This is default featured post 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

12 Mart 2019 Salı

Beşamel Soslu Tavuk Tarifi

beşamel soslu tavuk tarifi

Beşamel Soslu Tavuk Tarifinin Malzemeleri

  • 600 gram kuşbaşı tavuk göğsü alın
  • iki yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber ekleyiniz
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • iki yemek kaşığı un
  • iki yemek kaşığı erimiş tereyağı
  • iki su bardağı soğuk süt
  • 100 gram rendeden geçirilmiş kaşar peyniri
  • bir çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Püf Noktası Nedir ?

Beşamel sos hazırlarken unun köpürüp, kavrulmasına ve kokusunun güzelce çıkmasına dikkat ediniz. Soğuk süt tercih ederseniz güzel olur.

Pişirme Önerimiz

İsteğe göre tarife haşladığınız garnitür (bezelye, patates, havuç (eğer mevsimi değilse tercih etmeyiniz)) katabilirsiniz, porsiyonluk kaplarda haşladığınız tavuk eti ile de fırında pişirerek yapabilirsiniz.

Hazırlanışı:

  1. Kuşbaşı olarak doğradığınız tavuk göğsünü, taze çekilmiş tane karabiber ve tuzla harmanlayarak daha lezzetli hale getirebilirsiniz.
  2. Zeytinyağını bir tencerede kızdırınız. Tavuk etlerini aralarda karışmasını sağlayarak, yüksek ateşte soteleyiniz. Sotelenen tavukları sıcaklığa dayanan fırın kasesine aktarınız.
  3. Beşamel sosu yapmak için; tereyağını sos tenceresinde eritiniz. Unu, bir çırpıcı desteği ile karışmasını sağlayarak kavurunuz.
  4. Kavrulan una soğuk sütü az az ekleyerek top top olmaması için için devamlı karıştırınız. Tuz ve karabiber ilave edin.
  5. Tavukların üstünü beşamel sos ile kaplayınız. Üstlerine rendeden geçirilmiş kaşar peyniri ilave edin ve ilk olarak ısıttığınız 200 santigrat fırında 25 dakika pişiriniz.
  6. Kesildikten sonra, bekletilmeden soğumadan ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.

10 Mart 2019 Pazar

Fellah Köftesi Tarifi

fellah köfte tarifi

Fellah Köftesi Tarifinin Malzemeleri

  • Bir buçuk su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1/2 su bardağı irmik
  • bir su bardağı ılık su
  • 1 tane yumurta yeterli
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber ekleyebilirsiniz
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • beş su bardağı sıcak su (çeşme suyunuz kötüyse tercih etmeyiniz)
  • bir yemek kaşığı zeytinyağı (zeytinyağı eğer 1 seneden fazlaysa kokuyor olabilir dikkat edin)
  • bir çay kaşığı tuz
  • dört yemek kaşığı zeytinyağı (zeytinyağı eğer 1 seneden fazlaysa kokuyor olabilir dikkat edin)
  • 1 tane rendeden geçirilmiş kuru soğan (fena göz yaşartıyor)
  • 4 diş rendeden geçirilmiş sarımsak
  • 2 tane rendeden geçirilmiş domates
  • bir yemek kaşığı domates salçası (köy salçasını tavsiye ederim güneşte olanları)
  • iki yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1/2 su bardağı sıcak su (çeşme suyunuz kötüyse tercih etmeyiniz)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • bir yemek kaşığı nane (yaş nane de olabilir)
  • bir tatlı kaşığı pul biber

Püf Noktası Nedir ?

Bulgur köftelerini, haşlanma sırasında birbirinden kopmaması için una bulayınız (iyice karışmasına dikkat edin).Köftelerin haşlanırken artan suyunu çorba veya sos yaparken tercih edebilirsiniz.

