This is default featured post 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

15 Mart 2019 Cuma

Patates Salatası Tarifi

patates salatası tarifi

Patates Salatası Tarifinin Malzemeleri

  • 4 tane patates
  • 1 tane büyük boy kırmızı soğan
  • 4 dal taze kopmuş soğan
  • 6 tane kurutulmuş domates
  • 1 diş sarımsak
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Çeyrek demet dereotu
  • Çeyrek demet nane
  • bir tatlı kaşığı kapari
  • üç yemek kaşığı zeytinyağı (zeytinyağı eğer 1 seneden fazlaysa kokuyor olabilir dikkat edin)
  • 2 tane limon suyu (marketlerde satılan hazır limon sularını almamaya çalışınız mecbur kalmadıkça)
  • bir tatlı kaşığı balsamik sirke
  • bir çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber

Hazırlanışı:

  1. Patatesleri kabuklarını soymadan orta ateşte 30 dakika boyunca haşlayınız. Suyunu süzgeçten geçirin, kabuklarını güzelce soyunuz ve büyük parçalar şeklinde doğrayınız. Büyük bir salata tabağına alıp, soğusun diye (buzlu su falan olursa daha çabuk soğur) beklemeye alın.
  2. Kırmızı soğanı halka halka, ince bir biçimde doğrayınız. Sarımsağı (sarımsak çok faydalı kesinlikle öneririm) rendeleyiniz. Taze kopmuş soğanları halka halka doğrayınız.
  3. Maydanoz, dereotu ve naneyi (yaş nane de olabilir) küçücük kıyınız. Kapari çiçeklerini aromalarını vermeleri için minik parçalar şeklinde kesiniz. Kurutulmuş kokulu domatesleri incecik ve uzuncasına parçalar şeklinde doğrayınız.
  4. Salatanın sosunu (meksika sosu gibi bir şeyler hayal ediyorsunuz dimi yaparken) yapmak için; zeytinyağı (zeytinyağı eğer 1 seneden fazlaysa kokuyor olabilir dikkat edin), limon suyu (marketlerde satılan hazır limon sularını almamaya çalışınız mecbur kalmadıkça), balsamik sirke, rendeden geçirilmiş sarımsak, tuz ve kırmızı toz biberi minik bir kasede çırpınız. Kapari çiçeklerini ilave edin ve karıştırınız.
  5. Doğramış olduğunuz yeşillikleri salata tabağına aktarınız. Patateslerle beraber harmanladıktan sonrasında sosunu (meksika sosu gibi bir şeyler hayal ediyorsunuz dimi yaparken) ilave edin ve patateslerin ezilmemesi için yavaşça karıştırınız. Bekletilmeden, dostlarınız ile bu tarifi severek paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.

14 Mart 2019 Perşembe

Fırında Makarna Tarifi

fırın makarna tarifi

Fırında Makarna Tarifinin Malzemeleri

  • bir paket fırın makarna
  • bir yemek kaşığı tereyağı
  • bir yemek kaşığı un
  • üç su bardağı soğuk süt
  • 2 tane yumurtanın sarısını
  • Çeyrek çay kaşığı rendeden geçirilmiş muskat cevizi
  • Çeyrek çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • bir tatlı kaşığı tereyağı
  • bir su bardağı rendeden geçirilmiş kaşar peyniri
  • Çeyrek demet dereotu

Fırında Makarna Tarifinin Püf Noktası Nedir ?

Makarnaları yeterince haşlamadan sosunu ekleyip ilk olarak ısıttığınız fırında sıcağı sıcağına pişirmeye dikkat ediniz.
Fırın makarna harcına hoşunuza gittiği gibi peynir çeşidi ve ufak ufak parçalara ayrılmış taze yeşillikler ekleyiniz.

Fırında Makarna Tarifi Nasıl Hazırlanır ??

