This is default featured post 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

7 Mart 2024 Perşembe

Sebzeli Makarna Tarifi

 

sebzeli makarna tarifi

Malzemeler

  • ·        1 paket makarna
  • ·        1 adet kabak
  • ·        1 demet maydanoz
  • ·        3 adet domates
  • ·        2 dilim beyaz peynir
  • ·        1 küçük  kase siyah zeytin
  • ·        3 yemek kaşığı  sıvıyağ
  • ·        4 adet kornişon  turşu
  • ·        Yeterince tuz ve karabiber
  • ·        Üzeri  için  yoğurt,  sarımsak ve pul biber

Hazırlanışı

·        Makarna haşlanır  , süzülür  ve soğuk  sudan geçirilir.

·        Tencereye rendelenmiş  domates,  sarımsak, tuz, karabiber,  sıvı  yağ, kornişon  turşu, kabak ve siyah zeytin 2 dakika kadar pişirilir.  Sos  hazır  olunca ocağın  altı  kapatılır  ve ince kıyılmış  maydanoz ve peynir rendesi ilave edilir.  Sos ve makarna iyice karıştırıldıktan  sonra üzerine  sarımsaklı  yoğurt  ve pul biberi gezdirilir. Afiyet olsun.


19 Şubat 2024 Pazartesi

Ev Yapımı Karamel Nişastasız

 

evde karamel tarifi

Aslında evde tatlı yapmak deyip geçmemek gerekli. Mutfağınızla bağlantı kurarak evinizde olan malzemelerle yeni şeyler denemek yoluyla kendinize hayata dair bir enerji verirsiniz. Bu enerjiyi görsel olarak yansıtabileceğiniz en güzel yollardan biri tatlı yapmaktır. Fakat tatlı yapmak için ihtiyaç duyulan şeylerden biri de hem görsel olarak hem de tat olarak kurtarıcı olan bir sostur. Bir kurtarıcı olarak tatlıları süslemek için mükemmel bir seçenek olan karamel tarifi için doğru adrestesiniz. Üstelik nişastasız!

Malzemeler

  • ·  1 su bardağı şeker
  • ·   4/1 süt (bir bardaktan 1 parmak eksik)
  • ·   1 çay kaşığı katı yağ

Karamel Yapımı

İlk iş olarak yanmaz yapışmaz bir tavaya şekeri dökün. Ocağı orta ateşte yakarak tavayı üzerine yerleştirin. Şeker iyice eriyip hafif kayamaya başladığında oda ısısındaki sütü ve yağı üzerine ekleyerek tahta kaşık yardımıyla karıştırmaya başlayın. Karamelize olarak kıvam almaya başlayan karışım istediğiniz kıvama gelene dek karıştırmaya devam edin. Kıvam istediğiniz gibi olunca ocağı söndürün. Ocaktan aldığınız karamel soğuyana dek karıştırmadan bekleyin. Soğuyan karameli istediğiniz tatlıları süslemek için ya da içine katmak için kullanabilirsiniz. Ev yapımı nişastasız karamel hazır afiyet olsun.


14 Şubat 2024 Çarşamba

Kızılcık Meyvesinin Faydaları? Hangi Vitaminler Vardır?

kızılcık nedir faydaları

Sonbahar meyveleri arasında bilinen kırmızı rengi ve iri çekirdeği ile doğal meyveler arasında bulunan kızılcık aslında tam olarak kıymeti geç fark edilmiş gıdalar arasında yer almaktadır.

İçeriğinde bulunan vitamin ve minarelerin katkısıyla kızılcık, bağışıklığı güçlendirmek, hücre yaşlanmasını önlemek ve diğer sağlıklı besin özelliklerini barındırmasıyla son yıllarda çok daha değerli bir meyve haline gelmektedir.


Kızılcıkta Hangi Vitaminler Bulunur?

1. C vitamini: Kızılcık, C vitamini açısından zengin doğal bir meyvedir. Bu özelliğiyle ilk olarak  bağışıklık sistemini desteklemektedir. Bununla birlikte cilt sağlığında olumlu etki yaparken özellikle serbest radikallere karşıda vücudu korumakta etkilidir. Kızılcık, içeriğinde bulunan A, C ve K gibi vitaminleri en çok da uzun süre sağlıklı bir yaşam sürdürülmesine katkıda bulunmaktadır. 

2. Lif: Kızılcık meyvesinin lif açısından zengin olması ilk olarak bağırsak ve tüm sindirim sisteminin sağlığını olumlu etkilemektedir. Buna bağlı olarak da kan şekerini düzenlemeye yardımcı bir özelliği bulunur. 