Hazırlanışı:

  1. Köfteleri yapmak için; ince bulgur ve irmiği oldukça zemini tırtıklı büyük bir siniye alınız.
  2. Yumurta, tuz, karabiber ve kokulu kimyonu ilave edin, karıştırınız. Bütün malzemeyi yavaş yavaş ılık su ilave ederek macun haline gelene kadar yoğurunuz.
  3. Hazırlamış olduğunuz köfte harcından küçük parçalar alarak, misket biçiminde köfteler hazırlayınız. Köftelerin orta taraflarını hafifçe bastırarak, ortalarında çukurlar oluşturun.
  4. Köfteleri güzelce haşlamak için (bu kısım oldukça önemli); sıcak suyu, zeytinyağı (zeytinyağı eğer 1 seneden fazlaysa kokuyor olabilir dikkat edin) ve tuz ekleyerek büyük bir tencerede kaynatın. Fokur fokur kaynayan suya hazırlamış olduğunuz köfteleri atıp 10- 12 dakika boyunca haşlayınız.
  5. Domates sosu için; zeytinyağını güzel bir yerde kızdırınız. Rendeden geçirilmiş soğan ve sarımsakları ekledikten sonra, renk gelene kadar kavurunuz.
  6. Arkasından; domates salçasını (köy salçası olsa daha tatlı olur) ve rendeden geçirilmiş kokulu domatesleri ilave edin. 2- 3 dakika boyunca kavurunuz. Nar ekşisi, tuz, nane ve pul biber ilave edin. Sıcak suyu ekleyip, sosu 5 dakika boyunca kaynatınız.
  7. Haşladığınız köfteleri bir kevgir desteği ile çıkartınız ve sos tenceresine alınız.
  8. Sosuyla harmanlanan köfteleri, 5 dakika boyunca piştikten sonra isteğe göre maydanoz yaprakları ile beraber ılık olarak ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.

Nasıl Ikram Edilir ?

Domatesli sosa küçük küçük parçalara ayrılmış reyhan katabilirsiniz, fellah köftesini sarımsaklı yoğurtla de ikram yapınız.

8 Mart 2019 Cuma

İtalyan usulü Biberiyeli Patates ve Tavuk Tarifi

İtalyan usulü biberiyeli patates ve tavuk

Malzemeler

• 1 kg patates
• ½ kg kemiği alınmış tavuk but
• 1 tutam taze biberiye
• 2-3 diş sarımsak
• Tuz, karabiber
• Bir miktar zeytinyağı

Hazırlanışı

Öncelikle yıkadığınız patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Orta boy fırın tepsisinin içine koyun. Kabuklarını soyulan iki diş sarmısağı ince ince doğrayın, biberiyeyi, tuzunu ve karabiberini her köşesine dağılacak şekilde serpiştirin. Birazda zeytinyağı döktükten sonra malzemeleri iyice karıştırın. 200 dereceye ayarlayıp ısıtılmış fırında patatesler kızarıncaya kadar (takribi yarım saat) pişirin.
Afiyet olsun!

Lazanya Tarifi

lazanya tarifi

Lazanya Tarifinin Malzemeleri

  • 1/2 paket lazanya (yaprak hamur harcı)
  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • üç yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 tane kuru soğan (eğer yeşillendiyse soğanlar tercih etmeyiniz)
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tane kokulu domates
  • bir yemek kaşığı domates salçası (köy salçasını tavsiye ederim güneşte olanları)
  • 2 tane sivri biber
  • 1 tane orta boy havuç (eğer mevsimi değilse tercih etmeyiniz)
  • 1/2 su bardağı sıcak su (çeşme suyunuz kötüyse tercih etmeyiniz)
  • bir su bardağı rendeden geçirilmiş kaşar peyniri
  • bir çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • iki yemek kaşığı erimiş tereyağı
  • dört yemek kaşığı un
  • iki su bardağı soğuk süt
  • Çeyrek çay kaşığı karabiber
  • Çeyrek çay kaşığı rendeden geçirilmiş muskat cevizi
  • bir yemek kaşığı ayçiçek yağı

 Pişirme Önerimiz

Lazanyanın kıymalı içine doldurulacak harcına isteğe göre; doğradığınız kereviz sapı, maydanoz şeklinde aromatik bitkiler ve kuru baharatlar üzerine ekleyebilirsiniz. Beşamel sos yerine daha çok rendeden geçirilmiş kaşar veya değişik peynir çeşitleri tercih ederek de lazanya yapabilirsiniz.