  1. Derin bir tencerede bereketli oranda su kaynatınız. Spagettiden daha büyük olan fırın makarnaları tüm halde kaynayan suya bırakınız.
  2. Fırın makarnaları kaynamakta olan suda 10-12 dakika boyunca haşlayınız. Suyunu süzülen makarnaları, yıkamadan tereyağıyla önceden yağlamış olduğunuz sıcaklığa dayanan fırın kabına aktarınız.
  3. Farklı bir tencerede tereyağını eritiniz. Un ekledikten sonra hafifçe bir renk gelene kadar kavurunuz.
  4. Soğuk süt, yumurtanın sarısını, rendeden geçirilmiş muskat cevizi, taze çekilmiş tane karabiber ve tuz eklemiş olduğunuz fırın makarna sosunu bir çırpıcı desteği ile karışmasını sağlayarak az ateşte pişiriniz.
  5. Hafifçe sulu bir şekle gelen sosu, fırın kabına eklediğiniz haşlanmış makarnaların üstüne gezdiriniz. Tahta bir kaşık desteği ile hafifçe bir halde harmanlayınız.
  6. Üstüne rendeden geçirilmiş kaşar peyniri serpiştirdiğiniz fırın makarnayı, ilk olarak ısıttığınız 180 santigrat fırında 15-20 dakika piştikten sonra ufak ufak parçalara ayrılmış dereotu ekleyerek parçalara bölerek ikram ediniz.

13 Mart 2019 Çarşamba

Patates Kroket Tarifi

patates kroket tarifi

Patates Kroket Tarifinin Malzemeleri

  • 4 tane orta büyüklükte patates
  • 1 tane yumurta yeterli
  • bir çay bardağı rendeden geçirilmiş kaşar peyniri
  • Yarım çay bardağı un
  • bir çay kaşığı tuz
  • bir çay kaşığı karabiber
  • bir su bardağı galeta unu (bulması o kadar da zor değil)
  • iki su bardağı ayçiçek yağı

Hazırlanışı:

  1. Orta büyüklükte kompirleri (ege de öyler derler) dağılmasın diye kabuklarıyla beraber haşlayınız. Arkasından; soğusun diye (buzlu su falan olursa daha çabuk soğur) soğuk su dolu bir kaba alınız.
  2. Kabukları soyulan patatesleri, rendeleyiniz. Tuz, karabiber, yumurta, un ve rendeden geçirilmiş kaşar peyniri ekleyerek harmanlayınız.
  3. Bütün malzemeyi güzelce özleşip, hamur harcı kıvamı gelene kadar yoğurunuz. Hazırlamış olduğunuz karışımı kolayca biçim vermek için; üstü kapalı bir kasede buzdolabında ortalama bir saat kadar beklemeye alın.
  4. Dinlendirdiğiniz patatesli harçtan (biraz tadabilirsiniz güzel bir tadı vardır) erik büyüklüğünde parçalar kopartınız. Parmağınızla yuvarlak veya uzunlamasına biçimler veriniz.
  5. Galeta ununu büyük bir ikram tabağına alınız. Hazırlamış olduğunuz patates kroketleri, üst kısımları tamamen kaplanacak biçimde galeta ununa bulayın.
  6. Ayçiçek yağını büyük bir tencerede kızdırınız. Hazırlamış olduğunuz patates köftelerini kızgın, derin yağda aralarda arka tarafını çevirerek renk gelene kadar kızartınız.
  7. Artan yağın kalmaması için; kağıt havlu serili bir ikram tabağına eklediğiniz kroketleri 2- 3 dakika durduktan sonra sonrasında ılık olarak ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.

