This is default featured post 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

18 Mayıs 2019 Cumartesi

İngiliz Keki Tarifi

ingiliz keki tarifi

Malzemeleri

·         Yumurta (2 adet)
·         Şeker (4 kahve fincanı)
·         Süt (3 kahve fincanı)
·         Sıvı yağ (2 kahve fincanı)
·         Un (8 kahve fincanı)
·         Vanilya, kabartma tozu
·         Limon kabuğu

Sosu;


·         Süt (3 su bardağı)
·         Şeker (5 çorba kaşığı)
·         Kakao (5 çorba kaşığı)

İlk olarak yumurta ve şekeri köpüklü kıvam elde edinceye kadar çırpınız. Mutlaka çeker tanesinin elinize gelmeyecek kadar erimiş olması oldukça önemlidir. Daha sonra süt ve yağı ekleyerek düşük ayarda çırpınız. Sıra katıları eklemeye geldiğinde mikseri kapatarak el yordamı ile yavaş bir şekilde kekin sönmesini engellemelisiniz. Yani un, vanilya, kabartma tozu, limon kabuğunu eklediğinizde elle çırpıp Çok fazla karıştırmaya çalışmayız.Önceden plan fırında yaklaşık 20-25 dakika boyunca 180 ° ısıda kekimizi pişiriyoruz. Tek  pişerken sosu hazırlayınız. Pişirilmeden yalnızca karıştırarak şekerin erimesi sağlanarak meydana gelir. Fırından çıkardığımız keki soğumasının ardından önce kare dilimlere sonra ise üçgen dilimlere ayırınız. Kek dilimlerini Önce sosa batırıp iyice çekmesinin ardından Hindistan cevizine bulanır. Kekiniz servise hazırdır.

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi

mantarlı tavuk sote tarifi

Mantarlı Tavuk Sote Tarifinin Malzemeleri

  • 600 gram kuşbaşı tavuk göğsü
  • 500 gram kültür mantarı
  • üç yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tane domates
  • 2 tane yeşil biber
  • 2 tane kırmızı biber
  • bir çay kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber
  • bir tatlı kaşığı kekik
  • bir çay kaşığı tuz

Mantarlı Tavuk Sote Tarifinin Püf Noktası Nedir ?

Mantarları beyaz olması için limonlu suda bekletebilirsiniz, kuruladıktan sonrasında tercih edebilirsiniz.
Önerimiz
Tavuklu mantar soteye isteğe göre soğan ve sarımsak da ekleyiniz.

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Nasıl Hazırlanır ?

  1. Mantarlı Tavuk Sote Tarifi.Kabukları soyulan domatesi ufak küpler şeklinde doğrayınız. Ortadan ikiye kesiniz, çekirdeklerini çıkardığınız yeşil ve kırmızı biberleri yarım ay biçiminde doğrayınız.
  2. Mantarları ebatlarına ve keyfinize göre ince dilimler şeklinde veya büyük parçalar şeklinde doğrayınız.
  3. Zeytinyağını tencerede kızdırınız. Kuşbaşı doğradığınız fileto tavuk göğüslerini, suyunu salmaması için yüksek ateşte soteleyiniz.
  4. Arkası sıra; doğradığınız yeşil ve kırmızı biberleri, mantarı ekledikten sonra, soteleme yöntemini 10 dakika boyunca devam ettiriniz. Bütün işlemler bittikten sonra; doğradığınız domates, tuz, çekilmiş tane karabiber ve kekik ilave edin.
  5. Domatesler suyunu çekinceye kadar pişirme yöntemini devam ettiriniz. İsteğe göre; küçük küçük parçalara ayırılmış maydanoz ekleyerek sıcak olarak ikram ediniz. Arkadaşlarınızla paylaşınız.

17 Mayıs 2019 Cuma

Revani Tarifi

revani tarifi


İçindekiler:

  • 3 tane yumurta
  • bir çay bardağı toz şeker
  • Bir buçuk su bardağı un
  • bir su bardağı irmik
  • bir çay bardağı ayçiçek yağı
  • bir çay bardağı yoğurt
  • bir paket kabartma tozu
  • bir paket vanilya
  • üç su bardağı toz şeker
  • üç su bardağı su
  • 1/2 tane limon suyu
  • bir yemek kaşığı tereyağı
  • iki yemek kaşığı rendeden geçirilmiş hindistan cevizi

Revani Tarifinin Püf Noktası Nedir ?

Şerbetin kıvamını kontrol etmek için; şerbete bir kaşık yerleştirip çıkartınız. Son damlalardan birisini parmağınıza damlattığınızda damla eğer yayılmıyorsa şerbet en iyi haline gelmiştir.Tatlının daha kabarık gözükmesini istiyorsanız; büyük bir fırın kabı kullanılmaması önermekteyiz.