Hazırlanışı:

  1. Lazanyanın kıymalı harcını yapmak için; kuru soğanları (göze dikkat) ve kabuğunu güzelce soyduğunuz kokulu domatesleri minik küpler şeklinde doğrayınız.
  2. Uzun uzun keserek çekirdeklerini temizlediğiniz sivri biberleri (dikkat edin bazen bazıları çok acı olabiliyor) yarım ay biçiminde kesiniz. Kabukları soyulan havucu rendeleyiniz. Sarımsakları (Not : sarımsak çok faydalıdır sürekli kullanınız) küçüçük kıyınız.
  3. Ayçiçek yağını bir tencerede kızdırınız. Doğradığınız soğanları 3- 4 dakika boyunca kavurunuz. Orta yağlı kıymayı (kıymanın içine umarım ekmeği doldurmamışşınızdır :DD) ilave edin ve suyunu çekinceye kadar kavurunuz.
  4. Arkasından sırayla; kıyılmış sarımsak, rendeden geçirilmiş havuç (eğer mevsimi değilse tercih etmeyiniz) ve sivri biberleri (dikkat edin bazen bazıları çok acı olabiliyor) ilave edin. Domates salçasını (köy salçası olsa daha tatlı olur) katınız ve iyice karıştırmanın ardından 1- 2 dakika boyunca kavurunuz.
  5. Doğradığınız kokulu domatesleri, tuz ve karabiberi ilave edin. Bütün işlemler bittikten sonra yarım su bardağı sıcak suyu katınız. Kıymalı harcı 3- 4 dakika piştikten sonra ateşten alınız.
  6. Beşamel sosu yapmak için; tereyağını sos tenceresinde eritiniz. Unu, kokusu çıkıp renk gelene kadar kavurunuz.
  7. Kavurduğunuz beyaz unu soğuk sütü ilave edin ve bir çırpıcı desteği ile devamlı karışmasını sağlayarak rengi koyulaşıncaya kadar pişiriniz. Karabiber ve rendeden geçirilmiş muskat cevizini ilave ettikten sonra ateşten alınız.
  8. Fırın kabının tabanını ayçiçek yağı ile yağlayınız. Lazanya yapraklarını tek sıra şeklinde diziniz. Üstlerine hazırladığınız beşamel sostan sürünüz.
  9. Sırayla; kıymalı harç ve bir adet rendeden geçirilmiş kaşar peyniri ilave edin. Lazanyanın en üst katı için beşamel sos ve rendeden geçirilmiş kaşar peyniri ayırdıktan sonrasında bu adımı sırayla tüm lazanya yaprakları için tekrarlayınız.
  10. Kalan beşamel sos ve rendeden geçirilmiş kaşar peyniriyle lazanyanın üstünü kaplayınız. Ilk olarak ısıttığınız 180 santigrat fırında 20 dakika pişiriniz.
  11. Fırından çıkan lazanyayı kesildikten sonra ılık olarak ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.

Köri Soslu Tavuk Tarifi

köri soslu tavuk tarifi

Köri Soslu Tavuk Tarifinin Malzemeleri

  • 600 gram kuşbaşı tavuk göğsü
  • iki yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • iki yemek kaşığı un
  • iki yemek kaşığı erimiş tereyağı
  • Bir buçuk su bardağı soğuk süt
  • 1/2 su bardağı sıcak su (çeşme suyunuz kötüyse tercih etmeyiniz)
  • bir tatlı kaşığı köri
  • bir çay kaşığı karabiber
  • bir çay kaşığı tuz
  • Çeyrek demet maydanoz

Pişirme Önerimiz

Sosu süt yerine benzer oranda güzel bir krema ekleyerek de yapabilirsiniz. Fakat kremayı kesilmemesi için; son günde ilave edin ve sosu yeterince kaynatmanıza gerek yok.

Hazırlanışı:

  1. Ayçiçek yağını bir tencerede kızdırınız. Kuşbaşı olarak kesilmiş tavuk göğüslerini renk alıp, suyunu çekinceye kadar orta ateşte kavurunuz.
  2. Köri sosu yapmak için; tereyağını güzelce sos tenceresinde eritiniz. Unu, kokusu gidip, renk gelene kadar karışmasını sağlayarak kavurunuz.
  3. Kavurduğunuz beyaz unu soğuk sütü ilave edin ve unun top top olmaması için bir çırpıcı desteği ile seri bir şekilde karıştırınız.
  4. Sıcak su, köri, tuz ve karabiberi katınız. Sosu, az ateşte koyu bir kıvama gelene kadar devamlı karışmasını sağlayarak 4- beş dakika pişiriniz.
  5. Hazırlamış olduğunuz sosu, kavrulan tavuklara ilave edin ve harmanladıktan sonrasında pişirme adımını 5 dakika boyunca seri bir şekilde devam ettiriniz.
  6. Kokulu maydanozları (iyice yıkayınız tarım ilacı atılıyor) küçüçük kıyınız ve köri soslu tavuğa ekledikten sonra bekletilmeden soğumadan ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.