Kabak Tatlısı Tarifi

kabak tatlısı tarifi

Kabak Tatlısı Tarifinin Malzemeleri

  • 600 gram bal kabağı
  • üç su bardağı toz şeker
  • bir su bardağı su
  • bir su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 3 tane karanfil

Hazırlanışı:

  1. Yeşil ve sert taraflarını da alacak biçimde kabuklarını soyduğunuz bal kabağını kesildikten sonra iki parmak genişliğinde kesiniz.
  2. Çeşmenin suyunu sonuna kadar açın ve güzelce suyla temizlediğiniz bal kabağı dilimlerini tencereye yerleştiriniz. Üstlerine toz şeker ve karanfilleri serpiştiriniz ve ortalama bir saat kadar ağzı kapalı tencerede beklemeye alın.
  3. Kabaklar türüne göre suyunu kısa zamanda salmadıysa ekleyeceğiniz suyla bal kabaklarını orta ateşte 50 dakika boyunca pişiriniz.
  4. Suyunu hiç kalmayana kadar çeken bal kabaklarını ılındıktan sonrasında dağılmaması için dikkatli bir biçimde ikram tabağına alınız.
  5. İnce çekilmiş ceviz içi ekleyerek ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.

12 Mart 2019 Salı

Yoğurt Çorbası Tarifi

yoğurt çorbası tarifi

Yoğurt Çorbası Tarifinin Malzemeleri

  • 6 su bardağı et suyu ekleyiniz
  • bir yemek kaşığı un vardır
  • 1 tane yumurta
  • iki çay bardağı yoğurt güzel gider
  • Yarım su bardağı su
  • bir çay kaşığı tuz
  • bir yemek kaşığı erimiş tereyağı
  • bir çay kaşığı kırmızı biber
  • bir tatlı kaşığı nane

Pişirme Önerimiz

Çorbada haşlanıp, güzelce ditilmiş et veya tavuk parçaları tercih edebilirsiniz.Zamanınız yoksa kullanacağınız et veya tavuk suyunu kaliteli bulyon tercih ederek de yapabilirsiniz.

Hazırlanışı:

  1. Et suyunu derin bir tencereye aktarınız ve fokur fokur kaynamaya bırakınız.
  2. Çorbanın terbiyesini yapmak için; un, yumurta, yoğurt, su ve tuz bileşimini farklı bir kasede bir çırpıcı desteği ile karıştırınız.
  3. Yumurtanın kesilmemesi için; kaynayan et suyundan terbiye bileşimine yavaş yavaş ekleyip, seri bir şekilde karıştırınız.
  4. Böyle yaparak tüm terbiye bileşimini çorbaya kattıktan sonrasında aralarda karışmasını sağlayarak 15 dakika boyunca pişiriniz.
  5. Servisi için; tereyağını ufak bir tencerede eritiniz. Kızgın yağa kırmızı toz biberi ve naneyi ekledikten sonra, iyice karıştırmanın ardından ateşten alınız.
  6. Kızdırılmış toz biberli tereyağla iyice karıştırmanın ardından çorbayı soğumadan ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.

Ekşili Köfte Tarifi

ekşili köfte tarifi

Ekşili Köfte Tarifinin Malzemeleri

  • iki yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 tane kuru soğan (eğer yeşillendiyse soğanlar tercih etmeyiniz)
  • 2 tane patates
  • 1 tane havuç (eğer mevsimi değilse tercih etmeyiniz)
  • 1/2 su bardağı haşladığınız bezelye
  • üç su bardağı sıcak su (çeşme suyunuz kötüyse tercih etmeyiniz)
  • 200 gram orta yağlı kıyma alınız
  • 1 tane yumurta yeterli
  • iki yemek kaşığı pirinç
  • 1/4 demet maydanoz
  • bir çay kaşığı tuz
  • bir çay kaşığı karabiber
  • 1 tane yumurtanın sarısını
  • üç yemek kaşığı limon suyu (marketlerde satılan hazır limon sularını almamaya çalışınız mecbur kalmadıkça)
  • 1/2 su bardağı su

Püf Noktası Nedir ?

Aldığınız yumurtanın kesilmemesi için; terbiye bileşimini yemeğin kendi suyuyla az az karışmasını sağlayarak ilave edin.

