı un
  • 1 tane rendeden geçirilmiş limon kabuğu
  • bir paket kabartma tozu
  • bir yemek kaşığı erimiş tereyağı

Hazırlanışı:

  1. Yumurta ve toz şekeri bir adet mikser desteği ile pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpınız.
  2. Sırayla; ayçiçek yağı, süt ve rendeden geçirilmiş limon kabuğu ilave edin ve çırpmaya devam edin.
  3. Kek bileşimini önceden yağlamış olduğunuz kalıba aktarınız ve üstünü düzeltiniz. Keki, ilk olarak ısıttığınız 170 santigrat fırında 40 dakika boyunca pişiriniz.
  4. Fırından çıkan sıcak keki dinlendikten sonrasında kalıbından çıkartınız ve hoşunuza gittiği gibi benzer biçimde parçalara bölerek ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.

Elmalı Pasta Tarifi

elmalı pasta tarifi

Elmalı Pasta Tarifinin Malzemeleri

  • üç su bardağı un
  • bir çay bardağı pudra şekeri ekleyin
  • 1 tane yumurta yeterli
  • bir çay bardağı yoğurt
  • 200 gram margarin
  • bir paket kabartma tozu
  • bir paket vanilya
  • 4 tane rendeden geçirilmiş elma
  • bir tatlı kaşığı tarçın
  • üç yemek kaşığı toz şeker yeterli
  • üç yemek kaşığı pudra şekeri

Püf Noktası Nedir ?

Hazırlamış olduğunuz hamur harcını kolaylıkla açılması için buzdolabında 15 dakika boyunca beklemeye alın.Yağlı bir hamur harcı olduğundan fırın kalıbını hatta yağlamayın.

Hazırlanışı:

  1. Elmalı harcı yapmak için; rendeden geçirilmiş elmaları, toz şeker ve tarçın ekleyerek elmalar suyunu çekinceye kadar ortalama 10 dakika kavurunuz. Soğuması için bir köşede beklemeye alın.
  2. Yumurta ve pudra şekerini (parmağınızı yalayıp tadına bakabilirsiniz :D) yuvarlak bir kasede karıştırınız. Yoğurdu, oda ısısında bekletilen margarini, vanilyayı, unu ve kabartma tozunu ilave edin. Bütün malzemeyi birbirine karışana kadar yoğurunuz.
  3. Hazırlamış olduğunuz hamurun dörtte birtanesini ayırınız ve bir köşede beklemeye alın. Geri kalan kısmını un eklenmiş mutfak tezgahı üstünde bir merdane desteği ile 1- 2 santimetre. genişliğinde açınız.
  4. Açtığınız hamur harcını yuvarlak fırın tepsisi veya tart kalıbına özenle alınız. Hazırlamış olduğunuz elmalı harcı üstüne yayınız.
  5. Güzelce ayırdığınız hamurdan erik büyüklüğünde parçalar alınız ve mutfak tezgahı üstünde avuç içinizle bastırarak ince uzun çubuklar şeklinde açınız.
  6. Hamur harcı parçalarını, elmalı pastanın üstüne kafes görüntüsünü alacak biçimde yerleştiriniz. Hamurların bağlantı noktalarına yapışması için hafifçe bastırın. Burası çok önemli
  7. Elmalı pastayı, ilk olarak ısıttığınız 180 santigrat fırında 35 dakika boyunca pişiriniz. Ilındıktan sonrasında üstüne pudra şekeri eleyiniz ve kesildikten sonra ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.