4 Mart 2019 Pazartesi

Tarhana Çorbası Tarifi

tarhana çorbası tarifi

Tarhana Çorbası Tarifinin Malzemeleri

  • bir su bardağı toz tarhana
  • iki yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • bir tatlı kaşığı domates salçası (köy salçasını tavsiye ederim güneşte olanları)
  • bir çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber ekleyebilirsiniz
  • bir çay kaşığı pul biber
  • bir tatlı kaşığı nane (yaş nane de olabilir)

Pişirme Önerimiz

Kendi hazırlamış olduğunuz et veya tavuk suyunu tercih edebilirsiniz.

Hazırlanışı:

  1. Toz tarhanayı bir su bardağı kadar sıcak et suyuyla karışmasını sağlayarak katı kalması için beklemeye alın.
  2. Ay çiçek yağını büyük bir tencerede kızdırınız. Domates salçasını (köy salçası olsa daha tatlı olur) ilave edin ve 2- 3 dakika boyunca kavurunuz.
  3. Tuz, karabiber, pul biber (taze olursa çok güzel tat veriyor) ve naneyi (yaş nane de olabilir) ekleyip, karıştırınız. Baharatlarla kavrulan salçaya önceden ıslatmış olduğunuz tarhanayı ekleyiniz.
  4. Kalan sıcak et suyunu ekleyip, bir çırpıcı desteği ile devamlı karışmasını sağlayarak çorbanın kıvama gelmesini sağlayınız.
  5. Fokur fokur kaynayan çorbayı bekletilmeden soğumadan ikram ediniz. Dostlarınız ile bu tarifi onlarla paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.

Ayva Reçeli Tarifi

ayva reçeli tarifi

Ayva Reçeli Tarifinin Malzemeleri

  • 3 tane orta boy sulu ayva
  • iki su bardağı toz şeker
  • Bir buçuk su bardağı su
  • 3 tane karanfil
  • 4 tane ayva çekirdeği
  • bir yemek kaşığı limon suyu (marketlerde satılan hazır limon sularını almamaya çalışınız mecbur kalmadıkça)

Püf Noktası Nedir ?

Meyvelerin eşit dağılımı için kavanozdaki reçel sıcaklığı gidene kadar (iyice soğumasına gerek yok), kavanozları otuz dakika ara ile alt üst yapınız. Kapağı sıkıca kapalı biçimde koruyunuz.

Hazırlanışı:

  1. Kabuklarını güzelce soyduğunuz ayvaları ortasından kesiniz ve kullanmak suretiyle çekirdeklerini çıkartınız.
  2. Çeşmenin suyunu sonuna kadar açın ve güzelce suyla temizlediğiniz ayvaları isteğe göre; iri küpler şeklinde veya dilim olarak kesiniz.
  3. Doğradığınız ayvaları tencereye alınız. Toz şekeri, hepsinin üzeri aynı seviyede kapatacak biçimde ilave edin.
  4. Ayvaların üstünü geçmeyecek kadar ortalama Bir buçuk su bardağı suyu tencereye aktarınız. Karanfil ve ayva çekirdeklerini ilave edin.
  5. Reçeli, ayvalar yumuşayıp şerbeti renk gelene kadar orta ateşte ortalama 90 dakika pişiriniz. Limon suyunu ekledikten sonra, ateşten alınız.
  6. Ilınan reçeli kavanozlara teker teker güzelce doldurun ve soğuduktan sonrasında kapağı sıkıca kapalı biçimde muhafaza ederek kullanınız. Kızarmış ekmek dilimleri üstünde dostlarınız ile bu tarifi severek paylaşınız sizin nasıl bir marifetli biri olduğunuzu anlasınlar.