Hazırlanışı:

  1. Kabukları soyulan havuç (eğer mevsimi değilse tercih etmeyiniz), patates ve kuru soğanı minik küpler şeklinde doğrayınız. Maydanozu küçücük kıyınız.
  2. Kıyma, yıkanmış ve süzülmüş pirinç, doğradığınız maydanoz, yumurta, tuz ve karabiberi yuvarlak bir kaba aktarınız.
  3. Bütün malzemeyi güzelce karıştırınız ve yoğurunuz. Köfte harcından parçalar alarak misket büyüklüğünde köfteler hazırlayınız.
  4. Ayçiçek yağını güzel bir yerde kızdırınız. Doğradığınız soğanları renk gelene kadar kavurunuz. Sırayla; havuç (eğer mevsimi değilse tercih etmeyiniz) ve patatesleri ilave ederek kavurma yöntemini seri bir şekilde devam ettiriniz.
  5. Arkasından; sıcak suyu, dondurulmuş bezelye ve hazırlamış olduğunuz misket köfteleri ilave ediniz. Köfte ve sebzeleri fokur fokur kaynamaya bırakınız.
  6. Tarifin terbiyesi için; yumurtanın sarısını, limon suyu (marketlerde satılan hazır limon sularını almamaya çalışınız mecbur kalmadıkça) ve suyu bir kasede karıştırarak güzel bir şekilde hazırlayınız.(çırpma işleminde etrafa taşmamayı özen gösteriniz mutfağınız her zaman temiz olsun). Fokur fokur kaynayan sebze ve köfte suyundan alarak terbiye bileşimine az az ilave edin.
  7. Ilıştırdığınız terbiye karışımının hepsini tencereye aktarınız. Yemeği az ateşte 10 dakika boyunca piştikten sonra soğumadan ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.

Beşamel Soslu Tavuk Tarifi

beşamel soslu tavuk tarifi

Beşamel Soslu Tavuk Tarifinin Malzemeleri

  • 600 gram kuşbaşı tavuk göğsü alın
  • iki yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber ekleyiniz
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • iki yemek kaşığı un
  • iki yemek kaşığı erimiş tereyağı
  • iki su bardağı soğuk süt
  • 100 gram rendeden geçirilmiş kaşar peyniri
  • bir çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Püf Noktası Nedir ?

Beşamel sos hazırlarken unun köpürüp, kavrulmasına ve kokusunun güzelce çıkmasına dikkat ediniz. Soğuk süt tercih ederseniz güzel olur.

Pişirme Önerimiz

İsteğe göre tarife haşladığınız garnitür (bezelye, patates, havuç (eğer mevsimi değilse tercih etmeyiniz)) katabilirsiniz, porsiyonluk kaplarda haşladığınız tavuk eti ile de fırında pişirerek yapabilirsiniz.

Hazırlanışı:

  1. Kuşbaşı olarak doğradığınız tavuk göğsünü, taze çekilmiş tane karabiber ve tuzla harmanlayarak daha lezzetli hale getirebilirsiniz.
  2. Zeytinyağını bir tencerede kızdırınız. Tavuk etlerini aralarda karışmasını sağlayarak, yüksek ateşte soteleyiniz. Sotelenen tavukları sıcaklığa dayanan fırın kasesine aktarınız.
  3. Beşamel sosu yapmak için; tereyağını sos tenceresinde eritiniz. Unu, bir çırpıcı desteği ile karışmasını sağlayarak kavurunuz.
  4. Kavrulan una soğuk sütü az az ekleyerek top top olmaması için için devamlı karıştırınız. Tuz ve karabiber ilave edin.
  5. Tavukların üstünü beşamel sos ile kaplayınız. Üstlerine rendeden geçirilmiş kaşar peyniri ilave edin ve ilk olarak ısıttığınız 200 santigrat fırında 25 dakika pişiriniz.
  6. Kesildikten sonra, bekletilmeden soğumadan ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.