3. Antioksidanlar: Kızılcık meyvesinin en değerli özelliği ise antioksidan açısından zengin bir meyve olmasıdır. İçeriğinde bulunan prosiyanidinler, antosiyaninler ve flavonoidler gibi antioksidanlar sayesinde hücresel hasarı önlemeye yardımcı olduğu gibi yaşlanmayı geciktirmek konusunda da faydalıdır. 

4. Mineraller: Lif bakımından zengin olmasının yanında potasyum ve manganez gibi mineralleri bulundurmakta bunlar ise insan vücudundaki elektrolit dengesini korumaktadır. Bunlarla birlikte kızılcık meyvesinde bulunan polifenoller sayesinde özellikle kalp sağlığını da desteklemektedir. 


Kızılcık Meyvesinin Faydaları Nelerdir? 

Doğal ortamında kendiliğinden yetişen bir tür olan kızılcık meyvesi, yapısı ve özelliği nedeniyle birçok fayda ya sahip bir meyvedir. Bu faydaları şöyle sıralamak mümkündür. 

1. Bağışıklığı güçlendirir ve hastalıklara karşı direnç sağlar. İçeriğinde bulunan birçok vitamin ve mineralin katkısıyla kızılcık meyvesinin bağışıklığı güçlendirdiği tespit edilmiştir. 

2. Kansere karşı etkilidir. Son yılların en sık rastlanılan rahatsızlığı olan kanserin oluşmasını engelleyici etkisi bulunan bir meyvedir. 

3. Cilt sağlığını destekler. Kızılcık antioksidanları bulunduran bir içeriğe sahip olduğu için hücre hasarını önlemekte böylece ciltte oluşabilecek yaşlanma ve diğer tüm hasarları önleyebilmektedir.

4. Kalp sağlığını korur. Kalp ve damar sağlığının korunmasında faydalıdır. 

5. Sindirim sistemini özellikle bağırsak sağlığını olumlu etkiler. 

6. Yaşlanmayı önleyici özelliği bulunur. 

7. Soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara karşı dayanıklılığı arttırır. 

8. Beslenme düzeni için özellikle diyet programına uyum için destekleyici tok tutma özelliğine sahiptir. 

9. Eklem iltihabı ve vücutta bulunan iltihaplanmalara faydalıdır. 

Tüm vücut sistemlerinin düzenli çalışmasında olumlu etkiye sahip olduğu ifade edilmektedir.

6 Şubat 2024 Salı

Çıtır Tavuk Burger Tarifi

 

çıtır tavuk burger tarifi

Hamburger hemen herkes tarafından sevilen bir lezzettir. Özellikle evde kolay bir şekilde çıtır tavuk yapmak da kolay olunca çıtır tavuk burger de çok cazip hale geliyor.

Burgeri hazırlarken ekmeğin arasına tavuk ile birlikte domates ve istediğiniz sosları da ekleyebilirsiniz.

Daha leziz bir öğün olması için yanına da tercihe göre dilim ya da kızarmış patates ve güzel bir mevsim salata da yapabilirsiniz.

Son derece kolay ve pratik olan bu tarif oldukça da lezzetli.

Kullanılacak Malzemeler

l Tavuk Göğsü ( 2 Tane)

l Domates

l Marul

l Yumurta

l Hamburger Ekmeği

l 1’er Su Bardağı Un ve Ekmek Kırıntısı

l Ketçap

l Mayonez

l Sriracha Sos

l Tuz ve Karabiber


Nasıl Yapılır?

l Öncelikle 2 adet yumurtayı bir kapta kırın ve üzerine karabiber, kekik ve tuz ekleyin

l Bunun yanında tavukları ayrı bir yerde tuz ve karabiber ile marine edin.

l Tavukların iki yüzünü de unlayın ve bu noktadan sonra tavukları yumurtaya batırın.

l Üzerin yumurta olan bu tavukları daha sonra ekmek kırıntısına batırın.

l Ekmek kırıntısı çıtır bir tavuk elde etmek için harika olmaktadır.

l Bu noktadan sonra tavukları yağda pişirin.

l Hamburger ekmeklerinin arasını açın ve istediğiniz şekilde soslarınızı sürün.

l Daha sonra ekmeğin arasına tavukları ve domatesleri de koyduktan sonra kapatın. Afiyet olsun.