Revani Tarifi Nasıl Hazırlanır ?

  1. Revani Tarifi. Tatlının şerbetini yapmak için; toz şeker ve suyu bir tencereye aktarınız. Az ateşte ortalama 30 dakika boyunca kaynattıktan sonrasında limon suyunu ilave edin ve ılınması için ateşten alınız.
  2. Yumurta ve toz şekeri bir adet mikser desteği ile toz şeker hepsi sıvı hale gelene kadar karıştırınız.
  3. Sırayla; ayçiçek yağını, yoğurdu, vanilyayı, irmiği, elenmiş unu ve kabartma tozunu ilave ettikten sonra çırpma yöntemini devam ettiriniz.
  4. Fırın kabını tereyağla yağlayınız. Revaniyi, ilk olarak ısıttığınız 180 santigrat fırında 40 dakika boyunca pişiriniz. İçini çeken tatlıyı dikdörtgen veya baklava dilimi biçiminde kesiniz.
  5. Parçalara ayırdığınız ılık tatlıya ilk olarak hazırlamış olduğunuz soğuk şerbeti yavaş yavaş ekleyerek, tatlının içine çekmesini sağlayınız.
  6. Rendeden geçirilmiş Hindistan cevizi ve isteğe göre fındık içi ile süsleyerek ikram ediniz. arkadaşlarınızla paylaşınız.

Portakallı Kek Tarifi

portakallı kek tarifi

Portakallı Kek Tarifinin Malzemeleri:

  • 3 tane yumurta
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Bir su bardağı portakal suyu
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • Yarım su bardağı un
  • bir paket kabartma tozu
  • 1 tane rendeden geçirilmiş portakal kabuğu
  • 1 tane rendeden geçirilmiş limon kabuğu
  • bir yemek kaşığı tereyağı
  • üç yemek kaşığı pudra şekeri
Önerimiz
İsteğe göre kek harcına tarçın ve un eklenmiş kuru üzüm üzerine ekleyebilirsiniz.

Portakallı Kek Tarifi Nasıl Hazırlanır ?

  1. Oda ısısında bekletilen yumurtalar ve toz şekeri yuvarlak bir karıştırma kabına alınız. Toz şeker ekledikten sonra yumurta sarıları beyaz bir şekle gelene kadar bir adet mikser desteği ile, yüksek hızda karıştırınız.
  2. Ayçiçek yağı, süt, portakal suyu, rendeden geçirilmiş portakal ve limon kabuğunu katınız. Birbirine karışana kadar karıştırınız.
  3. Elediğiniz unu ve kabartma tozunu ilave ediniz ve kıvam gelene kadar kek harcını karıştırınız.
  4. Kelepçeli bir kek kalıbını oda ısısında tereyağla yağlayınız. Hazırlamış olduğunuz kek harcını, yağlanmış kalıba dökünüz.
  5. Ilk olarak ısıttığınız 170 santigrat fırında, ortalama 40 dakika pişiriniz. İçini çekip, dinlendirdiğiniz kalıbından çıkartınız.
  6. Ilındıktan sonrasında üstüne pudra şekeri ekleyiniz, kesildikten sonra ikram yapınız. Mis gibi kokan, üstü çatlayana kadar puf benzer biçimde kabarmış keki arkadaşlarınızla paylaşınız.

16 Mayıs 2019 Perşembe

Kremalı Rulo Pasta Tarifi

kremalı rulo pasta tarifi

Malzemeler

– 6 yumurta
– Yarım su bardağı şeker
– 1 su bardağı ve 2 çorba kaşığı un
– 1 çorba kaşığı limon suyu
– Limon kabuğu rendesi
– Yarım paket vanilya

Kreması İçin

– 1 yumurta
– 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
– 3 çorba kaşığı un
– Yarım litre süt
– Limon kabuğu rendesi
– Vanilya
– Yarım küçük paket margarin (65 gr.)

Hazırlanışı

KREMA: Yumurta, şeker, un limon kabuğu rendesi çelik bir tasta karıştırılır. Yavaş yavaş süt ilave edilir. Karıştırarak pişirilir. Koyulaşıp kaynamaya başlayınca yağ ve vanilya katıp onları da biraz daha karıştırdıktan sonra ocaktan alınır.
PANDİSPANYA: Fırın tepsisine yağlı kağıdı iyice yayılır yağlanır, unlanır. Fırın 180 derecede ısıtılır.
– Bir kapta yumurtalar ile şeker mikser yardımıyla çırpılır iyice koyulaştırılır.
– Elenmiş un, limon kabuğu rendesi, vanilya, limon suyu konup karıştırılır.
– Tepsiye yayılır. Önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika kurutmadan pişirilir.
– Soğutmadan, kağıdı ile birlikte uzun kenar boyunca sarılıp açılır.
– Krema sürülüp tekrar sarılır. Üzerine de vanilya ve pudra şekeri serpilir. İstenirse kremasından bir miktar ayırarak üzerine sürülür.
Afiyet olsun.