25 Ocak 2024 Perşembe

Muffin Tarifi, Nasıl Yapılır?

muffin tarifi


Pastanelerde sıkça satılan Muffini artık evinizde çok kolay bir şekilde yapabileceksiniz. Aşağıdaki malzeme ölçüleri 30 tane muffin yapmak için uygundur.

 Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 6 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 adet limon
  • 2 adet kabartma tozu
  • 2 adet vanilin
  • damla çikolata
  • 2 su bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı

Geniş ve derin bir kaba yumurtaları kırıyoruz ardından şekeri ekleyip köpürene kadar çırpıyoruz. Daha sonra sıvı malzemeleri ekliyoruz. Bir yemek kaşığı kadar limon sıkıyoruz. Sonra limonun dış kabuğunu da rendeleyerek karışımın içine ilave edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışımın içine ekleyin. 
  En sonunda ise istediğimiz miktarda damla çikolatayı karşıma koyuyoruz ve spatula ile dıştan içe doğru karıştırıyoruz. Daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyuyoruz. 20-25 dakika fırında pişirmeye bırakın. 
  Afiyet olsun.

15 Ocak 2024 Pazartesi

Islak Yuvalama Kurabiye Tarifi

 

Islak Yuvalama  Kurabiye

Malzemeler

  • ·        1 paket margarin
  • ·        4 yemek kaşığı  kakao
  • ·        2 adet yumurta
  • ·        1 çay bardağı  toz şeker
  • ·        1 paket vanilya
  • ·        1 paket kabartma tozu
  • ·        Aldığı  kadar un

Şerbeti  için

  • ·        2 su bardağı  su
  • ·        2 su bardağı  toz şeker

Hazırlanışı

·        Bir kabın  içerisinde su ve şeker iyice eritilir.

·        Başka  bir kabın  içerisine margarin şeker,  kakao, yumurta, vanilya, kabartma tozu  ve un eklenerek kulak memesi  kıvamında  bir hamur yoğrulur.  10 dakika dinlendirildikten sonra cevizden biraz küçük  parçalar alıp elle yuvarlanır ve kurabiyelere  yuvarlak pürüzsüz bir şekil  verilir. Yağlı  kağıt  üzerinde  fırın  tepsisinde 180 derecede  pişirilir.  Kurabiyeler pişince  sıcak  olacak  şekerli suya batırılıp cam bir tepsiye dizilir.  Bu işlemin çok hızlı  bir şekilde  yapılması  gerekir. Üzerine  hindistan cevizi serpiştirilerek servis edilir. Afiyet olsun.

3 Ocak 2024 Çarşamba

Tavuk Şinitzel Tarifi

 

şinitzel tarifi

Şinitzel tavuk yemekleri arasında en çok sevilen türlerden biridir. Yapımı kolay, sofralarda damak Şenlendiren lezzetiyle vazgeçilmez bir keyiftir. Beyaz etin sağlıklı ve uygun fiyatlı olması her sofrada kolaylıkla yer almasına destek olmaktadır. Şinitzel yapabilmek için tavuğun göğüs eti gerekmektedir.

Malzemeleri;

4 kişilik

  • ü   2 orta boy kemiksiz tavuk göğüs eti,
  • ü   2 yumurta,
  • ü   1 bardak galeta unu,
  • ü   1 bardak un,
  • ü   ½ limon suyu,
  • ü   1 çay kaşığı, tuz,
  • ü   1 çay kaşığı karabiber
  • ü   2 yemek kaşığı zeytinyağı,

ü   Kızartmak için 1bardak sıvı yağ,

Yapılışı;

Genişçe bir kesme tahtasında tavuk göğüs etleri istenen incelikte fileto kesilir. Derin bir kaba alınır. Üzerine zeytinyağı tuz ve karabiberin yarısı eklenerek harmanlanır.  15-20 dakika bekletilir. Diğer tarafta 1 tabağa un, 1 tabağa da kalan tuz ve karabiber eklenen galeta unu, 1 tabağa da yumurtalar kırılarak hazırlanır. Yumurtlar çatalla çırpılarak limon suyu eklenerek yumurta kokusunun hafifletilmesi sağlanmaktadır. Genişçe bir tavaya kızartma yağı alınarak ısıtılır. Dinlendirilen tavuk göğüs etleri tek tek önce una sonra yumurtaya son olarak da galeta ununa bulanarak sıcak yağa bırakılır. Ocağın çok hızlı açılmaması yağın yanmasını önleyerek şinitzelin tam pişmesini sağlamaktadır. Her iki yönlü olarak kızaran şinitzel, pilav, salata, patates gibi arzu edilen garnitürle servise sunulmaktadır. Afiyet olsun.