Et Kavurması Tarifi

et kavurması tarifi

Malzemeler

  • 1 kilo kuşbaşı et
  • 2 tane soğan
  • 4 tane sivri biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Tuz

Hazırlanışı

Kavurma yapacağınız etin sinirlerini alıp, kuşbaşı şeklinde doğrayın. Et Kavurma yapacağınız için etin kendi yağında pişmesi daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
Bu yüzden etin yağlı kısımlarını tencereye alın, 5 dakika boyunca karıştırarak yağın erimesini sağlayın. Bu arada et kavurması yaparken, tencerenin ateşi orta seviyede olması gerekli. Daha sonra tencerenize diğer etleri de ekleyin. Etler suyunu tamamen salan kadar ara ara karıştırarak pişirin.
Etler suyunu saldığına göre tencerenin kapağını kapatıp kendi buharında pişmeye bırakıyoruz. 5-10 dakika arayla kapağı açıp etleri karıştırın.
Etler suyunu saldıktan sonra yaklaşık olarak 15 dakika daha pişirin. Bu zamanda tencerede su kalmamış olacaktır. İnce ince doğranmış soğanları da ekleyip 5 dakika karıştırarak pişirin.
Soğanlar kavrulurken, üzerine ince ince doğranmış yeşil biberleri de ekleyin.
Tercihe göre baharatta katabilirsiniz. (kekik, kimyon, karabiber, tuz)
Eklediğiniz karışımlarla 5 dakika daha pişirip ocağın altını kapatın.
Afiyet olsun!

14 Mayıs 2019 Salı

Bisküvili Puding Pasta Tarifi

bisküvili pasta tarifi

Pratik Lezzetler herkes için büyük kolaylıktır. Özellikle yemek yapmayı seven yeni başlayanlar için kolay yemekler geleceğe referans olmaktadır. İşe kolayından başlamak gelecekteki muhteşem lezzetlerin yolunu açabilecektir. Bisküvili puding tatlısı bu konuda en güzel örnek olarak verilebilmektedir. Malzemeleri evde bulunabilen, yapılışı kolay olmasına rağmen nefis bir tatlıdır, herkes tarafından da sevilmektedir. Geçmişte hemen her evde sıklıkla yapılan bir tatlı iken günümüzde unutulmaya yüz tuttuğu görülmektedir. Bu nedenle de geleneksel lezzetleri anımsatmak gerekmektedir.

 

Malzemeleri

  • ü  500ml süt,
  • ü  2 Yemek kaşığı un,
  • ü  2 yemek kaşığı kakao,
  • ü  5 yemek kaşığı şeker,
  • ü  1paket vanilya,
  • ü  1tatlı kaşığı tereyağı,
  • ü  1paket pötibör bisküvi,

Yapılışı

Bir tencereye süt, un, kakao, vanilya ve şeker alınarak iyice karıştırılır. Pütürleşme kalmadığına inanıldığında ateş yakılarak karıştırarak pişirilir. İyice koyulaşarak kalınlaşan puding ateşi kapatılarak kenara alınır. Yumuşak ve homojen olması için son olarak tereyağı ilave edilerek karıştırılır. Diğer tarafta isteğe bağlı olarak cam veya farklı tepsi kullanılabilmektedir. Bisküvi şeklinden dolayı kare tepsi kolaylık sağlamaktadır. Tepsiye düzgünce bir kat bisküvi yayılır. Puding üzerine gezdirilir. Bir kat daha dizilir aynı işlem tekrarlanarak işleme devam edilir. En üst kat için daha fazla puding ayrılması gerekmektedir. Çünkü ara katlarda üste gelen bisküvi yayarak pudingi eşitlemektedir. En üstte ise mutlaka tüm malzemenin kaplanabilmesi gerekmektedir. Puding ve bisküvi katları isteğe bağlı olarak değerlendirilmektedir. Küçük tepsiye daha fazla kat olabilirken büyük tepside az kat olabilmektedir. İşlem tamamlandıktan sonra tatlının kabuk tutmaması için, Streç filmle kaplanması gerekmektedir. Soğuyuncaya kadar başka bir tepsiyle kapatılabilmektedir. Soğuduktan sonra tekrar üstü kapalı buzdolabına alınarak 2-3 saat dinlendikten sonra servise sunulmaktadır. Servis sırasında üzeri Hindistan cevizi tozu, fındık ya da ceviz kırığıyla süslenebilmektedir. Afiyet olsun.